Особисте господарство “CAPRINA”

5 сообщений было перемещено в эту тему: Солим сыр правильно

Дякую за відповідь! А тепер скільки дає молока і який вже окіт? А де мені таку козу купити, щоб багато молока давала? І ,щоб продавець правду казав скільки дає молока коза. А то переважно кажуть що дає 5 літрів, а насправді тільки дві. Я купила козу 8 березня - зробила собі подарунок… Казав продавець з Хмельницька,що дає більше як 4 літри, а в дійсності дає мені 2 літри на день і то не завжди . Вона після другого окоту і дою три рази .

2 лайка

Аллочка, так стресс… Можливо, вона тільки після того як у вас окотится, буде давать заявлений удой. В може на выпасе добавить

4 лайка

Аллочка, никакая коза Вам не будет давать столько сколько у хозяйки. Купите беременную - никто 100% не даст чтокоза раздоится до 5 литров. Купите дойную - стрес, новая обстановка, новая еда. Тоже надо время. К тому же Вам писали обо этом уже несколько раз.
Ваша даёт сейчас 2л., через время должно быть больше.

5 лайков

[quote="Bald, post:447, topic:
мене паста “Доктор Тейлор”, в інструкції пише для козлят 20хв, але радять тримати 50хв. Ще кажуть, що чим раніше відбувається процедура обезрожування, тим менш вона болісн
[/quote]
А на який день після народження треба обезрожувати пастою?

Я обезрожував на другий день козликів, на третій козочок.

2 лайка

Можливо як буде пастися тоді збільшить надої . Але я в це чомусь мало вірю. Бо я колись мала кози і на випасі прибавляли дуже мало молока.

Фото кози покажіть, фото вимені.

1 лайк

Пане Іване, ви мене заворожили своїми козами і козлами. Така краса! Хочу дуже купити у вас кіз і приїхати до вас, щоб особисто познайомитися з вашою сім’єю і з козами. Чи можливо це і коли? Я розумію, що зараз карантин.


Що можете сказати про козу по фото? Чи вона зааненка ? Чи дійна ?( на даний час дає 2 літри на день)Чи правильне вим’я? У холці має 73 см .( висота)

1 лайк

Завжди радий гостям, приїжджайте як тільки скінчиться карантин.

3 лайка

Алла, не совсем место обсуждения на Ивана страничке :slight_smile: для этого создаются темы… но скажу свое мнение… надеюсь Иван простит :relaxed: козочка внешне хорошая, вымя тоже как на первый взгляд нормальное, сзади нормальное крепление, спереди не разберу есть карман или нет… но дойки удобные для доения… на мой взгляд вполне может 4 давать… может и больше при хорошем рационе… вопрос в другом когда был окот, какой месяц лактации … 4литра это на пике она давала или уже потом? тогда пик естественно был выше… если после окота на пике… то конечно сейчас она не будет давать заявленных четыре… а если времени прошло много, то на сегодня 2л. это и не самый плохой удой… Ну а если не так давно окот, то правильно вам говорят стресс тоже имеет место, у меня некоторые козы вообще запускались ) и мы ждали окота и нового сезона… Они же живые… надо это понимать, привыкнет к вам адаптируется, будете хорошо кормить и любить добавит… и будет вам другом и кормилицей! Терпение и любовь без этого никак :slight_smile:

21 лайк

Аллочко, Ви не ображайтесь на мене, що і я своїх 5 копійок вставлю. У Вас коза прив’язана майже на ніякої траві. Звідки її взяти молока? Мої пасуться майже на такій же, але без цепка на волі з 10 до 16. І дома їдять зерносуміш і сіно. В середньому зараз дають 3 л. Я на більше не претендую, тому що немає деяких умов.
В першу чергу передивіться раціон вашої кози. Можливо і вона вийде на 5 літрів, але потрібно над цим працювати.

13 лайков

Ну, и я свои пять копеек вставлю (Иван, прошу прощения) :slight_smile:
Алла, обратите внимание на кондицию козы - она худовата, как на мой взгляд. Обеспечьте ее нормальным рационом. Иначе ей неоткуда молоко брать.

14 лайков

Дякую за увагу!Нехай Іван вибачить за спілкування. Дякую за розуміння! Продавець говорив,що минулого року в лютому коза котилася , а в липні давала більше як 4 літри на день.Це був пік . А тепер родила 02.03.2020р., а я купила її 08.03.2020р. І дає тепер 2 літри. Вим’я з карманом .

Це я її випускаю пастися на одну годину лише, щоб прогулялася, бо бекає в стайні дуже. А так вона їсть в стайні багато: і сіно , і зерно суміш, і моркву, висівки, сіль, сода, вода.

Дякую, пане Іване! Коли закінчиться карантин і я обов’язково приїду, якщо ви надумаєте звісно продати мені козу.

1 лайк

Так, я купила її дуже худою. Але вже вона трохи поправилася…на інтенсивному раціоні. Я підозрюю, що вона може мати глисти. Продавець не пам’ятає чи давав проти глистів щось. Що мені колоти , чи давати проти глистів ? Даю насіння гарбуза одну жменю в день, пів цибулі на тиждень і 5 зубчиків часнику на тиждень.

Читайте профильные темы на форуме, и про глистогонку и про кормление. Не засоряйте Ивану страничку, пожалуйста.

2 лайка