Ми теж Мурсію омиваємо домашнім, але виноградним. У нас тут північноукраїнські винні краї)
Гарно! Але чогось не вистачає) чи пляшки) чи хлібини)
Так, кусень домашнього хлібчика тут би пасував)
Тоді ще і ніж і чашка . Можна з молоком. Натюрморт.
В мене теж така робота буде через тиждень - треба копита почистити , бо наросли. .Ніколи цього ще не робила. Не знаю як це робити?
Така краса! Слюна тече…
Чудове вим‘я! Напевно багато молока дає? Скільки? Вибачте, за таке запитання?
Це фото вимені Ласуні зроблено на піку її другої лактації, тоді вона давала 5 - 5.2 кг молока на добу.
Иван, добрый вечер.
У меня вопрос к Вашему опыту по сыроварению. Чем пользуетесь для нарезки сырного сгустка? У меня сейчас в переработке 40 литров молока и ни нож ни шампур не тот вариант, наверно… Никак не выходит нарезать так ,чтоб было одинаково, особенно по горизонтали. Получаеться много слишком мелких частиц, кроме нужных размеров основной массы зерна. Думаю, может ,лира выход, но не хватает совета…
Доброго вечора, Елисавета.
Для нарізки згустка використовую такий ніж, який купив в “Заквасочці”.
З нарізкою по горизонталі у мене також морока. Пробував зігнутим шампуром різати, але він сильно рвав згусток, тому ріжу ножем під кутом, а потім великі куски дорізаю при перемішуванні.
Також думаю про ліру, але ще не знайшов хорошої за прийнятну ціну.
И я сейчас так, но думаю ,может если его хорошо заточить, будет по лучше (у меня тупой ).
Вот и я смотрю на них и не понимаю, хорошие будут или нет… Если найдете подходящую , поделитесь информацией , пожалуйста!
А мне загнутым шампуром очень нравится.
5 сообщений было перемещено в эту тему: Солим сыр правильно
Дякую за відповідь! А тепер скільки дає молока і який вже окіт? А де мені таку козу купити, щоб багато молока давала? І ,щоб продавець правду казав скільки дає молока коза. А то переважно кажуть що дає 5 літрів, а насправді тільки дві. Я купила козу 8 березня - зробила собі подарунок… Казав продавець з Хмельницька,що дає більше як 4 літри, а в дійсності дає мені 2 літри на день і то не завжди . Вона після другого окоту і дою три рази .
Аллочка, так стресс… Можливо, вона тільки після того як у вас окотится, буде давать заявлений удой. В може на выпасе добавить
Аллочка, никакая коза Вам не будет давать столько сколько у хозяйки. Купите беременную - никто 100% не даст чтокоза раздоится до 5 литров. Купите дойную - стрес, новая обстановка, новая еда. Тоже надо время. К тому же Вам писали обо этом уже несколько раз.
Ваша даёт сейчас 2л., через время должно быть больше.
[quote="Bald, post:447, topic:
мене паста “Доктор Тейлор”, в інструкції пише для козлят 20хв, але радять тримати 50хв. Ще кажуть, що чим раніше відбувається процедура обезрожування, тим менш вона болісн
[/quote]
А на який день після народження треба обезрожувати пастою?
Я обезрожував на другий день козликів, на третій козочок.