Еще греют перед сепарированием.
Жирность проверить - если есть чем, я проверяю так - просто наливаю в банку и смотрю сколько сливок. В этом молоке что беру с 3 литров 500 грамм сливок получается)
Наталя, а який приблизно вихід сиру з коров"ячого молока? Наприклад качотта, що не пресований
з 30 літрів в мене вийшло 5 кг, тобто 16%
Оля, я теж робила з коров"ячого. Качотту просту на пробу. З 8-ми літрів молока 1 кг. прісної без того смаку, що дає козине
Збирала рікотту, з"їли коти з собаками. НЕ ТЕ. Молоко коров"яче у нас 50 грн. 3-х літрова банка. І основне, немає гарантії що дадуть не “старе” молоко, корови перед запуском. У твердому сиру дуже чуть гіркоту старого молока. У мене вийшов гіркий смердючкуватий липкий (бє) сир, гірка рікотта для котів і гірка смердюча сироватка. А молоко було непогане на смак. Не гірчило.
Я в прошлом сезоне, когда не было своего молока, тоже покупала коровье. Корова была ПОСЛЕ отела, а брынза все равно получалась с горчинкой и ну совсем не то… в этом году наморозила мноооого брынзы, рикотты, халуми, и масла немножко, пару килограмм. Пить коровье молоко —да, неплохо, а делать чтто ге понравилось
Мені родичка привезла молоко коров"яче , корова недавно отелилася, попробувать зробить сир. Халлумі вийшов прекрасний, а з козиного вже давно не получався, лопався при згинанні. Сьогодні ще і качотту робила, вихід не дуже, чуть за 1 кг. з 10 літрів, вкинула солить. А рікотта добра, солоденька і на колір, як пряжене молоко. Грішу, що молоко молоде і такий малий вихід. Молоко жирне, там є чим годувать, і сіно і зерно яке хочеш. Полежить - попробуємо. Але такий цікавий сир - плотніший і жовтий, поряд з козиними білими, не спутаєш.
У нас молоко по 30 грн. за 3 літри.
І шо ви мені цим хотіли сказать?)
Хто?)
Якщо я, то я кажу авторитетно) що молоко коров"яче обов"язково може бути в твердому сиру. АЛЕ! Від гарантовано порядних продавців, або ще краще від власних корів.
Корова повинна мати раціон, моціон і не мати глистів, як мінімум. За максимум не буду…на те є
спеціалісти, а я дуже допитлива любителька.
Якщо я, то хотіла сказать, що село не Київ, у нас трохи дещевше молоко. А за відповідь по виходу сиру - спасибі. Може і я , дивлячись на тебе , наваяю сиру з того молока і буде мені щастя ( читай - заботи, топтання на кухні, і все інше, щоб не було часу посидіти)
Я беру молоко у перевірених людей, корови з бірками в вушах, проходять ветеринарний контроль ( сама особисто спілкувалась з ветеринарним лікарем нашого району - він підтвердив). Ці сири їдять мої діти, я не можу ризикувати їхнім здоров’ям, крім того до людей треба відноситись так як хотілось би шоб відносились до тебе. Тому я намагаюсь робити все найкраще.
Та, будь ласка).
Галочка, в цій Вашій фразы треба шукати якийсь підтекст?
Та, ні, завжди віддаю перевагу прямим текстам.
Просто давно живу, то на всякому обпікалася, не тільки на гарячому.)
Представте себе:Закат,балкон,мягкий диван,море…Бокал любимого вина,и Он…Кофейное наслаждение,сыр-мечта…
Насмотришься на твои фотки и пойдешь зимой покупать молоко! Ты, Наташа, провокаторша! ![]()