Тор красавец. Лада а на последнем фото , за Тором, какой кустарник растет?
Тис ягідний . Вирастили два куща за 20 років з гіллочки , яку самі і вкорінювали .
Ладуся,ну что ж вы со мной делаете , Тор красавец
, влюблена в эту породу. Я впервые увидела этих собак у вас на страничке и пропала.
По тису розповім : я його ростила довго , але стригу й досі кожного року , бо може маханути на 10 м вгору . А моя ціль - це домік на дереві для онуків . Стовбури я обстрігаю навмистно , дуже швидко заростають , а мені потрібно , щоб вони товщали , а не зеленіли .
Таня , так все життя попереду - головне мріяти ! Якщо колись купите собі берна , запам’ятайте , не пожалкуєте 100% !
Лада, в тису отруйні ягоди. Чіткий інструктаж дітям, що цього не їдять
Вот ведь красота какая.Я мечтаю хвойными засадить участок. А сосенки у вас обычные?
Так , знаю , ягідки стали з’являтися десь пару років тому , до того часу їх не було . Знаєте , що ми узнали ? Що ягідки не отруйні , а ось їх насінячко - так ! Ми з Юрою на собі експеримент робили , кісленьки ягідки їли
Звичайна сосна тільки на останьому фото , я її сіянцем садила .
Я аж сходила почитати про тис. Це ж треба - може рости тисячі років! Пам"ять для потомків.
Знаєте , дівчата , я все дитинство мріяла жити у лісі , а біля моєї хати лісу не оказалося . Коли наші діти були маленькі , Юра вивозив нас до лісу кожну суботу . А я все одно аж дрожала біля кожної гарної сосли чи ялини . Та мріяла , щоб саме біля хати вони росли … Але свекри мені завжди забороняли садити непотрібні рослини , і навіть вже коли посадила гіллочки тису на клумбі , я їх довго приховувала … Не розумію досі , нафіг треба було мене все життя стримувати ? І лізти до нас у двір ? Свекри жили завжди окремо , але носа сунули дуже багато років . Уявляю , які у мене вже були б хвойники , як би я посадила їх після весілля 27 років тому !
Та вони були б вже старі, а так молоденькі мають свій шарм
У дворі вже 10 років росте блакитна колюча єль , посадили її десь 85 см було , а тепер заміряли 2,35 м ! І це при тому , що ми постійно стрижемо її , щоб погуще виросла . Верхушку підрізаємо на 1/3 кожної весни .
Знаете, я всегда хотела ель посадить, а теперь, глядя на фото, мне сосенки понравились. Прям, как в хвойном лесу😃
У нас тут ходит поверье такое, что нельзя садить во дворе хвойные, рябину и березу. Как бы к одиночеству. Возможно ваши свекры так хотели и вас поберечь. Старики может не хотели и вам говорить, может боялись, что не поймете.
Ага , але тільки у них самих у дворі ялина росте вже понад 35 років !
От тільки богаті про це не знають , і мають гарні полісадники
а простим людям таке мати не мона , бо бач , нещастя трапиться …
Я в це ніколи не вірила , бо з Прибалтики , а там во всіх дворах під Ригою сосни та ялинки ростуть все життя !
Я тоже не верю. И в саду посадили сосны. Но соседи… Каждый раз напоминают.
Треба їх повезти на Конча - Заспу , або Дамбу , або Золоті ворота … саме там живуть бідні та самотні
і цілі парки мають з хвойних . Думаю , що це ще радянські забобони якісь в головах існують . Знову ж таки , візьмемо Європу , там не чули наших бабушек-сусідок і живуть добре та красиво , круглий рік зелено !
- Я с Вами полностью согласна. Но эти забобоны есть, пока в селе живы старики.
У меня тоже куча Елок во дворе. Сделала мини лес, а под ними планирую грибы выращивать!