OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Дякую сонечко.
Вік живи,вік учись.
Я така трусіха по інтернету не сильно то лажу.
Уже один смартфон самсунг заблокувало то у новому відкривать щось я уже не наважусь.
Боюсь щоб знов вірусів не підхопить.А так ти уже провірила і рекомендуєш то скористаюсь рецептами, дуже цінні.

1 лайк

Ще можна посушити капусту і скласти в банку, а взимку трішки в борщ і буде як їх свіжою

4 лайка

Дівчата, прошу поради і допомоги. Людям потрібна дійна коза, ціна десь± 4000 грн. Локація Маньківський район Черкаська обл. Або хто не далеко. Мій тел. 096 545 76 78

Оля ясвоїх предлагала помінять на сіно але писала у феесьуці ,так нвхто і не зацікавився.
А мені їх уже багато .
Це Київська область.
А сьогодні сіно привезли з Черкаської області.

Катя, у Вас є коза дійна на продаж?

Я б могла продати, але ж дуже далеко. Привезти не можу.

1 лайк

Так Оля ’ алеж їм далеко до мене.
Бо 5 дійних мені одні забагато.
даже 2 продала б.
Одна біла суслік ушки а друга чорна ельфік ушки

1 лайк

Катя, напишіть мені ваш телефон влічку, а раптом все складеться

З картоплею справились! Урожай нормальний, всім вистачить. Викопала всю ту, що проросла сама по собі. Так там така картопля, що мабуть треба садити всю під зиму. На черзі гарбузи перевезти у двір, в цьому році їх не багато. А потім красуня морква, головасті столові бурячки і, на закуску, буряки кормові. Тоді вже і зиму зустрічати можна.

15 лайков

Ну що ж вздихнем з полегшенням, я теж викопала хоть і не багато , не твої гектари але коли останній кущ подолала то перехрестилась, у мене якийсь сорт що вона поперла в сторони а більшість пішла на глибину, прийшлось траншеї копать наче як схованка від рашистів.
Картошка велика продовгувата жовта і дуже любить воду.
Решта полив бачила рідко то жук з’їв 80% а решта мала і дрібна а ця була на іншому місці поближче до точки з скважини от і льопалось туда більше.
Якщо можна по фото визначить сорт то я зроблю фото.

4 лайка

Катя,у нас тепер не гектари. В цьому році посадили десь 40% минулрічного, і ще збираємось зменшувати площу під картоплю. Але та, що виросла сама, то теж розрослася і вшир і вглиб. Чоловік сміється - ти як чорний археолог.

4 лайка

Знаєш Оля зробила фото ну воно чогось мутнувате чи можна опреділить що за картошка?

Загрузила побачим що вийшло.
Телефон редві і я ніяк не звикну до нього.
Наче синєва по картошкі а то пил вона жовта і з верху і у середині.

4 лайка

Катя, зараз так багато різних сортів, що навіть однаковісінькі на вигляє ,а сорти різні.

У нас нові переселенці в сусідній хаті. З Бахмута. Чоловік і жінка мого віку, дочка і її подруга з дівчинкою. Завзяті, чоловік такий майстровитий, навели порядок. Вчора говорили про потреби, то я зраділа, що є куди сплавить помідори.
Вже скільки всього закрила, що томатну пасту в 3-х літрові банки закатуємо. На велику кастрюлю буде якраз.

4 лайка

У нас вчора і сьогодні ранком мороз, згоріло все. Жалко суданку, така гарна була, а сьогодні до вечора вже почорніла. Помідори трохи вирвали і вивезли, решту відправимо завтра. Кашові гарбузи були ще зелені, сьогодні вже чорне листя. Батат теж замерз.
Добре, що викопала столові бурячки, стояли стовпами, тільки хвостик у землі. Такий рік, надіємось, що ще буде тепло.

3 лайка

Осінь настала занадто різко

3 лайка

Щось робиться з планетою що весь клімат міняється так стрімко що не встигнеш голову повернуть уже все не так, от і літа майже і не ьуло , після весни осінь, шкода роботи , заготовок , компосні кучі все перероблять , шкода.

І в нас поморозило. Гарбузи встигли на купу скотити і накрити, а батат, жоржини і галінсогу прихопило.

От бачиш все не так, коли це таке було?
Я переживаю ще і за віноград, якщо ненабере сахар то це капець а в мене урожайний білий вінний ,він ніколи не хворіє і ніколи не укривається на зиму.
А дав сусід мені кущі то дуже солодкий але його мало, нада розводить побільше бо на пізній надії нема , віна не буде.

1 лайк

А з виноградами - заведіть нормальні сорти, ми вже місяць виноград їмо. Солодкий. І грона в столового по 1,6-1,8 кг. Кишмиш посушили вже. Винні стиглі, але ще руки до них не дійшли.

4 лайка

А як по захворюваннях, чим боліють, мільдью, оідіумом це зараз дуже поширені болячки а мій зовсім не боліє але одне погано що до холодів не визріває а як перші заморозки що вже почались то сахар падає а не набирає. Лучше привить сорти стійкі до захворювань але щоб не поражались цими болячками.

1 лайк