Сьогодні спостерігала за своїми красунями. Вийшли збирати листочки з абрикоси. Тихо і мирно. І тут скромніца Майка піднімає шерсть на спині і лупить рогату Мілку! У Мілки спочатку ступор, потім уже йде віддача. Тут маманя Ліра вирішила і собі розімнять мускулатуру і пішла на розборки. Стала свічкою, лупанула Майку і … вискочила на неї, як цап. А та стоїть, як вкопана.
Після обіду на дівчачій половині двіжуха, ніяк не помиряться. А мамка бе-ме-кає.
Прийшли ввечері в хлів і знов буцаються. Але зерно виїли мовчки, бігом і кожна своє.
Дівчаткам 04.11 буде 6 місяців.
Девочки заневестились
У меня тоже бои без правил дома… уже веник воспитательный с рук не выпускаю…
О, про віник візьму на замітку!
Да и не больно и страшно )) ну как с неожиданности, потом разворачиваются и начинаю рассматривать , чем по попе получили и на зуб пробовать , вообще они у меня такие пуганные, что на голову лезут
козлы скажу более воспитанные, козы беспредельщицы.
Я сейчас перешла на воспитательные кукурузные стебли (колочавиння - здесь называется)- всегда под рукой или ногой и длинные везде достанут. Я пока достану какую двухметровую палку- уже все прекращается- страшнооо! И не больно, но особо зверствующих тыцнуть достаточно- сразу все по струнке
Коли на вулиці мокро, але не дощ, то скажені сусідки їдуть у ліс. Не скільки грибів знайти, скільки красотою налюбуватися. Яка золота краса! Як там у класиків : “В багрец и золото одетые леса.” Находились, надихались, принесли грибів щоб на вечерю нажарить.
Втомилася, але скільки задоволення! Кажуть, що появляються опеньки - підемо, скільки того життя. А всього хочеться, аж руки чухаються.
Все побігла готувати вечерю господарству, а вже потім - людям.
Запрошую взяти участь у конкурсі.
Дякую за запрошення. Ще подумаю
Олю, шо там думать? Треба йти та приймати участь! Це ж так весело, хвилююче Ходімо
Ми сьогодні закрили грибний сезон. Люди вже тиждень носять опеньки, а у нас ніяк не складалося з поїздкою. Сьогодні зорі стали в правильну позицію і ми в 12 вирушили в ліс. Раніше ви виходило - справи невідкладні. Але і на нашу долю грибів вистачило - підосичники, маслюки, бабки і багато опеньків. А що вже краса в лісі! А повітря! А тиша! Тільки одна ворона каркнула і злякано стрекотала сорока. Ми , як партизани, заходили в ліс не там, де стоїть стонадцять машин, а заїхали з тилу, з польової дороги. Там ще і мухоморів ніхто не позбивав. Стоять собі, красуються. І рядовки всякі. О, ми ще і гливи нарізали, я так люблю ці гриби. В окремому кульочку принесли, щоб не поламать.
Так що можна сміливо сказати - в лісі були, гриби знайшли, задоволення отримали.
На вечерю нажарили грибних котлет - смакота!
Ой Оля так красиво описали ,что я и в лесу побывала и запах котлеток учуяла.
Класс! Мы тоже все ещё собираем грибочки, козы более менее сейчас спокойно пасутся, дают нам возможность.
А как вы котлетки делаете?
Грибні котлетки. Гриби відварити, відцідити. Перебиваємо блендером, або на м"ясорубку, гриби + цибуля + яйця + борошно, сіль, перець і все, хто що любить. Вчора у нас була ще петрушка - смачно.
Робили з маслят - ніжно, як тоненькі блінчики, а вчора підосичники+маслята+ бабки+ опеньки - О, це вже котлетки, хоч і ложкою викладать. Опеньки - вони жорсткіші, твердіші. Жарила на олії.
О надо сделать, у меня синюшечки лежат отваренные…
Спасибо
Таки добре жити в селі! Ціни - бери задаром. Вчора говорила із знайомою, каже - купила кізочку, бо стара коза погано стала доїтися на одну дійку. За 10-ти місячну спаровану козюлю віддала 400 гривень. Я нулі правильно написала, чотириста! То про яку ціну на молоко можна взагалі говорити.
Та жінка, яка продала козку, має велике господарство. У неї і свиноматки, і кнур, і козел, до якого ведуть кіз пів села. От про ціну парування не спитала, просто була в шоці.
Кажуть,що у Вас у Лисянці на заправці цап стоїть,за парування тим,чорним цапом 50грн. То що ми можемо говорити про молоко,сир і ціни?
У нас козлята продаются 50 грн ( до месяца), паровка с козлом тоже 50. По месту нашла нубийца. Говорят, что чистопородный, но кто знает. Паровка с ним 100 грн. И то хозяйка жаловалась, что все крутят пальцем у виска и отказываются платить. Проще с беспородным за 50((. Дойную козу от 2-х лет можно купить за 600-1000 грн.
Да можно купить и за 500 дойную. Но какую? Со стаканом вонючего молока и с болезнями и глистами всего мира?
@Varvara Я согласна. Но люди не знают и не хотят знать, что есть другие козы, которые дают вкусное молоко. Потому что за ними нужно нормально следить, их нужно кормить и лечить. Тут в любой ситуации лечение - нож, и едут за следующей. Всем проще завести “тузика” и дорезать, чтобы получить следующего, чем заплатить больше тысячи за козленка и довести его до ума. А мясо какое у этих безродных коз? Мы поэтому и заводить их не хотели, потому что есть этот продукт невозможно