OLGA Ольга "Кози над Тікичем"

Що робити, коли на вулиці дощ? Правильно, читати форум, готувати щось смачненьке і грітися біля теплої грубки. Хоч на вулиці і тепло.
Пастіла сушиться в сушарці, лежанка тепла і на ній в деках сохне гарбузове насіння, горіхи і на решеті відро шипшини. Запах!

18 лайков

А у нас сьогодні СВ"ЯТО! Вітаю всіх з Покровою! Всім добра і здоров"я!
А ще у нас день відпустки. Ми їздили в ліс і назбирали відро маслят, три підосичники і одного моховичка. Вже все почистили, помили, навіть нажарили на обід. Решту маслят замариную. Такі гарні, свіженькі. Є у нас одна поляночка, ніхто і не подумає, що том є гриби. Колись вийшли з опеньками на край лісу, щоб скоротити шлях, і знайшли. Полянка - штук п"ять сосонок, ще молодих, шипшина і дубочки ріденько.
А ще бачила колоду з гливами, зразу не брала, подумала - якщо нічого не знайду, то прибіжу і зріжу. Але трошки назбирали то я і не верталась.
Маленьких маслючків-копійочок - море. Може ще колись скакнемо до дощу, поки польові дороги проїздні.
Подихали свіжим повітрям, отримали масу задоволення і менше чим за дві години були вже вдома.

20 лайков

В нас дощів так і не було , а маслят повно в лісі , і малесенькі і такі як яйце - красиві ,тугі , і всі всі червиві . А от опеньок теж вчора набрали :muscle::relaxed:

6 лайков

Можливо і я завтра перевірю ліс на опеньки.

3 лайка

У нас вже осінь. Городи прибрали, яблука-груші зірвали, по гриби їздили.
А біля хати ще літо. Квітують троянди, міна, синя квасолька, іпомея, буяють петунії, настурція. На тину 50 відтінків червоного - такий гарний зараз дикий (дівочий) виноград.
Сьогодні дощило і гриміло. Ввечері дощ перестав і співають цикадки. А на календарі 17 жовтня.
В хаті натоплена лежанка - теплота. Після обіду відпочивали, аж дико, що не біжу нікуди.
Козюні звикають їсти сіно, розкидають, але не голодні.

17 лайков

А у нас ещё кругом лето.После дождя, густым зелёным ковром укрыла землю , иссушеную августовским солнцем,сочная трава.Воздух настолько приятно теплый,что вечером не хочется заходить в дом ,поэтому ужинаем под звёздами разложив раскладной столик.В доме все ещё активно работает вентилятор,так как нам всем жарко,дом прогревается за день солнцем.А малыш так вообще отказывается спать в пижамке,ему жарче всех. Дочка выпрашивается на море ,но я " " ужасть какой злой человек" ,не пускаю,так как знаю что будут купаться,хоть и уверяет что нет. Об осени напоминают лишь редкие утренние росы,потускневшая зелень деревьев,а кое-где и пожелтевшая,осыпающаяся листва американского клена да летающие длинные нити паутины.Ах да ещё грибы,именно они у нас несут шлейф королевы осени.

27 лайков

Как красиво написано! Ну и то, что тепло у Вас…мммм… красота!

3 лайка

У нас павутини все літо не було. А зараз - всілякі узори на грудочках, на бур"янці. Роси такі густі, що рано все біле-біле. Приморозків ще не було, то ще всякий бур"ян живий. І дерева в листі.

6 лайков

Таки осінь! Сьогодні вже і журавлі летіли. І якось так журно стало на душі. От коли весною летять - радію, весна!
А ще днів три назад у сусіда на горіхові сила-силенна шпаків сиділа. Розмовляли так голосно, що не побачити їх було просто неможливо.
І старі лебеді все більше літають. Молодь ще сіренька, хоч і хвалиться крилами. Скоро теж полетять. Осінь. :slightly_frowning_face:

18 лайков

А у нас МОРОЗ! Ранком вода у мисочці зашерхла, петунії були стікляні, настурція лежить, город білий-білий, наче у снігу. Сонце встало і все змінилося. Але холодно! Дівчатам дала сіна у хліві, трошки потеплішає - випущу, ще не звикли до холоду. Та і закриті вони просто хвірткою, сантиметрів 40 від низу забито всплошну, а вище тільки рейки.
Жалко, що кріп померз, так багато його насходило.

8 лайков

Боже как мне странно такое читать понимая что это не где то в Сибири,а в моей стране.Мозг словно не довоспринимает такую информацию :laughing:А у нас тепло,у меня расцвела лаванда ,всего несколько веточек,конечно ж не так как летом,а все равно приятно.Розы буяют цветом,крученые панычи уже оплели все что только можно и нельзя и не закрывают цветки даже днём.Козочки к восьми часам уже все на выпасе.Но утром одеваю водолазку,появилась холодная роса и я привыкшая ходить в шлепках на голую ногу, уже простудилась.(Лечусь и дальше в шлепках бегаю :laughing:).А днём достаточно бриджей и футболки.Тепло.

11 лайков

У нас тоже тепло сейчас. Но после сегоднешней ночи почернели от мороза помидоры. Укроп в бурьяне пока стоит но он маленький.

5 лайков

Водолазка , шлепки - супер .
Вчера у нас - сапоги резиновые на теплый носок , штанцы с начёсом , куртка осенняя плюс жилетка , а под ними не водолазка неее, свитер , и шапка в которой зимой хожу :grin::grin::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:.
А сегодня тоже льдинки были , но цветы стоят живые , и сейчас ветер ужасный, но хоть солнышко грееет …
Ээээх - шлепки -шлепки :wink: зима близко…

8 лайков

Я вчера достала зимние сапоги, ТК в резиновых,даже на теплый носок, ноги задубели

4 лайка

Да, а я наконец-то заказала… тоже задубели сегодня.

4 лайка

У мене ща два варіанти обувки - шльопки і галоші-пенки з теплою стелькою. Як сухенько, то шльопки годяться. Ще хочемо сьогодні докосити суданку, гарна відійшла після дощів, але ж замерзне. У нас низина, всі морози наші.
Мороз не великий був, міна померзла, а петунія відійшла і буяє. І той бур"ян, що Оля (Грета) казала що боїться морозу - померз. А я ще вчора нарвала його курям, так гарно їли, а сьогодні вже нема.

5 лайков

В нас теж мороз, на термометрі 0, а на траві і на городі все настільки біле, наче сніг випав. Вдень вже сонце, але холодно.

4 лайка

И у нас мороз утром был…белое все. И воздух холодный. Днём солнце, но не больше 15…это холодно…сегодня косынку на шею повязала с утра. Под курточку тоненькую…

3 лайка

Ох ці гриби! Вже ж назбирали, то сидіть вдома! Ні,попорались, поснідали і поїхали. Їхали подивитись білі, жовті, підосичники, синяки, а назбирали знов маслят і 3 жовтих. Такий собі острівець - штук 5 старих сосен, липи, ясени і якісь кущі,схожі на терен, бо колючі. Скільки грибів на 1 м. квадратний я ще в житті не бачила, ( крім опеньків, але то інша порода). Ніби яблука обсипались.
Назбирали швиденько, сухенькі, чисті, не червиві. Частину сушимо в сушарці, частину зварили. Справились швидко. А тут ще подруга розказує, і показує, що збирає білі, бабки, підосичники. Ну як тут спать спокійно будеш? Після неділі поїдемо!
IMG_7783коп

26 лайков

Ми сьогодні закінчили городній сезон - виорали городи. Земля дуже гарна.
Залишилось ще оте і оте і оте, ну як у всіх -щось у дворі доробить, кормушку переробить, педікюр красуням, ну одним словом - ще робота є. А день малий, хоч і встаємо не по годиннику, а по сонцю.

8 лайков