Очищення води з трубопроводу

Доброго дня! Напевно, всим нам відомо, що якість води, яка потрапляє до нас з центрального трубопроводу, м’яко кажучи, не досить високої якості. Та і самі трубопроводи, зачасту, побудовані ще за радянських часів, з добротних металевих труб, зараз доповнюють нашу воду продуктами свого розпаду: іржою і іншими мікроелементами з таблиці Менделєєва)).
А чи потрібно очищати таку воду, вона ж проходить очистку на водоканалі? Ніби ж і так нормально: їмо, п’ємо і досі живі.


На фото не апельсиновий сік, а наша Срібнянська вода, після зупинки водопостачання хоча б на мінімальний час. Від доби до трьох діб з кранів біжить ось такий рижий та масткий “сік”, чим довше стоїть водогін, тим довше біжить, після того, рижа вода.
Ми вдома поставили систему фільтрів “Наша вода” для очищення лише питної води.
Раз в квартал міняємо три картриджі і раз в рік - мембрану зворотнього осмосу та вугільний пост фільтр.
Дещо пізніше розповім детальніше. А хто ще як очищує воду? Діліться досвідом, цікаво, можливо, хто очищює не лише питну, а всю воду в будинку?

8 лайков

Судячи по воді , можна подумати,що ми сусіди .В нас таке ж…

3 лайка

У нас стоїть в квартирі фільтр на всю воду зразу за лічильником, а ще один до стіральної машини, щоб попити, воду доочищую в фільтрі-кувшині.

2 лайка

2 лайка

Це фільтр був білим, мабуть, з новини

1 лайк

Такий вигляд мав картрідж до фільтру на всю воду через декілька місяців використання, потрібно зазирати до фільтру частіше і, напевно, міняти раз в місяць. Він ввесь в іржі, а на дотик ще і в слизі, так, що в кого немає фільтру, займіться цим питанням та обовязково поставте.

3 лайка

Я так думаю, що це все через старі металеві труби з яких зроблено центральний трубопровід, а може забірна башня для води (чи все разом). І вода не просто рижа, а аж жирна на дотик.

3 лайка

Так, картрідж був білосніжним.
А сама колба фільтру була прозора, як я не чистила, то від іржі та накипу, повністю не відчистила

1 лайк

Там в картриджах на упакоці може буть інформація: через скільки рекомендована заміна

2 лайка

В мене чоловік був в епіцентрі в Києві і там саме була акційна знижка на систему “Наша вода”, українського виробництва. Консультант порадив - чоловік купив. Користуємося вже третій рік.
%D0%B1%D0%B4%D0%B6
Розташоване все на кухні, під мийкою. Вода проходить через три різні картриджі + мембрану зворотнього осмосу і поствугільний фільтр і накопичується в резервуарі на 5л.
%D0%B1%D0%B4%D0%B6

5 лайков

Так, усе старе.
У районі, в пріоритеті, уже декілька років, стоїть заміна гілки водогону по центральній вулиці, і немає коштів для вирішення проблемного питання, а щоб повністю оновити, як трубопровід так і башню, за браком коштів, навіть, не виноситься на повістку.
Потрібно вирішувати проблему самотужки, тому, що здоровя в пріоритеті залишається завжди, не зважаючи ні на що.

1 лайк

Один нюанс, що не попить холодної води з крана, лише кімнатної температури. А в нас під мийкою йдуть труби водяного обігріву, то, в зимовий час, вода в резервуарі ще тепліша ((, плануємо вдягнуть теплоізоляційні чохли на труби, але то колись, як руки дойдуть

3 лайка

Цікава мені тема. Стоїть у мене система очищення води Блюфільтр - німецька. Хочу замінити, бо як піднявся долар дуже дорогі катриджі, вони не стандартні, потрібно лише їх брати.

2 лайка

Ми беремо картриджі Ecosoft (виробляють і саму систему фільтрів) ціни можна на сайті в них глянуть.
https://ecosoft.ua/
До чорної п’ятниці, замінні елементи на рік (4 комплекти картриджів, мембрану та постфільтр), можна було купити щось близько 2800 грн, зараз уже цієї акції немає ((
Може ще щось цікавить - запитуйте, з радістю допоможу)

3 лайка

А мене ще цікавить очищення всієї води в будинку. Бо як рижа йде - ні стіралку, ні посудомийку не включиш, навіть помитися толком ніяк ( а буває ж днів і зо три таке лихо). Якусь систему ставить - дорого для нас (ті, що я дивилася). Може дійсно фільтр який механічної очистки, але ж чи справиться?

2 лайка

Цікава тема, у нас взагалі фільтрів немає, лише кувшин для пиття та приготування їжі. Почитала, злякалася😱

2 лайка