Снятые короны козлов:
Пила это не резинки или термокаутер, тут без профессионала никак.
Вразила мене наша Ізабелка , 27 днів пройшло з того дня Обезроживание взрослых коз - #1291 by ladusja , коли я вділа резинки . І ось вчора вона втратила один ріг
Ще й чемік в мене закінчився … засипала рану йодоформом , та зробила укол мелоксивету .
А сьогодні зранку дивлюся , а вона і другий ріг збила … хоча той тільки трохи резинка піджала . Залишилися невелички уламки … знову засипали йодоформом та укололи мелоксивет .
Тепер морда зовсім інакше виглядає , гарніша стала кізка )) !!!
Вітаю, вас
Люблю коли роги відпадають вчасно))
І Ізабелка тепер ще більше красуня ![]()
У нас теж сьогодні новини! Розкажу по порядку.
Спочатку Бася. З нею усе добре, вона в порядку.
Це та кізочка, що п’ять днів назад надломила один ріг. І вийшло так що ви підказували як, а я допомогла виламати їй решту…
Усі ці дні я не випускала кіз гуляти, тому що боялась за її свіжі рани. У нас погода мінялась кардинально. Два дні був мороз -13, потім дощ, а сьогодні сонечко і тепло. На ранках утворилась “шкірочка” і я пустила на декілька годин кіз у вигул розім’яти ніжки. І зробила фото як вона зараз виглядає)
Старша коза, безрога Манюня дуже здивувалась коли її побачила. Це і не дивно, тому що в меї насправді змінився вираз обличчя ![]()
Але як вона інколи крутить головою і ніби намагається побачити своє чоло, де ж поділись її роги!
Наступна відповідь буде про її сестричку…
То вона рогами хочу спинку почухать, а нечухається. Смішно, коли комолі від народження чухаютьспинку уявними рогами.
То вона нам усим язика показала. Бачите, яка я тепер красуня.
Тепер Ласка
Як я вже розповіла раніше мої кізоньки пішли на прогулянку і роги в Ласки виглядали ось так (резинки одягала їм разом в один день, і другу резинку одягала також разом)
А коли заглянула до них через дві годинки то побачила вже ось таку картину
І я, вже навчена попереднім досвідом спочатку пішла до хати по стерильну салфетку і яблука, впустила усіх кіз на свої місця, а її залишила в проході не прив’язуючи (вони ніколи ще не були прив’язані). Непомітно і швиденько салфеткою вдалось зтягнути резинки, вона злякалась, але яблуко перед носом і присипка була засипана. І я щаслива що усе пройшло добре впустила її до їхнього загонкика… Ласка застрибнула на полку як завжди, аж тут перелякана Бася робить ривок( бо я до них прийшла, напевно знову щось робити!!!) Поштовхує сестру яка вже встигла запхнути голову у навісну кормушку і … другий ріг теж відламується… Засипала знову нову рану і заодно Басю теж… А що вона зря панікувала?) Заслужила повторну обробку 2 раз за день…
І тепер мої красуні ось такі:
Ще тепер залишилась розказати про їхню маму Зірку, але це вже іншим разом, її роги ще на місці)
Як добре, що все так обійшлося, і вже паніки не має. А козочки тепер красуні будуть.
Паніки не було, бо роги цього разу без “м’яса” відломались.) Цього разу навпаки на рані ніби “хвостик з м’яса” залишився, що на ньому резинки залишились…
Нічого, ви обробили рану все буде добре.
Оля, ну Ви й мужня жіночка!!!
І вітаю Вас на форумі. Створюйте свою сторінку скоріше, буде тернополян тут більше!!!
Вже створили, шукайте
Может кто ни буть подсказать, какие цены на обезроживание коз резинками по Украине. Человек попросил обезрожить козочку, но я даже примерно не знаю цен.
Я приглашала мужчину одеть резинки моим два года назад. Взял 100 грн за козу
Дякую, Оля! Стала мужньою завдяки вашій допомозі!![]()
Я ціле літо читала і дивилась відео про обезрожування і резинками і на майбутнє термокаутером козенят. Зважувала усі за і проти… І відмовилась від цієї ідеї, надіялась що вони будуть жити мирно (тому і шукала щоб купити всіх чотирьох з одного дому). Але не так сталося…
Мої дівчата після того як я їх покрила почали битись… А так як у Зірки не роги, а рожища…
Перша постраждала Бася - два тижні кривала на задню ногу, але відкритої рани не було… Потім постраждала безрога коза Манюня - 3-4 дні доїлась кров’ю з одної долі - я знову стерпіла( не мастит, я тримала 13 років корови, трошки знаю різницю)… А коли я прийшла забирати кіз з вигулу і наша улюблениця маленька Ласка не змогла встати, її дуже боліла передня нога ( здається в районі плеча) і я декілька днів її носила на руках в вигул ( до окремої “хатки”) і з вигулу бо вона сама не хотіла бути, а йти майже не могла…
От тоді була остання крапка і я вирішила ризикнути… Я розуміла, що є ризик аборту але він і так був з такими розборками… До окоту їм було 3,5 місяці і я вирішила обезрожувати. І саме тут побачила ваше оголошення про обезроженого козлика і зателефонувала до вас з надією що може знаєте людину яка займається цим у Тернополі. Такої людини не було але вже наступного дня завдяки вашій сім’ї (за що вам щиро дякую!) у мене вже були резинки і еластатор, але він виявився непотрібен.
І довелось зробити все самій. Першій (під лідокаїном )одягнула Зірці, почекала два тижні, оцінила ситуацію, і тоді одягнула її донечкам Ласці і Басі. Їм роги відпали за місяць, а Зіркині рожища вже 1,5 міс. з резинками і навіть до половини не перетиснули. Та битись вони перестали майже одразу після натягування резинок…
Велике вам дякую! Тому що якби я це не зробила все зразу, поки би замовляла резинки, хтозна чи не передумала би…
Татьяна, спасибо. А вот сколько сей час может стоить такая процедура?
Ну незнаю. Может грн 150 - 200 я думаю
Нашла я того мужчину, что ко мне приезжал. Так же и берет по 100 грн. Но я думаю, что можно и 150 брать, будет нормально
Ціна як на мене завищена . Що там робити ? Це ж не термокаутером випалювати …
А термокаутером сколько стоит процедура в 1 неделю и в 2 месяца?