Обезроживание взрослых коз

Снятые короны козлов:

11 лайков

Пила это не резинки или термокаутер, тут без профессионала никак.

2 лайка

Вразила мене наша Ізабелка , 27 днів пройшло з того дня Обезроживание взрослых коз - #1291 by ladusja , коли я вділа резинки . І ось вчора вона втратила один ріг

Ще й чемік в мене закінчився … засипала рану йодоформом , та зробила укол мелоксивету .
А сьогодні зранку дивлюся , а вона і другий ріг збила … хоча той тільки трохи резинка піджала . Залишилися невелички уламки … знову засипали йодоформом та укололи мелоксивет .

Тепер морда зовсім інакше виглядає , гарніша стала кізка )) !!!

16 лайков

Вітаю, вас :+1:t2: Люблю коли роги відпадають вчасно))
І Ізабелка тепер ще більше красуня :smiling_face_with_three_hearts:

3 лайка

У нас теж сьогодні новини! Розкажу по порядку.
Спочатку Бася. З нею усе добре, вона в порядку.
Це та кізочка, що п’ять днів назад надломила один ріг. І вийшло так що ви підказували як, а я допомогла виламати їй решту…
Усі ці дні я не випускала кіз гуляти, тому що боялась за її свіжі рани. У нас погода мінялась кардинально. Два дні був мороз -13, потім дощ, а сьогодні сонечко і тепло. На ранках утворилась “шкірочка” і я пустила на декілька годин кіз у вигул розім’яти ніжки. І зробила фото як вона зараз виглядає)

Старша коза, безрога Манюня дуже здивувалась коли її побачила. Це і не дивно, тому що в меї насправді змінився вираз обличчя :slightly_smiling_face:

Але як вона інколи крутить головою і ніби намагається побачити своє чоло, де ж поділись її роги!

Наступна відповідь буде про її сестричку…

20 лайков

То вона рогами хочу спинку почухать, а нечухається. Смішно, коли комолі від народження чухаютьспинку уявними рогами.

6 лайков

То вона нам усим язика показала. Бачите, яка я тепер красуня.

1 лайк

Тепер Ласка
Як я вже розповіла раніше мої кізоньки пішли на прогулянку і роги в Ласки виглядали ось так (резинки одягала їм разом в один день, і другу резинку одягала також разом)

А коли заглянула до них через дві годинки то побачила вже ось таку картину

І я, вже навчена попереднім досвідом спочатку пішла до хати по стерильну салфетку і яблука, впустила усіх кіз на свої місця, а її залишила в проході не прив’язуючи (вони ніколи ще не були прив’язані). Непомітно і швиденько салфеткою вдалось зтягнути резинки, вона злякалась, але яблуко перед носом і присипка була засипана. І я щаслива що усе пройшло добре впустила її до їхнього загонкика… Ласка застрибнула на полку як завжди, аж тут перелякана Бася робить ривок( бо я до них прийшла, напевно знову щось робити!!!) Поштовхує сестру яка вже встигла запхнути голову у навісну кормушку і … другий ріг теж відламується… Засипала знову нову рану і заодно Басю теж… А що вона зря панікувала?) Заслужила повторну обробку 2 раз за день…
І тепер мої красуні ось такі:

Ще тепер залишилась розказати про їхню маму Зірку, але це вже іншим разом, її роги ще на місці)

11 лайков

Як добре, що все так обійшлося, і вже паніки не має. А козочки тепер красуні будуть.

3 лайка

Паніки не було, бо роги цього разу без “м’яса” відломались.) Цього разу навпаки на рані ніби “хвостик з м’яса” залишився, що на ньому резинки залишились…

4 лайка

Нічого, ви обробили рану все буде добре.

2 лайка

Оля, ну Ви й мужня жіночка!!!
:slightly_smiling_face: І вітаю Вас на форумі. Створюйте свою сторінку скоріше, буде тернополян тут більше!!!

2 лайка

Вже створили, шукайте

1 лайк

Может кто ни буть подсказать, какие цены на обезроживание коз резинками по Украине. Человек попросил обезрожить козочку, но я даже примерно не знаю цен.

Я приглашала мужчину одеть резинки моим два года назад. Взял 100 грн за козу

2 лайка

Дякую, Оля! Стала мужньою завдяки вашій допомозі!:rose:

Я ціле літо читала і дивилась відео про обезрожування і резинками і на майбутнє термокаутером козенят. Зважувала усі за і проти… І відмовилась від цієї ідеї, надіялась що вони будуть жити мирно (тому і шукала щоб купити всіх чотирьох з одного дому). Але не так сталося…

Мої дівчата після того як я їх покрила почали битись… А так як у Зірки не роги, а рожища…

Перша постраждала Бася - два тижні кривала на задню ногу, але відкритої рани не було… Потім постраждала безрога коза Манюня - 3-4 дні доїлась кров’ю з одної долі - я знову стерпіла( не мастит, я тримала 13 років корови, трошки знаю різницю)… А коли я прийшла забирати кіз з вигулу і наша улюблениця маленька Ласка не змогла встати, її дуже боліла передня нога ( здається в районі плеча) і я декілька днів її носила на руках в вигул ( до окремої “хатки”) і з вигулу бо вона сама не хотіла бути, а йти майже не могла…

От тоді була остання крапка і я вирішила ризикнути… Я розуміла, що є ризик аборту але він і так був з такими розборками… До окоту їм було 3,5 місяці і я вирішила обезрожувати. І саме тут побачила ваше оголошення про обезроженого козлика і зателефонувала до вас з надією що може знаєте людину яка займається цим у Тернополі. Такої людини не було але вже наступного дня завдяки вашій сім’ї (за що вам щиро дякую!) у мене вже були резинки і еластатор, але він виявився непотрібен.

І довелось зробити все самій. Першій (під лідокаїном )одягнула Зірці, почекала два тижні, оцінила ситуацію, і тоді одягнула її донечкам Ласці і Басі. Їм роги відпали за місяць, а Зіркині рожища вже 1,5 міс. з резинками і навіть до половини не перетиснули. Та битись вони перестали майже одразу після натягування резинок…

Велике вам дякую! Тому що якби я це не зробила все зразу, поки би замовляла резинки, хтозна чи не передумала би…

8 лайков

Татьяна, спасибо. А вот сколько сей час может стоить такая процедура?

Ну незнаю. Может грн 150 - 200 я думаю
Нашла я того мужчину, что ко мне приезжал. Так же и берет по 100 грн. Но я думаю, что можно и 150 брать, будет нормально

1 лайк

Ціна як на мене завищена . Що там робити ? Це ж не термокаутером випалювати …

2 лайка

А термокаутером сколько стоит процедура в 1 неделю и в 2 месяца?