Обезроживание взрослых коз

Молодчинка :heart_eyes:, все буде добре. Можна засипати присипкою для ран з йодоформом там теж стрептоцид є.

5 лайков

У мене це зайняло хвилин 30.

1 лайк

У нас подобная ситуация была - сбила коза рог, шла сильно кровь, я ее привязала, чтоб обработать, и как она дернулась, я схватилась за другой, она дернулась и выломала второй. Крови было много, она не давала обрабатывать, дергалась. Я решила ее не трогать, чтоб она не дергалась и не тормошила рану. Минут через 10 стало уменьшаться, через 40 полностью прекратилось кровотечение.

3 лайка

Олю, ну що там ваша кізка?

1 лайк

Мои аплодисменты!
Моя молодая то же так надломила-висит на шкуре, болтается, коза орет, кровь течет, руки трусятся… Брррр.

2 лайка

Я якраз прийшла з хліва. Чуть кров капає, але здається зупиняється. Поки що не чіпаю. Тому що коли заходжу в їхню кліточку, вона починає метатись. І тоді кров мабуть буде швидше циркулювати… Думаю що це не критично? Фонтанчика не було… А вона нівіть веселіша стала! Ще чекаю з обробкою…

15 лайков

Там все нормально, уже можна обробить. Якщоє можете засипать присипкою.

2 лайка

Так, є.
Ще чекаю десять хвилин… Налаштуюсь, бо якщо чесно, то я нездатна ще її зафіксувати… Руки не слухаються…

5 лайков

З бойовим хрещенням Олю. Все буде добре, зате яка тепер красуня буде. А метаться вона ще буде, коли будете заходить. Я було тільки балончик у руки беру, а кози вже незнають куди бігти.

5 лайков

Я не прижимала рану ничем - боялась сорвать начавшую засыхать пленку. Просто забрызгивала чемиспреем.

2 лайка

Я присипала присипкою, ну не прижимала, на ходу скільки змогло попасти присипки. Присипка і на морді кози була. Та і коли чеміком бризкала, то коза на Аватара була похожа :blush:

3 лайка

Дякую усім за підтримку!!!:bouquet::slightly_smiling_face:
Кров вже не тече, засипала присипкою. Чемі преєм не ризикнула. Тому що вона дуже виривається і боюсь попасти в очі якщо не зафіксую голову. А за голову боюсь тримати, щоб не зрушити знову кровотечу. А так дала хрумати яблочко і зверху насипала) Як трохи насипала лишнього десь не туди, то не шкода. )

13 лайков

Олю @Pastukh , з бойовим хрещенням :smiley: Все добре!

А тепер айда до теми Новичків, будемо знайомитись :hugs: Дівчатка, киньте силку, бо я не можу зараз :kissing_heart:

5 лайков

Щиро дякую за запрошення! Ви мене дуже виручили!
Я планувала вже на свята познайомитись. А ситуація заставила написати тут раніше. На днях обов’язково напишу і познайомимось ближче, а зараз йду до кізочок…
Зараз я не в тому стані, щоб щось створювати і писати… Треба щоб мозок працював у спокійному режимі…(
На свята, якраз можна буде щось написати і розповісти про себе більше :bouquet::slightly_smiling_face:

16 лайков

А я вот ни как не решусь одеть резинки .Одна будет в январе котиться ,а другая в начале марта . Первую перед окотом не хочется грузить , а вторую боюсь чтоб не сбросила , а потом начнется жара и будет стремно.А решится надо .

Первую уже поздно трогать, а вторую - в самый раз. Успеет рожки до окота сбросить (сколько ей лет?), а малышам ничего плохого не будет

Девочки, не рискуете с беременными, вы не знаете, как у конкретной козы быстро отпадут рога. Может и абортировать. В такой ситуации снимают струной.

7 лайков

Катя вот это меня и останавливает . Пусть окотятся потом буду решать ,а струной в нашей глухомане никто не делает .

Це такою струною?

Примерно да, но там остаток рога … все равно больно… а удалять живой рог без наркоза — риск болевого шока велик. Тем более если не знать порога чувствительности конкретной особи. Тут от укола под кожу в обморок падают, а тут целый рог спилить. Кроме того, если делать без опыта… а струна эта и заедать может, и раскаляется так, что обжигает. Кроме того, у каждой козы свои сосуды, кроме боли еще может быть фонтан из крови…
Приятного мало, без опыта можно испугаться самим конкретно.

8 лайков