Обезроживание взрослых коз

У кізочки надломився ріг, але не до кінця!..
Доброго дня усім форумчанам. Надіюсь на вашу пораду… Читаю форум вже близько пів року, недавно вже зареєструвалась та ще не писала тому що я новачок і лише набираюсь досвіду. І велике дякую вам за дуже цінну і практичну інформацію!
У молодої козочки (10 міс.) надломився ріг. Резинку одягнула 9 грудня. Тиждень назад одягнула ще по одній, тому що ріг спочатку був нерівної форми, шкіра була хвилькою. А пізніше шкіра ніби відсунулась і відкрився доступ до основи рогу. І ось я застала таку картину. ( Спробую зараз додати фото)
Я думаю, що ріг потрібно відрізати, щоб не хитався і не травмував козульку… Лідокаїн спрей у мене є. А от чим краще це зробити? Є простенький секатор для саду. Можливо його розжарити, потім протерти спиртом і ним різати? Ножем мені страшно таке робити… Але розумію що напевно треба… Чемі спрей, присипка, дицинон в ампулах також є… Дякую…! 2|508x500

3 лайка

Може не треба лізти? Забризкайте чеміспреєм. Він сам відвалиться. По сроку для молодих рожок нормально

1 лайк

Оля, можна скористатись тим, що є під руками: секатором чи звичайними ножицями…Тоді потрібеп помічник Я помічників не маю, я б просто ухватиласяб за ріг , а кізка його сама обірвала б до кінця . Далі обробка чеміспреєм.

5 лайков

Ріг потрібно прибрати, він так може ще кілька днів висіти і приносити тварині біль та дискомфорт. Ріг прибрати , рану обробити!

7 лайков

В мене теж помічника немає… Дітей до такого не можу взяти… Мушу вирішити це сама…

Тоді сміливість і рішучість вам в допомогу. Зоя каже вірно. Візьміться за ріг, а козочка сама зробе

4 лайка

Може дурне питання… Бажано щоб коза виривалась вперед чи назад?.. Прийшла думка чи не “розірветься” рана… Це мої перші кози і відповідно роги …

1 лайк

Можна схопити і спробувати провернути ріг. Головне пересилити свій страх і схопити за ріг далі уже як получиться. А все буде добре. Удачі!

4 лайка

Оля, відпішиться потім як пройшло :wink: Все буде добре

2 лайка

Якщо боітесь розірвать рану, то може прив’яжіть їі коротенько і придавіть своєю силою до якоїсь опори. У мене був випадок, що я ухопила за ріг, але він не відірвався, тільки козочці ще більше болі зробила. А потім чоловік придержав, а я відрізала секатором і забризкала чеміком і все був порядок.

5 лайков

Ната, бррр :persevere: ти смілива :+1:

Ок… Йду… Комп не виключаю… Відпишусь, якщо буду в змозі…)

3 лайка

5 крапель чогось кріпенького і смачненького для сміливості собі і козочці :wink:

Ольга, лучше козу прижать, я бы за отваленный рог не брала. У меня тоже была ситуация, когда у козлика схватила, а он со шкурой начал отрываться. Прижмите к стенке, держите за голову и режьте шкуру острыми ножницами.

5 лайков

Я трусиха, і із за моєї трусості козочка ще не один місяць біль терпіла. Від чого вона в мене дикою стала. Коли вона трішки ріг надбила, крові не було, а ріг трішки опустився, а я все чекала , щоб сам відпав. А потім цей ріг трішки окріп почав підростать і тільки оце вона його збила, що він уже висіть почав. Чесно, було страшно, але я подумала із за моєі трусості страдає тварина, на яку я сама ж і наділа ті резинки. Взяла себе в руки і зробила все, що треба. Правда зараз вона в мене однорожка, жду коли окотиться, та знову надіну, ну вже таких помилок нізким не допущу.

2 лайка

Вже…
Тільки взяла за ріг почала обертати і він легенько відірвався. А от жоб обробити спреєм довелось її коротко прив’язати біля перегородки… І тільки я пшикнула спрей як вона в істериці чуть не перевернулась в повітрі і виломала до перегородки другий ріг… Лишився висіти… Я його теж мусіла забрати але він вирвався з “м’ясом” і обробила… Але тече кров… скільки хвилин можна чекати і не панікувати? Коли зупиняти?.. Руки трусяться…IMG_2997

11 лайков

Звісно. Все вірно. Але ж страшно як :cry:
Ні. Куплю термокаутер і ніяких ріг в моєму господарстві. Оце Джина з рогами та мала Бона. Окотяться і одразу надягну резинки

1 лайк

Стептоцид є? Разтовчить і засипте. Кров одразу зупинеться
Ви – герой!

1 лайк

Перше не панікувать , хоть я вас розумію. Ну в мого козла бив фонтанчик і чим я більше хотіла йому допомогти козел нервував і фонтанчик більшав. Тоді я залишила його в спокої і якось фонтанчик почав зменшуватись і перестав бить, тільки тоді я йому обробила рану.

2 лайка

приблизно скільки часу? Я собачнік, вмію тримати себе в руках, але в такі моменти мозок працює неправильно і забула все що тут читала раніше…

4 лайка