По моему, не завышена. Что такое по нынешним временам 150 грн?
Це питання до мене ? Я не великий спец , і старших двух тижнів рожки не вижигала , тому і ціна помірна , як для друзів ![]()
5 л пального
Просто спросила, может в курсе цен. Это я просто из праздного любопытства. Зимой прошлого года купили этот прибор и я выжигала своим 6 малышам в 1 неделю. А потом тетиным 2 козлятам. Но там уже были приличные рожки, пришлось сначала срезать. Любопытно, сколько получилось сэкономить, окупился ли термокаутер
это мне 2 раза в город смотаться можно
Точно окупився , бо ціни від 200 до 350 грн .
Аленушка, если будут у меня класснючие малыши - буду Вашем клиентом. Я сама еще на термокаутер не созрела. Купить то могу, но прижигать - надо набраться мужества.
Да не вопрос, конечно сделаем ![]()
Да, термокаутер стоит дороже, чем кольца для кастрации и решиться выжигать рожки до черепа может не каждый. Но мне всё же кажется, что термокаутером даже легче обезроживать, так как козлята ещё маленькие. А с взрослой козой сложнее, ей точно не понравятся все манипуляции, которые надо сделать. А если ещё и посторонний человек будет делать, то уж точно сопротивление обеспеченно.
Пока выстрижешь шерсть вокруг рога, оденешь резинку и зафиксируешь её в правильном месте, так как если установить изначально её не туда, то будет долго отпадать рог и снова отрастать. То коза может даже травмировать рогами.
Еще такой фактор - выжигание - это стерильность. При обезроживании резинками больше вероятность заражения. Когда резинки врезались, хоть немного - постоянно открытые ворота для инфекции.
Головне правильно зафіксувать тварину. У мене козел їв з кормушки на фірточці в загон. Для цього він просував голову у спеціально вирізаний пройом. Положили у кормушку смаколики і от коли він просунув голову, ми тут , як тут і зафіксували вірьовкою до загону голову.Козел був в загоні, а голова з рогами на вулиці. І все роби свої маніпуляціі, він навіть не міг поворухнуться.
А після цього козел ще з тої самої кормушки їв, і не боявся голову туди засовувати? Я так побоялась робити… Думала що кози перестануть до кормушки підходити, тому там ніяких маніпуляцій не проводжу, ані на місці де вони дояться… Помітила що кози дуже розумні і обережні)
Перший день боявся коли я була біля кормушки, а коли я відходила зразу починав їсти. На другий день уже не боявся, тільки слідкував, коли я брала балончик із чеміком. А потім уже все було добре.
Прокунсультуйте в якому віці резинками краще обезрожувати баранів. Дякую😉
Думаю, что отличия от коз и козлов особо нет - лучше после года, но, если критическая ситуация, то можно с 7-8 месяцев.
Підкажіть,будь ласка,хто обезрожував нубійських кіз з їх широкими та пласкими рогами.По скільки резинок ви одягали,як довго кози носили свої “корони” після цього?Чи є якісь відмінності у порівнянні з обезрожуванням кіз із звичайними круглими ріжками?
І знову повертаюсь до теми обезрожування… Настрій у мене поганий і відчуття що я “криворукий” козовод… Напишу детально, разом із фото, може комусь мій досвід знадобиться… (Може я забагато додаю фотографій, але мені здається що так краще можна роздивитись, тому вибачаюсь за велику кількість)
Вже минуло 27 днів від того дня коли відвалились роги у Басі.
Нагадаю, у віці 10 місяців я одягнула їй резинки на роги, на 18 - 19 день додала під низ ще по одній, а на 27 день роги відламались. ( Фото з обламаними рогами є у цій темі, писала в січні 2020)
До обезрожування
Фото за один день коли роги відламались.
Приблизно 5 днів назад відділились “корочки” з ранок. і тепер я бачу що в неї відростають осколки рога. Якраз там, де через форму її рога мені було важко захопити одразу резинкою, щоб не травмувати шкіру… Коли шкіра відсунулась вниз, я додала нижче другу пару. Але видно, ефект виявився вже не той…
Поживемо- побачимо як ці відростки будуть рости далі…
Отже, які висновки я зробила:
1). Треба було би дотримуватись рекомендацій тут і одразу опускати резинки нижче, але я пошкодувала тому що козочки кітні, а її мама дуже чутлива до болю і тоді могла б виникнути необхідність застосовувати знеболення декілька днів. А так, я тільки перед одяганням резинок обприскувала шкіру спреєм Лідокаїн. Практично, біль був лише коли відламувались роги. Змін в апетиті і поведінці не було.( Крім того що вона перестала битись)
2). Після обезрожування на 12 день вона вже почала приставати до Манюні і провокувати її до бійки. Коли один раз вона таки стукнулась чолом із нею- то закричала і втекла в куточок. Де і стояла нерухомо хвилин п’ять, поки не переболіло. Надіюсь цього уроку вистачить надовго.
Тому я все таки задоволена обезрожуванням, хоча воно проведено не ідеально. Поки що кози не б’ються. А якщо і будуть - то зброї нема. І це найважливіше!
Резинками редко получается идеально. Все равно отрастают. Даже если спилить — внутри черепа сосуды развились, которые рог питают. Но такие отросшие рога не опасны. Будет сбивать их в драках, но боль при этом быстро отучит драться. Так что не переживайте, все у вас в порядке.
Здравствуйте всем.
Я ищу совета…
Козочке упирается рог в челюсть и сразу скажу что мы ей уже одевали резинки и после того как отпал первый рог было очень много крови, решили резинки со второго снять и оставить с одним. А теперь жалеем об этом ведь рог ей теперь очень мешает и давит прямо в челюсть. Я понимаю что нужно его удалить но она (козочка)на последней неделе беременности. В этом и вопрос, одеть резинки ей уже сейчас или подождать пока родит и потом сразу одеть. Спешка есть потому что вижу что он ей доставляет дискомфорт. Фото прилогаю
Если боитесь одевать резинки сейчас, то может подпилите край рога, чтобы он не травмировал ей челюсть. А после окота уже и наденете резинки.
Я наверно не решусь на подпил, страшно что она родит пока я пилить буду.
Наверно лучше таки резинки одеть сейчас. Сегодня у нее 138 дней. Думаю прям сразу не должна родить