Обезроживание взрослых коз

По моему, не завышена. Что такое по нынешним временам 150 грн?

1 лайк

Це питання до мене ? Я не великий спец , і старших двух тижнів рожки не вижигала , тому і ціна помірна , як для друзів :wink:

:joy: :relaxed: 5 л пального

Просто спросила, может в курсе цен. Это я просто из праздного любопытства. Зимой прошлого года купили этот прибор и я выжигала своим 6 малышам в 1 неделю. А потом тетиным 2 козлятам. Но там уже были приличные рожки, пришлось сначала срезать. Любопытно, сколько получилось сэкономить, окупился ли термокаутер

это мне 2 раза в город смотаться можно

1 лайк

Точно окупився , бо ціни від 200 до 350 грн .

1 лайк

Аленушка, если будут у меня класснючие малыши - буду Вашем клиентом. Я сама еще на термокаутер не созрела. Купить то могу, но прижигать - надо набраться мужества.

1 лайк

Да не вопрос, конечно сделаем :grinning:

1 лайк

Да, термокаутер стоит дороже, чем кольца для кастрации и решиться выжигать рожки до черепа может не каждый. Но мне всё же кажется, что термокаутером даже легче обезроживать, так как козлята ещё маленькие. А с взрослой козой сложнее, ей точно не понравятся все манипуляции, которые надо сделать. А если ещё и посторонний человек будет делать, то уж точно сопротивление обеспеченно.
Пока выстрижешь шерсть вокруг рога, оденешь резинку и зафиксируешь её в правильном месте, так как если установить изначально её не туда, то будет долго отпадать рог и снова отрастать. То коза может даже травмировать рогами.

3 лайка

Еще такой фактор - выжигание - это стерильность. При обезроживании резинками больше вероятность заражения. Когда резинки врезались, хоть немного - постоянно открытые ворота для инфекции.

4 лайка

Головне правильно зафіксувать тварину. У мене козел їв з кормушки на фірточці в загон. Для цього він просував голову у спеціально вирізаний пройом. Положили у кормушку смаколики і от коли він просунув голову, ми тут , як тут і зафіксували вірьовкою до загону голову.Козел був в загоні, а голова з рогами на вулиці. І все роби свої маніпуляціі, він навіть не міг поворухнуться.

4 лайка

А після цього козел ще з тої самої кормушки їв, і не боявся голову туди засовувати? Я так побоялась робити… Думала що кози перестануть до кормушки підходити, тому там ніяких маніпуляцій не проводжу, ані на місці де вони дояться… Помітила що кози дуже розумні і обережні)

2 лайка

Перший день боявся коли я була біля кормушки, а коли я відходила зразу починав їсти. На другий день уже не боявся, тільки слідкував, коли я брала балончик із чеміком. А потім уже все було добре.

2 лайка

Прокунсультуйте в якому віці резинками краще обезрожувати баранів. Дякую😉

Думаю, что отличия от коз и козлов особо нет - лучше после года, но, если критическая ситуация, то можно с 7-8 месяцев.

Підкажіть,будь ласка,хто обезрожував нубійських кіз з їх широкими та пласкими рогами.По скільки резинок ви одягали,як довго кози носили свої “корони” після цього?Чи є якісь відмінності у порівнянні з обезрожуванням кіз із звичайними круглими ріжками?

І знову повертаюсь до теми обезрожування… Настрій у мене поганий і відчуття що я “криворукий” козовод… Напишу детально, разом із фото, може комусь мій досвід знадобиться… (Може я забагато додаю фотографій, але мені здається що так краще можна роздивитись, тому вибачаюсь за велику кількість)

Вже минуло 27 днів від того дня коли відвалились роги у Басі.
Нагадаю, у віці 10 місяців я одягнула їй резинки на роги, на 18 - 19 день додала під низ ще по одній, а на 27 день роги відламались. ( Фото з обламаними рогами є у цій темі, писала в січні 2020)

До обезрожування

Фото за один день коли роги відламались.

Приблизно 5 днів назад відділились “корочки” з ранок. і тепер я бачу що в неї відростають осколки рога. Якраз там, де через форму її рога мені було важко захопити одразу резинкою, щоб не травмувати шкіру… Коли шкіра відсунулась вниз, я додала нижче другу пару. Але видно, ефект виявився вже не той…
Поживемо- побачимо як ці відростки будуть рости далі…

Отже, які висновки я зробила:

1). Треба було би дотримуватись рекомендацій тут і одразу опускати резинки нижче, але я пошкодувала тому що козочки кітні, а її мама дуже чутлива до болю і тоді могла б виникнути необхідність застосовувати знеболення декілька днів. А так, я тільки перед одяганням резинок обприскувала шкіру спреєм Лідокаїн. Практично, біль був лише коли відламувались роги. Змін в апетиті і поведінці не було.( Крім того що вона перестала битись)

2). Після обезрожування на 12 день вона вже почала приставати до Манюні і провокувати її до бійки. Коли один раз вона таки стукнулась чолом із нею- то закричала і втекла в куточок. Де і стояла нерухомо хвилин п’ять, поки не переболіло. Надіюсь цього уроку вистачить надовго.

Тому я все таки задоволена обезрожуванням, хоча воно проведено не ідеально. Поки що кози не б’ються. А якщо і будуть - то зброї нема. І це найважливіше!

11 лайков

Резинками редко получается идеально. Все равно отрастают. Даже если спилить — внутри черепа сосуды развились, которые рог питают. Но такие отросшие рога не опасны. Будет сбивать их в драках, но боль при этом быстро отучит драться. Так что не переживайте, все у вас в порядке.

13 лайков

Здравствуйте всем.
Я ищу совета…
Козочке упирается рог в челюсть и сразу скажу что мы ей уже одевали резинки и после того как отпал первый рог было очень много крови, решили резинки со второго снять и оставить с одним. А теперь жалеем об этом ведь рог ей теперь очень мешает и давит прямо в челюсть. Я понимаю что нужно его удалить но она (козочка)на последней неделе беременности. В этом и вопрос, одеть резинки ей уже сейчас или подождать пока родит и потом сразу одеть. Спешка есть потому что вижу что он ей доставляет дискомфорт. Фото прилогаю

1 лайк

Если боитесь одевать резинки сейчас, то может подпилите край рога, чтобы он не травмировал ей челюсть. А после окота уже и наденете резинки.

1 лайк

Я наверно не решусь на подпил, страшно что она родит пока я пилить буду.

Наверно лучше таки резинки одеть сейчас. Сегодня у нее 138 дней. Думаю прям сразу не должна родить

1 лайк