Новий тип коронавірусу 2019-nCoV, що треба знати

Ничего себе “неудобства передвижения”. Часть магазинов закрыта, рынки закрыты, часть сферы обслуживания - это сколько рабочих мест? У них налог отменили, а ЕСВ оставили (более тысячи за каждого в месяц отдай). Люди не могут полгода “ждать с моря погоды”, им тоже нужно за что-то еду покупать, кредиты выплачивать, отбивать вложенные в бизнес деньги. У кого нет собственного авто - сейчас вообще “за бортом”. Ни доехать (даже на работу, у кого она ещё осталась), ни привезти необходимое. В то же время продуктовым магазинам и супермаркетам вообще пофиг - хоть на три года карантин. Ну это как-то не честно и в голове не укладывается.

9 лайков

Рецептик: спочатку рівномірно засіваємо газон бактерій на чашку, а далі боремося. Хто мав справу з мікробіологією мене зрозуміє.

3 лайка

То, о чем вы говорите, это уже экономические махинации, манипуляции для разрешения ряда существующих экономических проблем. И не в пользу среднего и бедного класса населения.

3 лайка

Мої родичі, які в іншому місті живуть, заразилися. Дядько з його дружиною.

Так. Сам по собі він не страшніший. І частина людей його взагалі переживає як легке недомогання, на відміну від тих, хто у важкому стані, або й взагалі вмирає. Єдина відмінність і власне чим він страшний - це дуже довгий інкубаційний період. Людина може буди заражена і два тижні ходити заражати інших, поки не зляже сама.

3 лайка

В Україні все масштабніше розгортається дискусія щодо доцільності тих чи інших заходів, які вживає уряд для протидії COVID-19.

Яка реальна мета карантину? Які стратегії мають впроваджуватися разом із карантином? Що необхідно робити, щоби ефективно протидіяти вірусу?

У другоме епізоді Міністерства здорового глузду відповіді на ці питання дає Павло Ковтонюк, експертиза якого стосується трансформації постсовкових систем охорони здоров’я.

Міністерство здорового глузду об’єднує людей, які втомились спостерігати за поширенням брехливого та маніпулятивного контенту у всіх сферах життя Українців. Ми говоримо про те, що вважаємо за важливе, мовою науки та здорового глузду.

1 лайк

Послушайте, далеко не делетант объясняет. Короновирус- “голый король”

6 лайков

А три тижні мало. Виходимо з відомих даних: інкубаційний період 2 тижні, тривалість захворювання 3 тижні, додаємо можливе носійство в подальшому. А якщо врахувати, що після введення карантину можлива внутрішньосімейна передача, то коли зникне вірус? Коли зникне сприйнятливий прошарок, або зміняться умови на несприятливі для вірусу. Останнє малоймовірне. А перше карантин розтягне до безконечності, ослабить імунітет тих хто переніс би його легко і зсуне епідемію на несприятливий осінньо зимовий сезон. А що, в наші лікарні массово завозиться обладнання?

7 лайков

Я отсидела в жёстком карантине уже месяц с 9 марта и что? Люди бродят, ходят, гуляют, тусуются. Так можно и год сидеть. А если ловить и палкой по башке бить, то толку будет больше. Вся моя семья так сидит, дохода 0, расходы никуда не делись. И я понимаю что толку от моего сидения дома нет, так как эта зараза будет меня окружать ещё долго. Так как всем нужно гулять, тусить и общаться.

16 лайков

Як це немає? Звичайно є, якщо ви досі не захворіли

1 лайк

Аля, якщо б всі навіть сумлінно сиділи, то навіть при умові ліквідації локально можливе повторне занесення ззовні, і тоді все по новій. Поки є сприйнятливий прошарок. А ймовірність ослаблення імунітету через гіподинамію, погане харчування, стрес ніхто не відміняє. І ще, одна справа самоізоляція в селі, там можна роками жити, а інша місто, перенаселена однокімнатна квартира з забороною вивести дитину в ліс. Або мої батьки пенсіонери, вони не мають права нікуди з села вибратися. Я не маю машини,
транспорт не ходить… Цікаво, а якщо комусь ліки потрібні , чи гроші з картки зняти, а в селі нема банкомату. Це, звісно, проблеми індіанців…

11 лайков

Не один вірусолог вже сказав. якщо вірус вже затесався між людей.то ніякий карантин його не ліквідує.це просто відсрочка в часі. щоб не захворіло одночасно багато. І спалахи будуть.і далі.як і при любому другому ОРВІ.

2 лайка

Тоді треба взяти калькулятор і порахувати на скільки часу треба розтягнути епідемію, щоб наша мед система впоралася. Питання про жировий прошарок у населення, опускаємо.

4 лайка

Лекарства можно заказать в интернете, на время карантина Укрпочта не берет оплату за пересылку для сельских жителей.

2 лайка

Нюанс, потрібен інтернет

1 лайк

У моих тоже нет возможности что либо заказывать в интернете, но у них есть я. Составляеться список и вперед. Привычные лекарства, продукты и так далее. Экстренный случай - соседская машина, естественно не за просто так. Не чего моим сейчас в городе делать.

3 лайка

Если нет интернета, то нужно найти родственников или знакомых, у кого он есть, и попросить их.

Сьогодні розказувала знайома жінка, як до них в село приїхали заробітчани з Іспанії. Хто там їх лякав штрафами і іншим, а селяни сказали ; приїхали - сидіть, інакше … Ну і пояснили. Каже - ніхто з двору два тижні не виходив, ні ті , що приїхали, ні їхні батьки, якщо щось потрібно було, то сусіди приносили під ворота… Вчора вже карантин закінчився, тести здали і діждалися результату. Все благо.

28 лайков

:+1:t3: Вот это я понимаю! Вот это дисциплина и ответственность! Молодцы!

3 лайка

Можете кидать в меня тапками, но я с этим немцем согласна на 100%, Вирусы были, есть и будут. Всякие. А нашу бедную Украину уже наверное не поднять будет И так на самом краю пропасти балансировали, а теперь рухнули так, что косточек не соберешь.Карантин наверное и был нужен, но обычный карантин, а не то что сейчас творится. Столько лишних бессмысленных мероприятий

13 лайков

Якщо палкою по голові це вже юрисдикція кримінального кодексу.