Покупаем козье молоко. Хозяйка по нашей просьбе молоко в бутылке замораживает, чтобы сохранить. Раз в неделю забираем замороженное молоко и храним в морозилке. Каждый день размораживаем по бутылке и пьем. После размораживания в части бутылок молоко нормальное - жидкое и однородное. А в части бутылок после размораживания молоко расслоившееся на зеленоватую сыворотку и творожистую фракцию. Но при этом вкус не кислый. Если это расслоившееся молоко вскипятить, то оно не створаживается, закипает, как обычное молоко. Вкус нормальный. При этом коза окатилась несколько месяцев назад.
Мы волнуемся, что с молоком и можно ли его пить,- не больна ли коза.
Як саме ви розморожуєте молоко? Потрібно поступово в холодильнику. При різкій зміні температур може розділятися на фракції. Скоріше за все - це причина.
Дякую! Розморожую поступово при кімнатній температурі.
Дивним є те, що за однакових умов розморожування в одних бутилках молоко - однорідне, а в інших ну просто творог справжній у сироватці.
Дякую! Розморожую поступово при кімнатній температурі.
Можливо, різна кислотність молока при заморожуванні. Можливо, коли теплим заморозили, коли трохи постояло. Хоча, скоріше, різкий перепад температур десь. Тому що з високою кислотністю молоко б скипілося.
Дякую Вам велике,- я почитала форум і подумала, що можливо з козою щось не те. Але Ви розвіяли мої сумніви,- будемо і далі пити на здоров’є!
Взагалі, якщо маєте сумніви, можна здати молоко на аналіз в лабораторію.
А які лабораторії здійснюють такі аналізи,- на ринках?
Так. На ринку можете перевірити, там лабораторіі перевіряють молоко, що в молочному павільйоні продається.
Ми колись возили в Киів покупцям молоко, і заморожене також. Такі випадки траплялись, тварини були здорові і аналізи молока в нормі.
Аналіз один раз робила наша клієнтка, саме осаду, бо мала таку можливість працюючі в лабораторії. Осад складався з білків та жирів.
Щиро-щиро дякую Вам за допомогу!
Бажаю всього найкращого!