На селі

Попобуйте взагалі нічого не давати. І якщо бачите, що рослина починає хворіти, всі добрива відміняйте. Я підживлюю тільки повністю здорові орхідеї.

Як не дивно, орхідеї часто цвітуть, коли їм погано. Логіка така: я вже вмираю, треба терміново давати потомство.

4 лайка

Но эта агония, в цвету, у них длится годами

Я б не ризикувала, не дуже добре видно, але нижні лмсточки ніби теж всихають. Мені виглядає ослабленою. Коренева (та, що лишиться в горшку) дітку дасть, але замучитесь чекати поки з неї виросте щось путнє. А верхня частина може загинути. Тому я б просто пересадила, заодно б коріння перевірила. Ви коли її останній раз пересаджували?

Так, орхідеї зазвичай повільно вмирають. Хіба що коли фузаріоз, тоді це справа кількох днів.

Пересаживал года два назад.
Жду когда отцветут, а они дальше…

І ще , якщо вони не дуже добре себе почувають, я б повиймала їх з тих скляних кашпо, щоб була краща циркуляція повітря. Я в такі ставлю тільки коли гості мають прийти :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 лайка

Вот, что я имею ввиду

Отрезать по сетке ( карандаш)

Не знаю, Сніжана. Я б не різала. Але Вам вирішувати.

1 лайк

Бог мой!
Я задумалась, а я таки обманула Вас .
Орхидеи на фото ( у меня) лет 7-8.
И куплена была молодой с цветами.
Сколько живут орхидеи? Вы в курсе? Может они древние.
Как время летит.

1 лайк

Кажуть, що в середньому 7-8 років. Але я маю і таку, якій 12.

5 лайков

Но моя ,видно, что цветёт без перерыва. Страшная. Может рискнуть

1 лайк

Ладно, решено.
Отцветут, пересадкой буду заниматься. А ту старую - отрежу. Потом Вам отпишусь.
Вот они бояться моих действий и цветут поэтому. А я к человеку пристала.

1 лайк

Я вижу, что Вам очень хочется. А если хочется, то нужно делать :rofl: Даже если не получится, у Вас будет опыт. А это уже немало.

1 лайк

Я теж дуже люблю заглядатися на доглянуті, створені з такою любов’ю господарства. Буває, аж подих захвачує від краси. Але дійсно, заглядати не зручно, а на форумі хазяїн сам запрошує в гості, і, що найголовніше, з радістю ділиться тим, як він зміг досягти, створити, зробити, як доглядає, лікує і тд. Дякую за поради, за досвід, за розуміння того, що потрібно займатися тим, що у тебе виходить найкраще і розвивати свій талант.

8 лайков

У вас одне з таких господарств, що хочеться заглянути, а що там у “царстві орхідей” робиться, що нового, яким досвідом обзаведуся сьогодні?

3 лайка

Получиться, даже не сомневайтесь

2 лайка

Капець. Виявляється ми милуємось квітами, навіть не підозрюючи, що у рослини можуть бути якісь проблеми.І квіти це її крик про допомогу…:frowning_face::frowning_face::frowning_face:

1 лайк

Не переживай так, Зоя. Коли їм добре, вони теж цвітуть :hibiscus:

2 лайка

Виходить , це майже як сльози у жінок, плачем як сумно і як радісно … також плачем :sob::sob::sob::sob:

10 лайков

Це ти дуже влучно сказала! :joy: От саме так!

2 лайка