Ніби про мене написано. Я просто постидалась писати, бо думала, що мене не зрозуміють ![]()
Ну , можливо і не зрозуміють ![]()
![]()
![]()
У мене знов гості і думаю, що надовго. Минулої осені залізли в дім «сонечка», чи то «бедрики», як у нас кажуть. Я вже почала їх пилососом відловлювати, але потім десь вичитала, що то хороший знак. Вони, нібито, є тими посланцями, які наші подяки Богу доставляють, тому їх ще божими корівками звуть. А ще читала, що вони корисні рослинам, бо тлю і інших букашок їдять. То вони в мене за зиму десь до тридцяти розмножились. Навесні ледь повиганяла, коли вікна мила. Тепер от знов кількох в орхідеях знайшла.![]()
В нас восени теж було їх море - на стінах ,і вхату лізли , і на нас сідали .Декілька днів таке було ,потім похолодало …
В мене, дякувати Богу, по хаті не літали, тільки на підвіконнях у квітах були. Бо я всяких жуків трохи недолюблюю ![]()
Я до недавна вважала, що сонечка такі собі симпатичні та безвредні створіння…
Кілька днів тому у ФБ зустріла інформацію , яка мене шокувала… Йшлось про те, що сонечка ,схожі на ці тільки жовтого кольору, присмоктались до піднебіння собаки і створили для бідної тварини страшні муки. Страшна картина .![]()
![]()
![]()
Тільки як вони потрапляють у собачу пащу незрозуміло…![]()
Який жах!
Таке навіть складно собі уявити! В мене, до речі, жовтого кольору теж були, але я думала, що це від нестачі сонця чи вітамінів у них таке забарвлення.
Трохи не правильно написала - на стінах з вулиці , а в хату хто проскочить)) ,(а то картина уявляється ,як з фільму жахів), і це було у багатьох нашестя сонечок ,у фб. теж писали…
А ще в цьому році було метеликів коричневих тьма - летіли в одному напрямку ,і їх тааак багато було ,аж моторошно ![]()
![]()
Я дійсно зрозуміла, що вони в хаті були: upside_down_face: В мене літом теж бувають нашестя- то якісь зелені мушки лізуть, то чорні жуки, то теж метелики. Але минуле літо було більш-менш спокійним.
У нас тоже, а через время пообжирали все деревья, даже орех пробовали. У некоторых хозяев остались только скелеты деревьев в паутине. А топом везде черные гусеницы ползали. То еще зрелище. Фу!
Дівчата, з тою нечистю просто якась біда. Мало того, що ціле літо жуки, тля, кліщі на трояндах, то останній рік ще й на капусті якась нова біла зараза була . А ви ще про чорні метелики пишете. Нема спасу від того всього.
У сонячків в дуже багато різновидів, не бійтеся їх , вони дуже корисні для саду-городу. А ото про собак - то маячня якась!
Божьих коровок более 4 тысяч видов и есть такие, которые кусаются. Также, есть виды, которые способны уничтожать посадки картофеля почти как колорадские жуки. Думаю, их также к нам завезли, как и самого колорадского жука.
І я колись чула, що є Божі корівки- фітофаги. Правда, сподіваюсь, що то не в наших широтах. Нам ще тільки того бракувало! ![]()
Не знаю, чи є у Вас таке бажання,-бо у мене воно виникає постійно,- от коли йдеш селом ( а воно в нас велике, і я майже нікого тут ще не знаю), і тобі дуже хочеться зазирнути за чийсь паркан. Що то там вже посходило? А яка це там квіточка?
Хто то запищав? То курята чи індичата?.![]()
![]()
… Список можна продовжити. Але заглядати за чийсь паркан якось незручно і невиховано.
Так от до чого я: тиждень тому я зареєструвалась на цьому форумі і в мене з явилась «легальна» можливість заглянути за «паркани» форумчан. А за тими «парканами» можна знайти все: тут вам і торти, і квітки, і сири, і ляльки і ще ціла купа всяких цікавинок, підозрюю, що я встигла побачити тільки невеличку частинку. Дивишся, читаєш- і не можеш стримати захоплення: ну як можна стільки всього вміти? Шкода, сердечок на все не вистачає…
Тому хочу подякувати господярям сторінок за те, що дозволяють заглянути у свій світ.![]()
Сама я , на жаль, не дуже маю що показати. Не те, щоб хобі не було, але якісь вони безкорисні чи що.
Отже, поки що вибачайте, буду шастати по Ваших сторінках , черпати інформацію і вчитися.
На фото мій «дитячий садок»- орхідейки в розмірі 1,7 дюйма.
Танечка, ну почему, вам кажется, что нечего показать, вон у вас какие орхидеи.
У меня тоже есть немного. Но есть вопрос, возможно вы сможете ответить.
Мои орхидеи цветут без остановки, притом все, 3-4 года, а потом погибают. Что я делаю не так ? Нужно рассказать про “рацион”?
Растут в прозрачных горшках, на северо-западном окне, летом " выходят" на балкон, с тем же освещением. Поливаю методом “погружения” по мере подсыхания, опрыскиваю если сухо. Подкормки раз в месяц, зимой реже.
Ну, и заходите в гости, всегда рады. Моя страничка : Хозяйство " Феникс", ФИЛА " СтреКоза".
Сніжаночко, а як вони гинуть? Загниває коренева чи просто поступово сохне листя? Якщо рясно оприскуєте або надто глибоко занурюєте, то може вода в пазухи потрапляти і загнивати шия. Тут важко сказати.
Щодо раціону можу сказати: все що їм потрібно-це вода , світло і повітря. Я використовую “Містер Цвіт. Орхідея” після того, як випускають цвітоноси і до початку формування бутонів. Там багато фосфору. Навесні , коли починається період активного росту, даю щось з більшою кількістю азоту.
От раціон моїх. “Чистий лист” має запах, тому не бризкаю там, де сплю. Я ще подумала, якщо вони у Вас на балконі бувають, то можуть там легенько шкідників набратись.
Удобрения у меня такие же. По листу опрыскиваю только водой.
Когда пропадают - просто желтеют и всё. Вредителей нет, я занимаюсь долго огородом и теплицей, понимаю в этом.
Мне такое ощущение, что орхидеи не хватает азотных удобрений. Но я не понимаю, как ей помочь. Удобрения которые у меня - комплексные.
Они у меня цветут постоянно, без перерыва. Цветоносы не отсыхают, просто продолжают цвести. Бывает я психону - отрежу. Тут же появляется новые, а то и несколько. Но листья образует слабо.
Там, на фото, есть старая орхидея. У нее очень длинный стебель без листьев , но по всему есть корни. Если верх с листьями и корнями отрезать и посадить, обработав углём и подсушить. Будет новое растение, или пропадёт?