На селі

це коза Любця – реальний історичний персонаж. У ХІХ ст. на Станіславівському базарі за тодішню валюту, 6 ринських, цю годувальницю для своєї багатодітної родини придбав коломийський аптекар Януш Лейба. Згідно з легендою, отримав землю на цій горі від самого імператора Франца-Йосифа за те, що допоміг набрати тому слив.

11 лайков

Це неподобство, я вважаю :joy: Тому МУСИТЕ на літо приїхати-нагодувати, обезрожити бідну козу і зробити їй манікюр :nail_care:

6 лайков

Надо уточнить какой травой ее кормят! Судя по улыбке явно весёлой! :rofl:

5 лайков

Вона взагалі така ділова ковбаса, мабуть, главкоза :grin:

2 лайка

Про кіз я ще одна цікава легенда. Нібито вони відкрили для нас каву :stuck_out_tongue_winking_eye: Хто зна…

“Согласно широко распространённой легенде (которая, вполне вероятно основана на реальных событиях), первооткрывателем замечательных свойств кофейного дерева стал эфиопский пастух Калдим приблизительно в 850 году. Перегоняя стадо своих коз
по склонам гор, где встречались заросли дикорастущего кофейного дерева, пастух обратил внимание на странное поведение коз.Поев листьев этого растения, козы приходили в возбужденное состояние, начинали неистово бегать и скакать. Калдим рассказал об этом настоятелю местного монастыря. Тот рискнул сам попробовать листьев и плодов кофейного дерева, испытав на себе тонизирующее и возбуждающее действие настоятель решил, что отвар из этого растения будет полезен, чтобы его подопечные монахи не засыпали во время длительных служб. Употребление отвара из листьев и плодов кофе стало традицией этого монастыря, а затем приобрело популярность среди окрестных жителей.”

7 лайков

Якщо це дійсно так, то до всіх козинних заслуг добавиться ще одна.
Вони дуже допитливі і невідомо, що вони ще зможуть для нас відкрити…( те що вони віртуозно вміють відкривати защіпки це не секрет :crazy_face:)

5 лайков

Що стосується козячих заслуг, то

3 лайка

А еще их запускают на прополку чайных плантаций. Козы не едят чай, а вот все вокрух кустов -да !

6 лайков

Картопляне листя вони ж тоже не їдять(чи їдять?), може б трохи городи '‘сапали’':wink:

2 лайка

Мои уже посапали фермерское поле…фермер так обиделся, что ко мне милиция , голова сильрады и управляющий приезджали мозги выносить.
А козы на самом деле , В АВГУСТЕ, уж точно не ели сухую картошку, а бурьяны… но они же потоптали поле! Этот фермер вообще мне показался немного больным на голову, было такое чувство, что он нас преследует… 2 года регулярно насылал милицию, как только коза даже мимо поля копытом заскочит на 1 метр на его поле…даже на 1 минуту . Не ленился ездить и через день проверять, нет ли следов на его поле ихних копыт…

6 лайков

Пощастило Вам з сусідами… :slightly_frowning_face:

Нема йому чим зайнятись, треба кіз завести )

3 лайка

Это не сосед, а местный арендатор сельских полей. Его все поля что есть в нашем селе.

Час от часу не легче)

1 лайк

Юля, його потрібно козовірусом заразити йому тоді буде байдуже.Як там у Галини Чорної :crazy_face:

Вот вам стадо вытоптало грядки,
Видите? И вправду наплевать!
И система нервная в порядке,
И картошку можно не копать.

7 лайков

Вже більше місяця, як я на форумі. Вже тут добре освоїлася,“вбулася”. Всім дякую, що прийняли :heart:
Багатьох вже знаю по іменах,ніках і місцях проживання.
Якщо людина на форумі не дуже довго, і на сторінці до 500 повідомлень, то ти їх перечитала- знаєш кіз, пса, кота, дітей і чоловіка і тобі простіше спілкуватись з нею)
А якщо це “старожил”, то є проблеми. Скажімо, читаю я коментар Інни @Varvara і раптом хочу подивитись, які ж то в неї кози, бо вже забула. Йду на її сторінку, вона відкривається не на початку, а там, куди я дочитала. Ну і ,замість того, щоб іти на початок, я починаю читати далі. Вже забула, що зайшла подивитись на кози. Бо тема якась цікава обговорюється. Пальці сверблять, починаю строчити коментар і після кількох речень бачу, що тема то обговорювалась кілька років тому :smile: Іду вгору дивитися на кози. По дорозі розумію, що тих кіз, що вгорі може вже не бути. Іду вниз. Читаю про щеня, про кози знов забула :smiley:

13 лайков

Мои уже посапали фермерское поле…фермер так обиделся, что ко мне милиция , голова сильрады и управляющий приезджали мозги выносить.

yasaman, Мої якшо комусь в огорода заходять то кажу огород має бути огорожений і все.А місцевий фермер як збирає урожай то каже можеш заганяти,і моїм козюлям шє достаюця перестиглі арбузи ,помідори,гарбуз да капуста і дуже багато сухої лободи…

7 лайков

О , Таня , я точно также читаю сторінки :grin:, ще й запутаюсь у кого ,що читала , знову іду щось шукати … А тут всі " старожили " ще і тварин один в одного ,поіменно знають , і в " обличчя" , то теж можу шукати ,про кого ж то розповідають :thinking::hugs::wink:

5 лайков

У вас все впереди! Еще годик и тоже будете всех поименно знать :grin:

7 лайков

То вы ж не одни такие :wink:. Я тоже поначалу читала да перечитывала, пока до конца странички дочитаю- там все кординально изменилось, коментарий неуместен. А про родство коз форумчан- вообще СантаБарбара :crazy_face:.

7 лайков

Це як мінімум рік :grin: А зараз деколи хочеться кудись втулити своїх п ять копійок, але думаєш: там вже вище,мабуть, про це є :grin:

3 лайка