це коза Любця – реальний історичний персонаж. У ХІХ ст. на Станіславівському базарі за тодішню валюту, 6 ринських, цю годувальницю для своєї багатодітної родини придбав коломийський аптекар Януш Лейба. Згідно з легендою, отримав землю на цій горі від самого імператора Франца-Йосифа за те, що допоміг набрати тому слив.
Це неподобство, я вважаю Тому МУСИТЕ на літо приїхати-нагодувати, обезрожити бідну козу і зробити їй манікюр
Надо уточнить какой травой ее кормят! Судя по улыбке явно весёлой!
Вона взагалі така ділова ковбаса, мабуть, главкоза
Про кіз я ще одна цікава легенда. Нібито вони відкрили для нас каву Хто зна…
“Согласно широко распространённой легенде (которая, вполне вероятно основана на реальных событиях), первооткрывателем замечательных свойств кофейного дерева стал эфиопский пастух Калдим приблизительно в 850 году. Перегоняя стадо своих коз
по склонам гор, где встречались заросли дикорастущего кофейного дерева, пастух обратил внимание на странное поведение коз.Поев листьев этого растения, козы приходили в возбужденное состояние, начинали неистово бегать и скакать. Калдим рассказал об этом настоятелю местного монастыря. Тот рискнул сам попробовать листьев и плодов кофейного дерева, испытав на себе тонизирующее и возбуждающее действие настоятель решил, что отвар из этого растения будет полезен, чтобы его подопечные монахи не засыпали во время длительных служб. Употребление отвара из листьев и плодов кофе стало традицией этого монастыря, а затем приобрело популярность среди окрестных жителей.”
Якщо це дійсно так, то до всіх козинних заслуг добавиться ще одна.
Вони дуже допитливі і невідомо, що вони ще зможуть для нас відкрити…( те що вони віртуозно вміють відкривати защіпки це не секрет )
Що стосується козячих заслуг, то
А еще их запускают на прополку чайных плантаций. Козы не едят чай, а вот все вокрух кустов -да !
Картопляне листя вони ж тоже не їдять(чи їдять?), може б трохи городи '‘сапали’'…
Мои уже посапали фермерское поле…фермер так обиделся, что ко мне милиция , голова сильрады и управляющий приезджали мозги выносить.
А козы на самом деле , В АВГУСТЕ, уж точно не ели сухую картошку, а бурьяны… но они же потоптали поле! Этот фермер вообще мне показался немного больным на голову, было такое чувство, что он нас преследует… 2 года регулярно насылал милицию, как только коза даже мимо поля копытом заскочит на 1 метр на его поле…даже на 1 минуту . Не ленился ездить и через день проверять, нет ли следов на его поле ихних копыт…
Пощастило Вам з сусідами…
Нема йому чим зайнятись, треба кіз завести )
Это не сосед, а местный арендатор сельских полей. Его все поля что есть в нашем селе.
Час от часу не легче)
Юля, його потрібно козовірусом заразити йому тоді буде байдуже.Як там у Галини Чорної
Вот вам стадо вытоптало грядки,
Видите? И вправду наплевать!
И система нервная в порядке,
И картошку можно не копать.
Вже більше місяця, як я на форумі. Вже тут добре освоїлася,“вбулася”. Всім дякую, що прийняли
Багатьох вже знаю по іменах,ніках і місцях проживання.
Якщо людина на форумі не дуже довго, і на сторінці до 500 повідомлень, то ти їх перечитала- знаєш кіз, пса, кота, дітей і чоловіка і тобі простіше спілкуватись з нею)
А якщо це “старожил”, то є проблеми. Скажімо, читаю я коментар Інни @Varvara і раптом хочу подивитись, які ж то в неї кози, бо вже забула. Йду на її сторінку, вона відкривається не на початку, а там, куди я дочитала. Ну і ,замість того, щоб іти на початок, я починаю читати далі. Вже забула, що зайшла подивитись на кози. Бо тема якась цікава обговорюється. Пальці сверблять, починаю строчити коментар і після кількох речень бачу, що тема то обговорювалась кілька років тому Іду вгору дивитися на кози. По дорозі розумію, що тих кіз, що вгорі може вже не бути. Іду вниз. Читаю про щеня, про кози знов забула
Мои уже посапали фермерское поле…фермер так обиделся, что ко мне милиция , голова сильрады и управляющий приезджали мозги выносить.
yasaman, Мої якшо комусь в огорода заходять то кажу огород має бути огорожений і все.А місцевий фермер як збирає урожай то каже можеш заганяти,і моїм козюлям шє достаюця перестиглі арбузи ,помідори,гарбуз да капуста і дуже багато сухої лободи…
О , Таня , я точно также читаю сторінки , ще й запутаюсь у кого ,що читала , знову іду щось шукати … А тут всі " старожили " ще і тварин один в одного ,поіменно знають , і в " обличчя" , то теж можу шукати ,про кого ж то розповідають
У вас все впереди! Еще годик и тоже будете всех поименно знать
То вы ж не одни такие . Я тоже поначалу читала да перечитывала, пока до конца странички дочитаю- там все кординально изменилось, коментарий неуместен. А про родство коз форумчан- вообще СантаБарбара
.
Це як мінімум рік А зараз деколи хочеться кудись втулити своїх п ять копійок, але думаєш: там вже вище,мабуть, про це є