Натали, дякую!
Но, все же, должна быть не досяжна вершина, - это большой стимул, работать и развиваться.
Це ж які холодильники потрібні!
Обычный), из коровьего делаю палочки сулугуни, качоковало ,моцарелла, качотту и камамбер. долгосозревающие сыры не роблю, так чтоб возврат вложенного был быстрее
Моя молочная кухня.
Бюджетный вариант,простенько, но любименько, ещё немного доукомплектовать, доделать.
Який же шикардос, сирний цех! Моя нездійсненна мрія. Ну поки що.
Инна, честно, хотели одно, а получилось другое. Все упиралось в финансы, цены на стройматериалы ужас как поднялись, за сезон работы будут более четко видны все минусы и плюсы, если что, исправим
Из важного и срочного нужно кондиционер установить и вытяжку сделать( хоть какую то).маленькую комнату- кладовку до ума довести, но там свои нюансы…
Вода и свет вообще заоблачные цены, не квартирные, молчу о сливной яме.
Тому і сказала, що поки що це моя нездійсненна мрія.
Время летит и тянется одновременно, у меня был маленький юбилей- 5 лет с момента " постройки домика" на форуме…
Хочу подякувати всім форумчанам, у кого набралась знань з сироваріння, за поради і підтримку, за …теплі і затишні посідєлкі тут на форумі, постійно у курсі що і як і у кого, десь поспівчуваєш , десь насмієшся і сам ,і з сім’єю, за метушню перед святами Пасха, 8 березня…а Новий рік, дівчата, пом’ятаєте обмін подарунками? Як дітлахи з азартом і хвилюванням готували подаруночки для своєї " половинки"…хочу туда, обратно в то врем’я! Сумую за Вами, дівчата, люблю і обіймаю!
Вітаю, так, форум зараз не той. З війною всі “закрилися” мов равлики у своєму будиночку. І якщо раніше біг на форум, щоб поділитися подіями, то тепер переживати все доводиться вже без форума. Печально дуже але є що є… Я теж за всіма скучаю, забіжу сюди, одним оком подивлюся і все. Всім ПЕРЕМОГИ і миру зичу.
Форум той самий. Ми стали інші.
Маленькі радощі, якими ми ділилися, зараз розчинилися у суцільному болю та жалобі, на жаль, війна змінила нас!
Той самий. І ситуація в страні, і роботи багато.
Як то кажуть “ранок починається не з кави, а з перегляду новин в Україні”.
І це теж має своє місце. Адже коли неприємності глобальні у кожного, то у людини хочеш-не хочеш внутрішній стан погіршується, настрій теж. Треба не забувати, що з погіршенням душевного стану погіршується і здоров’я. Зараз деякі ситуації просто в момент не можна змінити, або не хвате клепки та духу. Все це впринципі зрозуміло, бо перевірено не один раз. Якщо мавпа з гранатою, то є вирогідність вибуху. І на це треба дивитися прямо, як воно є, бажано контролювати себе, щоб не стало гірше. Якщо є можливість, то робити все, щоб наслідків та збитків від тієї мавпи та її гранати було меньше. Якось так.
Всім бажаю, щоб найшвидше загальний настрій став краще і надовго.
Конкурси і спілкування ще будуть обов’язково🤗
Дівчатка, мої вітання
Як позбавитись від осінньої діпресії ( це у мене) , та додати барв у буденність?..взяти до рук своє приладдя-козу, молоко, фарби ,каструлю
Цей сезон сироваріння найтяжчий, і фізично і морально, але змушуєш себе працювати

Обіймаю вас😘
Дуже гарні сирочки !
Все просто шикарно.
Якщо ще й назви, або короткий опис шедеврів був, була б дуже вдячна. Я б тоді навіть смак із ароматом уявила.