Марусины козы, ЛПХ

Ира, вон сколько у нас на форуме хороших проверенных козлов продается! Породистых и процентных, на любой вкус! Купите - и будет вам счастье. Свое!

5 лайков

Я уже пересмотрела все обьявления, во-первих нет места для козла, или одну козу продать, а козлика купить;
во-вторих , мой муж поехала в Польшу, некому будет ехать за козликом.

Ну тут тобі вирішувати. Кози я так розумію гарні від Тані, аби ким крити якби і не варіант. Або шукати десь не дуже далеко і просити когось щоб привезти (купити),( або кіз відвезти на гульки). Ну або хай відпочивають і дояться, а ярочка підростає.

7 лайков

Шукати буду це 100 %, тому що ким небуть крити не буду. Можливо з наших форумчан хто блище живе поцікавлюсь.
Якщо знайду, то поїдуть мої кози на гульки, а на майбутнє буду думати про свого козлика.

2 лайка

Куда-куда поедут?

Мабуть на гульки :joy:.

3 лайка

На гульки, це так гарно мене виправляють.:grinning:

1 лайк

В начале весны цена была чуть больше 2х тыс. :astonished::astonished: Я в шоке! Буду своих теребить!

2 лайка

Моя Пассия. Я шла на обед, а она меня выглядывает.

22 лайка

Досвідчені козоводи, скажіть будь-ласка, чи можливо таке: сусідка купувала в мене молоко 2 роки, а вчора каже мені: “Не носи мне молоко, уже не молочний сезон и вкус молока не тот. А свою большую козу (це Пассію) зарежь и будет много мяса. Продавать ее не нужно, молоко у ее не вкусное и отдает, если кто купит, то потом приведет назад”.
2 роки молоко було смачне і сироводку теплу пила і бринза була смачна, все було добре, а зараз вже смердить.
Таке можливо?

4 лайка

Ирочка, читайте темы поповоду вкуса молока. Найдете причину.
А соседка завидует Вам, вот и предлагает зарезать.

6 лайков

Іра менше слухай всяких сусідок. Тобі молоко нормальне? Якщо так, то які проблеми? Не хоче, хай не бере, великої біди. Якщо всіх доброзичливців слухати можна взагалі нічого не тримати і годувати дитину хімією магазинною. І як це сезон не молочний? Ну трішки менше молока, але як на мене воно стало жирніше. Кози в тебе ще ж не криті? То перед запуском може трішки змінюватися смак у молока, але не в усіх.
У мене колись брала одна така грамотна. Спочатку їй була ціна не така, чому не дешевше коров’ячого, потім молоко не таке. Тягає його десь цілий тиждень, а потім діти не хочуть пити. А в мене вдома ЇЇ ДІТИ і пьють це саме молоко, і каші їдять і творожок. Якщо руки не звідти ростуть то звичайно винні кози бо молоко фее. В цьому році хотіли одні купувати,я не продаю, за мою ціну не куплять, сто разів обсудять, краще я своїм дітям сиру зварю.

22 лайка

Полностью поддерживаю! Золотые слова! И сыра, и масла, и не будешь страдать от пересудов. У меня сейчас 5 дойных и лишнего молока как-то нет. С тех пор, как открыла для себя то, что можно замораживать сырные заготовки на моцареллу, на плавленый сыр, творог и делать масло, думаю еще можно штук пять дойных запроста. Одного не хватает - морозильной камеры. У нас фактически 4 морозилки и не хватает.

16 лайков

Розказувала мені одна жінка; восени продала корову і купила молока козиного у своєї знайомої. Так, каже, сир їсти не могла, а молоко хороше. Питаю - сир як робили? Скисло молоко і відігріли? Ну, а як? Воно ще і скисало цілий тиждень, і на сонце вже банку ставила !!! При нагоді занесла її трошки сирного тіста, що на белпери робила, ще без солі і часнику. Сподобалось! Ото ж, кажу, козине молоко - не коров"яче, і сир треба вміти зробити. А за тиждень воно само по собі згіркло, тут коза не винувата.

14 лайков

Я молока не п"ю, брат п"є, він сказав що воно таке як і було, нічим не смердить.

Кози ще не криті, в охоту приходили, але я ще знайшла їм кавалера.

3 лайка

Теми на форумі завжди читаю і вчусь на чужих помилках і досвіді.
Але для того щоб заспокоїти себе, зараз ще раз перечитаю.

2 лайка

У некоторых моих коз иногда изменяется вкус молока, вернее появляется привкус и запах специфический. Через несколько дней возвращается в норму. Думаю это связано с гормональными всплесками.

1 лайк

А мои сегодня листья дурмана ели. Интересно, вкус поменяется?

2 лайка

Я, як людина дуже вразлива, і все багато разів обдумую і пропускаю через себе, молоко своїх кіз і нюхала з різних сторін і пробувала, нічим воно не смердить.
Раціон не мінявся, такий як і був.
А моя сусідка, яка допомагає мені з козами, сказала, що, якщо комусь смердить, то давай мені, для мене воно добре і тепле і холодне.

11 лайков

Я вже нічого не розумію. Моїй Мілці 8 місяців, з початку вересня в неї червона петля постійно і вона стрибає на Снежку і робить садку як козел, сьогодні і на маму свою пригала так само і рухи таки робить як козел при покритті. Це нормально?