Ира, вон сколько у нас на форуме хороших проверенных козлов продается! Породистых и процентных, на любой вкус! Купите - и будет вам счастье. Свое!
Я уже пересмотрела все обьявления, во-первих нет места для козла, или одну козу продать, а козлика купить;
во-вторих , мой муж поехала в Польшу, некому будет ехать за козликом.
Ну тут тобі вирішувати. Кози я так розумію гарні від Тані, аби ким крити якби і не варіант. Або шукати десь не дуже далеко і просити когось щоб привезти (купити),( або кіз відвезти на гульки). Ну або хай відпочивають і дояться, а ярочка підростає.
Шукати буду це 100 %, тому що ким небуть крити не буду. Можливо з наших форумчан хто блище живе поцікавлюсь.
Якщо знайду, то поїдуть мої кози на гульки, а на майбутнє буду думати про свого козлика.
Куда-куда поедут?
Мабуть на гульки
.
На гульки, це так гарно мене виправляють.![]()
В начале весны цена была чуть больше 2х тыс. ![]()
Я в шоке! Буду своих теребить!
Досвідчені козоводи, скажіть будь-ласка, чи можливо таке: сусідка купувала в мене молоко 2 роки, а вчора каже мені: “Не носи мне молоко, уже не молочний сезон и вкус молока не тот. А свою большую козу (це Пассію) зарежь и будет много мяса. Продавать ее не нужно, молоко у ее не вкусное и отдает, если кто купит, то потом приведет назад”.
2 роки молоко було смачне і сироводку теплу пила і бринза була смачна, все було добре, а зараз вже смердить.
Таке можливо?
Ирочка, читайте темы поповоду вкуса молока. Найдете причину.
А соседка завидует Вам, вот и предлагает зарезать.
Іра менше слухай всяких сусідок. Тобі молоко нормальне? Якщо так, то які проблеми? Не хоче, хай не бере, великої біди. Якщо всіх доброзичливців слухати можна взагалі нічого не тримати і годувати дитину хімією магазинною. І як це сезон не молочний? Ну трішки менше молока, але як на мене воно стало жирніше. Кози в тебе ще ж не криті? То перед запуском може трішки змінюватися смак у молока, але не в усіх.
У мене колись брала одна така грамотна. Спочатку їй була ціна не така, чому не дешевше коров’ячого, потім молоко не таке. Тягає його десь цілий тиждень, а потім діти не хочуть пити. А в мене вдома ЇЇ ДІТИ і пьють це саме молоко, і каші їдять і творожок. Якщо руки не звідти ростуть то звичайно винні кози бо молоко фее. В цьому році хотіли одні купувати,я не продаю, за мою ціну не куплять, сто разів обсудять, краще я своїм дітям сиру зварю.
Полностью поддерживаю! Золотые слова! И сыра, и масла, и не будешь страдать от пересудов. У меня сейчас 5 дойных и лишнего молока как-то нет. С тех пор, как открыла для себя то, что можно замораживать сырные заготовки на моцареллу, на плавленый сыр, творог и делать масло, думаю еще можно штук пять дойных запроста. Одного не хватает - морозильной камеры. У нас фактически 4 морозилки и не хватает.
Розказувала мені одна жінка; восени продала корову і купила молока козиного у своєї знайомої. Так, каже, сир їсти не могла, а молоко хороше. Питаю - сир як робили? Скисло молоко і відігріли? Ну, а як? Воно ще і скисало цілий тиждень, і на сонце вже банку ставила !!! При нагоді занесла її трошки сирного тіста, що на белпери робила, ще без солі і часнику. Сподобалось! Ото ж, кажу, козине молоко - не коров"яче, і сир треба вміти зробити. А за тиждень воно само по собі згіркло, тут коза не винувата.
Я молока не п"ю, брат п"є, він сказав що воно таке як і було, нічим не смердить.
Кози ще не криті, в охоту приходили, але я ще знайшла їм кавалера.
Теми на форумі завжди читаю і вчусь на чужих помилках і досвіді.
Але для того щоб заспокоїти себе, зараз ще раз перечитаю.
У некоторых моих коз иногда изменяется вкус молока, вернее появляется привкус и запах специфический. Через несколько дней возвращается в норму. Думаю это связано с гормональными всплесками.
А мои сегодня листья дурмана ели. Интересно, вкус поменяется?
Я, як людина дуже вразлива, і все багато разів обдумую і пропускаю через себе, молоко своїх кіз і нюхала з різних сторін і пробувала, нічим воно не смердить.
Раціон не мінявся, такий як і був.
А моя сусідка, яка допомагає мені з козами, сказала, що, якщо комусь смердить, то давай мені, для мене воно добре і тепле і холодне.
Я вже нічого не розумію. Моїй Мілці 8 місяців, з початку вересня в неї червона петля постійно і вона стрибає на Снежку і робить садку як козел, сьогодні і на маму свою пригала так само і рухи таки робить як козел при покритті. Це нормально?