Точно-Ляля!
Ми з нею вже так давно разом, аж цілий тиждень, що я вже й забула що вона теж приїхала не так давно!
Людочка разом із своїми дівчатками довірили мені піклуватися про їх підопічну красуню Лілію, яку я ( як зазвичай) переназвала в Лялю
Портрет не грузиться
Ира, она хоть мышей гоняет?
Мишок не бачила, а котів, що припхалися зовні- так!
Загрузка: IMG_8633.png…
Вчора до нас приїхала маленька газелька від Олі @Jkmuf . Будемо рости. Дякую за смачні та теплі подарунки
Все-таки козоводи- це РОДИНА
Вау , Ірунь , та ти кирпічну хату знайшла , супер ! Ремонтів , звичайно , на все життя вистачить , але тепер хоч є куди руки прикласти ! Ще раз щиро вітаю ! В якому селі купили ? В якому районі ?
Так, хата саманна обкладена цеглою. Років пʼятнадцять тут то жили , то не жили квартиранти, трохи занехаяли і будинок, і двір. Город зробився лісом. Але ми працюємо з дівчатками над розчисткою. Очі бояться, а руки роблять!
Це від Таращі 10 хв їхати. Багато гарних хат і природа тут чудова. Віддаленість від Києва- більш доступні ціни.
Я вибачаюсь, я тут так зарилась в хащі та налагодження побуту, що трохи загубилася
В травні я привезла каченят, курчат.
Тоді було дуже холодно, то їх поселила в хаті
. Потім дуже швидко зробила стіни та підлогу в одному з приміщень ( найменшому). Тепер моєму звірʼю вже два місяці
Козявки швидко зрозуміли, що немає меж- вусе навкруги колхозне ![]()
Я бігала за ними по всіх цих горах/полонинах як навіжена
Ще й підліток- собака, придурошні приблудні коти
Чесно, хотілося купити квиток на смарагдовий острів і забути про все….
А взагалі я хотіла пост подяки написати.,
А ще про відкладенне життя
Майнуло два місяця як пані Оля @Jkmuf привезла мені матраси та інше до сну
Нарешті я постелили собі нормальну постіль. І змогла спати нормально без пружин в боці, без того щоб руки терпнуть
Через тиждень приїде донечка, роблю кімнату, яку гадала найлегше зробити ( вже два місяці колупаюся.
Але!Вода та каналізація вже в хаті, навіть присутня пральна машина
На качок вже ( здається) є покупець (як вони мене закричали!
Роблю молодий фермерський сир, місцевим подобається. Але в більшості їм сама.
А кучу фоток краще побачити в фб
Загрузка: IMG_9349.jpeg…
Загрузка: IMG_9329.jpeg…
Загрузка: IMG_9293.jpeg…
Обработка: IMG_9137.jpeg…
Загрузка: IMG_9134.jpeg…
Конечно! Потому что здесь не загрузились)
Знову я загубилася!
Вже кінець осені, то можна підвести підсумки літа, або 7 місяців моєї роботи в своєму будинку.
Почну з головного. 25 листопада я стала бабусею! В мене є тепер онучок Віктор!
Писала я в черговий раз в кінці листопада ![]()
Вже і зима майже закінчилась, щоб наступного разу я не писала про кінець літа, швиденько напишу основні новини, або про те що вже й новиною не є.
Онучок вже скоро буде мати 3 місяці. Завдяки нашому людоіду- сусіду, самі знаєте про обставини в Києві. Січень невісточка з онучком були в мене.
Так як цей колапс був прогнозований, прийняли рішення доробити в мене нормальні умови для життя. Осінню змінили котел. Ну як змінили - це ж Нафтогаз!- новий проєкт, новий лічильник, інше місце, змінити відкриття дверей, вирубати вікно, зробити нову стіну… загальний чек -100 тисяч грн і три місяці роботи. Дякуємо, що сама система опалення виявилася робоча. Грубки просто не витягли б такі температури. До речі, будинок дійсно виявився дуже теплим.
Через декілька днів після приїзду дітей зробили функціональним санвузол. Там ще не зроблений ремонт, але функції свої він виконує.
Ще поміняли електрику в хаті та вхідні дроти від стовпа. Хоч роботи ще дуже багато, але хата вже має всі умови.
Козявки. В зиму ми заходили з трьома дорослими, трьома молодими козочками та молодим цапком. Умови спартанські. Хто коли крився, знаю тільки приблизно. До цього річних снігопадів ми ходили в ліс, чистили покинуті ділянки і сподівалися що сіна вистачить. Ну а далі як і всі застрягли в сугробах. Завдяки цьому я познайомилася з місцевими постачальниками сіна- просто чудові хлопці та шикарне сіно. В цьому році вони на розрив.
Ну і останні новини козовника. Вчора народила цапочка наймолодша козочка. Але я мала чудовий окот- прийшла і побачила майже суху, накормлену дитинку, забрала послід і все! Тепер бігаю заглядаю до дівчат, бо по моїм очікуванням окоти мали початися на початку березня. Я ще не все встигла доробити! Але нам не вперше все робити по ходу
.
Вітаю з народженням онука. Нехай росте здоровим на радість бабусі.
Вітаю з онуком, хай росте великим на радість бабусі,кози вони такі народжують часто гуртом😁,бажаю легких окотів та гарненьких козенят🌹
Вітаю з онучком. Незай росте здоровим та слухняним. А вам - скорішого обладнання затишного свого гніздечка.
Дякую за привітання !
Молода мама вирішила з березня повернутися на роботу, в неї є можливість працювати онлайн. Можливо, будуть жити в мене. Тоді я буду працювати бабусею і хтозна чи буду встигати все інше… Збираюсь зробити ліниві грядки, встановити електро пастух і переробити сарай на літню кухню- сироварню. А як буде час покаже
Ого, які у вас плани! Бабуся буде пасти кіз із внучком у мішечку. Я забулася, як називається та приспособа, щоб носити дітей на грудях - сліп, слінг, ![]()
Ну , Іринко , у тебе і двіж !
![]()
Щирі вітання з малюком Віктором , гарне ім’я : сильне та сміливе !
За газові підключення я в шоці , звідки такі суми повинні брати українці - не розумію …
За козо та грядко- плани - респект ! В тебе все вийде , бо ти вже вдома у себе ! Як же я за тебе радію
![]()
Суми за підключення газу просто вражають. Добре, що все це зробили вже давно. Тепер фіг витягнеш такі чеки.
Поздравляю с внучком, Мирной жизни Вам !
Планы на Жизнь великолепные ! Так держать - пусть Всё получится ! ![]()
![]()
Інна я чула якщо на домі є газ то можна і потрібно требувать реструктуризацію газу по дому , от тільки нада знайти закон про це бо суми на це тоді у половину менші або і взагалі не значні ,це ж не по нові вести якщо газ на тереторію участку заведений можна добиваться.
Проводили газ дуже давно, років 20 тому, або і більше. І тоді вже досить суттєва сума була. Зараз тим більше. Не скажу нічого по цій темі, не вивчала. У нас два котли, газовий і твердопаливний. В цьому році майже завжди топимо дровами. Світла у нас 1-2 години на добу, то ж немає сенсу чекати світла для котла, тим більше, що температура в цьому році дуже низька. Та і дровами топити значно тепліше. Зараз у нас газ низькокалорійний, пальник викручений майже на 70 градусів, а батареї ледь теплі. А дровами 20 хвилин і до батарей не торкнутися.