Іра, з днем народження! Нехай збуваються мрії, в хаті буде спокійно і радісно, від дітей і внуків тільки хороших новин і приємних моментів. А всі твої Хвостики щоб слухалися і приносили достаток і задоволення! Будь здорова і щаслива!
Дякую, сподіваюсь все так і буде
Я знову на хвилинку
В мене козлопад
Першою окотилась наймолодша кізонька Халва. Вона внучка однієї з перших коротковухих кіз Лариси Гуровоіʼ. Цапчик посміхайчик дуже комунікабельний хлоп.
Лада ( моя улюблена дама в літах) знову пожаднічала дівкою і видала 3х цапів, двоє копія батька чорно-білі і чисто білий. Самого маленького я одразу забрала на пляшку. Тепер купую коровʼяче молоко. В нас 100 грн
банка.
Сьогодні Мія ( альпо- ламанча) першокотка окотилась … цапом! Але потім ще трохи подумала і добавила кізоньку. Такі спритні діти! Ще пуповина не відірвалась, тільки носик їй витерла, а вона вже цицьку ссе! Я таке ще не бачила! І обоє схожі на батька!
Новини розповіла та побігла штукатурити кімнату, бо на сьогодні були такі плани, але ж ті кози…
А ще не все. Качок- шипунів я вберегла від морозів, але не вберегла від лис чи собак- немає. Так мені шкода
, вони вже й гніздечко робили. Тому в цьому році я вирішила більше нічого не заводити, залишились кури, кози та коти з собаками. Треба поставити огорожу, а тоді щось думати.
Я знову загубилася.
Вже два тижні як завершилися окоти. 8 цапиків та 4 козичкі.
Сіно закінчилося, випас ще не почався.
На розчищенній ділянці квітнуть проліски, ряст, ще купа первоцвітів, яких я не знаю. Дуже добре, що не було можливості зимою закладати грядки, бо і не побачила б цієї краси. Але тепер маю роботу до грядок- по викопувати та перенести в іншу сторону весняну красу. Насіяла перцю, баклажанів, квітів трохи. Сіяла цибулю ексебішен з пачки вилізло 4 рослинки. Граюсь з насінням спаржі. Але грядки ще не готові.
Поразкидала по садку фацелію. Може просто перевела насіння, та все ж маю надію на силу життя. Сам садок обрізаю ( ще не закінчила) по максимуму. Яблуням дала другий шанс, сливки- дички в основному під корінь. Сусідка каже що тепер вони як на рентгені, бо раніше в цих джунглях їх будинок навіть не проглядався, а тепер видно з усіх сторін. Та й мені видно пів яра нашого
Майже всю зиму доробляла стіни в хаті. Залишається ще трохи- кухня та ванна. Я вже шпаклюю як профі
.
Лисиці бігають як собаки, серед біла дня ловлять курей. Вчора вона щось приглядалася до кіз, козенят. Навіть неперелякалась, коли я наблизилася. То прийшлось бігом всіх загнати до хліва. Бо діти козячі бігають де хочуть і як хочуть, та ще й спати десь там лягають. Прям біда з цими лисами. Як би трошки огорожи поставати, то можна було б собак пускати на цілий день, хоч полякали б.