Мій діагноз - орхоголізм.

Привіт! Мене звати Таня, і я орхоголік.

Зараз важко сказати, як усе почалось. Але з досвіду знаю, що коли у вас одна орхідея- це нормально, це може бути випадковістю. Коли їх стало дві, я б уже насторожилась. Коли вже їх три, то не сумнівайтесь, що буде 4,5 …16…32… І в якийсь момент прийдеться визнати, що ти –орхоголічка. Читала, що з козами щось подібне. Але думаю, що з ними легше, бо ж коли ви йдете за хлібом, то нема ризику, що повернетесь з козою. А орхідеї прямо самі застрибують у візочки.

Шастаючи форумом зрозуміла, що я така тут далеко не одна, тому вирішила створити окрему тему, в якій орхозалежні могли б поділитись думками та досвідом (і фотками, фотками, фотками), а ті, хто кажуть, що орхідеї-це не їхнє, підхопити орховірус.

49 лайков

Здавалося, ще уже півроку в зав’язці, чи то в стані стійкої ремісії.Але приходжу вчора додому, а в рюкзаку чергова ‘‘остання’’ відцвіташка.

20 лайков

Все,кто заразится от Вас этой красотой,скажут Вам огромное спасибо!

5 лайков

В мене закінчились сердечка :two_hearts::two_hearts::two_hearts:, краса !!

#бо ж коли ви йдете за хлібом, то нема ризику, що повернетесь з козою.#–
А ,ось тут не факт )) я їхала по тканину доньці на плаття , а повернулись ще й з козою :smile::smile::smile:

16 лайков

Мушу сказати, що більшість моїх рослин не з магазину, а з інтернет-груп, куплені переважно дітками або підлітками. Процес їх вирощування тривалий, але цікавий. В магазинах рідко можна знайти якийсь цікавий сорт. Але коли вже ломка не дає жити, то береш будь-яку відцвіташку. Чому відцвіташку? Причин кілька. Перша -ціна, вони ,як правило на розпродажі. Але мушу сказати, що тут ви не завжди в виграші, бо можна витратити на укорінювачі , фунгіциди і інсектициди більше, ніж коштує гарна квітуча рослина. Бо за кілька місяців проведених в темному, часто холодному магазині рослини підхоплюють всякі болячки. Причина друга. От уявляєте, ви купуєте гарну квітучу орхідею і плануєте насолоджуватись нею кілька місяці. Але поки довезли додому, то вже прим яли кілька квіток. Потім поставили її в теплій квартирі(різниця з магазином може бути 5-7 і більше градусів). Вона псіханула і всушила ще кілька бутонів. В результаті- розчарування. І остання причина. Квітучу орхідею і без вас можуть купити, на подарунок, скажімо. А хто візьме нещасну відцвіташку з трохи підгнилим корінням? В неї всі шанси загнутись на тому розпродажному катафалку.

22 лайка

Сподіваюсь, що наших рядів побільшає:heart_eyes:

2 лайка

Опаньки…такі факти мені ще не були відомі :joy::joy::joy:

6 лайков

Таня, мало того, когда ты козовод не по принуждению, а по призванию, то козы тебе мерещатся везде! Вместо собак на улицах города в том числе (у меня так было, когда вели собаку самоеда, а я подумала, сколько же раз на день эту козу вычесывать надо)

12 лайков

Початок як у клубі анонімних алкоголіків :+1::grin:

14 лайков

Ага.Майже анонімно.Між нами, форумчанами)

3 лайка

А я побачила цю красу, і подумала ой ну знову на форумі новий вірус прогресує. Я у куми їх бачу, та себе здержую. Все кажу у мене козочки, нічого на ліво гроші тратить.
Показуйте своїх красунь, а я любуваться буду і з хотілкою бороться, бо в мене козочки :grin::grin:

2 лайка

На селі Наташа. тут є багато фото Таніних орхідей

2 лайка

Не треба себе стримувати! Якщо душа просить-треба дати:grinning:

2 лайка

Душа багато чого хоче, але треба ще, щоб усе відчуло твою любов, знайти таку місцину, щоб їм уютно було. А взимку в мене нема де з ними діться. Тому і здержую себе. Були в мене дві штуки, але не зуміла їх зберегти.:cry:

1 лайк

Місце знайдеться, Наталочко!У мене раніше була тільки квартира, а у ній всі вікна на південь і південний захід.Мука була з :sunny:.Але якось справлялись.Тепер в будинку більше місця і можна вибирати , кого куди поставити.

2 лайка

38 лайков

У мене взимку не має де діться. У хаті температура + 8. Отож у мене квіти і померзли, всі які були :cry:

Дуже гарно, аж весною повіяло.:+1::+1::+1::+1::+1:

1 лайк

Ой, а як же ви самі виживаєте?

1 лайк

Вам можна заводити цитрусові, азалії, камелії, а з орхідей цимбідіуми

2 лайка