ЛПХ "Рог изобилия"

Да, ушаста. А нада безуху?:blush:

1 лайк

:rofl::rofl::rofl: А что тебе не надо ?

1 лайк

Ну в мене дві ельфички. Ну а третю малютку прозівала :cry:

Не плакай , все еще будет ! Чего не спишь ?

1 лайк

Чогось захотілось чисто білої. А то в мене майже всі темні, захотілось розбавить.

1 лайк

А сама чого :grin: Я дітей годувать уставала, у кози забрала. Тепер забочусь.

1 лайк

Наташа, а сколько раз вы ее доите сейчас?

1 лайк

Ну перві дні разів 5. А потім з недільку чотири і перехожу на трьохразову.

Спасибо , я тоже козлят забрала и через 3 часа мама ходит доить, так и получается за день

2 лайка

ДО ВАС БАГАТО ХТО ЗАХОДЕ В ГОСТІ ХОЧУ ЗАПИТАТЬ У МЕНЕ КУЗОНЬКА СЬОГОДНІ ОКОТИЛАСЬперше козеня не живе друге я немогла розірвать пузирь ішло в пузирі з водою поки не важила ніяк не підніметься крикливе і сіську не смокче пройшло 30 хв. місце слідом за козенятами але величезних розмірів повністю ще не одийшло може в кого бло таке яка причина 3 дні переходила .підскажіть.

Це Олю @olga79 потрібно звать. Оля допоможіть Люді у її проблемі.

Люда, як там козочка?

2 лайка

козочка нормально ще сюрприз був через 40 хв. родила ще повітря дихнуло і все в общому 1 і 3 мертві середні цапок живий на задні ножки не стає а крикливий це треба почуть коза біля його позвонок і ножки лиже місце відійшло я іі здоіла півтори літри малого трохи з соски трохи сіся .Вона попала в прошлому році до мене давала 700 гр молока а січас вимья як кавун без кармана і видно що буде гарна козка. я підозрюю що коза в мене є вона оцапіла і стрибае на кіз може ногами вдарила січас привьязана жду числа якщо не окотиться піде на мьясо гуляла постоянно а поведеш до цапа бьє його прощупать не можу перед цим 2 роки холостила але стабільно 2500 молока давала а зараз пусто

Головне, що з козочкою все добре. А козенята ще будуть. Я вірю, що больно,але бережіть своє здоров’я і сильно старайтесь не хвилюваться. Я сама другий раз хвилююсь, але стараюсь із цим бороться, бо якщо не буде в мене здоров’я, той козочок не буде.

1 лайк

Люда @L-U у козла резинки врізались з боку і з заду, а спереді так і залишилась резинка зверху, як і була. Потрібно ще раз обмотать роги, щоб і спереду підрізать?

Наташа , не надо. Во первых можешь случайно отломать рог , он уже совсем слабо держится , во вторых - если отломается рог раньше времени , будет кровотечение. Пусть идет как идет. Всегда резинка начинает подрезать заднюю часть и боковую. Если прошло примерно месяц после одевания , совсем скоро отпадут сами.

2 лайка

Марин, пройшло 6 днів. Я наділа 18. 02. І один ріг спереду ідеально підрізало, а другий погано вниз сіло, ну підрізало із заду і збоку. А пройшло часу не багато а попідрізало не погано.

1 лайк

Какой возраст козлика ?

Все равно уже не надо ничего трогать.

Натуль , все будет ХОРОШО ! не переживай.

Можно одевать по 2 резинки на каждый рог , это ускоряет процесс , но это и больнее . Я предпочитаю лучше дольше , зато почти без крови.

Разве что если раньше времени зацепит и оторвет … там нужно оказывать скорую помощь.

3 лайка

Дякую, Марин, за підтримку. Це моя перша спроба убрать роги козлу. Козлу рівно рік і основа рога дуже широка, резинки рвались і я по досвіду Люди, намотала презервативи. Я також більше схиляюсь роги не займать, а питаю більш досвідчених в цьому ділу.

2 лайка

Такого опыта у меня не было.

Если резинка рвется , не нужно ее натягивать по острому краю рога ( или резинка старая, пересохшая ) .

Что бы она не соскакивала спереди по острому краю, на том месте где хотим резинку закрепить , делаем маленьким круглым натфелем несечку , резинка очень хорошо держится в углублении и даже если животное треться об стену и т.д , она остается на месте. Работая натфелем можно со спокойной совестью , это не больно ! мы просто снимаем не чувствительную часть рога, там нет ни нервов ни крови.

В идеале резинки одеваются ниже основания рога , но у козлов чаще это проблематично.

2 лайка