Читаю все сообщения, что козочки интересуются посторонними предметами, не предназначенными к поеданию. Третий год я с козами и только один раз видела, что маленькая грызла землю. Иногда в загоне нахожу пакеты, залетают через забор. Было, пару раз находила веревки с тюков, видимо, в темноте теряла. Иногда в тюках сеном бывают и кульки и этикетки какие-то. Даже не нюхают никогда.
Скорее всего, не хватает каких-то минералов у тех, кто пробует на зуб подобные вещи. Я так думаю. Не витаминов же. Или чего может еще не хватать, чтобы козы ели пластмассу?
Це точно не нормально, моя коза цікавилась пластмасою коли дуже переїла зерна, пережила це, але збій пішов, і молока всю лактацію менше було і вигляд був не здоровий. Тяжко перенесла тоді. На слідуючий окот все було добре, надій повернувся в норму і сама була активна і здорова.
А ще малеча може попробувати на зуб, але то від цікавості.
Мои мордашки то же ВРОДЕ не интересуются всякой гадостью. Но как говориться- береженого Бог бережет! Лучше уж пусть не будет всяких плохих ненужностей в доступе.
Я згодна з Мар’яною,що краще поберегтись. У мене не ідять вірьовку,а пробують іі перегризти і сіль падає. А потім все вірьовка лежить і іх не цікавить. Я чомусь думаю,що хочуть забрать у других коз собі,так як я повісила між загонами ,один лизунець на два загона. А провсяк випадок хожу поглядаю,то зараз уже висять лизунці на мотузках,а кози лежать і нічого іх більше не цікавить.
Наташа а что это за лизунцы?Никогда такие не видела.Мы покупаем прессованную соль.но они ее не очень лижут.неудобно то что она весом 3 кг и нужно где-то ложить.
Привіт на тоїй сторінці.
Я тобі хочу сказать що я не дуже прискіпливо відношусь до відлучання від коз.
У мене вони смокчуть поки мамки самі відібють.
Буває у 3 у 4 місяці а от зараз одна смокче уже беременну мамку і та її не відбиває то я малу держу окремо а як попаде в гурт то обовязково вип’є молоко і мені нема. На сторінці Каті ветеринар вона там описує як треба робить.
Наташа та зараз по ціх цінах на хліб то можна в трубу вилетіть.Я їх не балую бо пройти не можна з ніг збивають і морди у кармани.
Я вже не молодкнька знесуть з ніг що й не встану.
Ім просто повезло. Спекла вчора хліба,а так як гарячий ,не заховала, оставила откритим вихолонуть. Вірніше трішки прикрила,але не повністю. А вранці глянула ,а мишка приходила в гості і подумала,що то я для неі оставила. І получилось козочкам.
Мы сыроватку выливаем нашей живности. Конечно её не все у нас пьют. Когда ми её им несём, они нас аж с ног сбивают.
И еще делаем сыр рикоту из сыроватки.
Іздила сьогодні до мамочки,як вона тільки важко переносить хворобу. Що воно таке,що так сильно люди хворіють. Автобуси зараз майже не іздять,дорога дуже слизька і горбата. Дякувати односельчанам ,які іхали машиною і взяли мене серед дороги і в одну сторону і додому привезли. Світ не без добрих людей. А так,як везли і додому забрала у мами молочко,бо ій зараз не до сирів і наварила сирочків. Уже 10 годин вечора,спать пора лягать,а я тільки качоту на баню ставлю. Зато завтра повезу сирочки діткам і внукам на гостинці.