ЛПХ,,Kaтюша & козы,,

Нічого утішного, все перепроьувала і поміняла антибіотик і дала укріпляюче для печінки і рубця , дрожі давала і давпла всі види гілочок трави пирію чистотіла кульбаби все що вона колись обожнювала омелу якось хвора гарно її одну їла а зараз нічого лежить опустила голову на підстілку.
Силою мичок пирію держала в роті пока вона м,яла і намагаламь викинуть але ковтнула сіно і свіже і старе нічого не йде нюхає і дальші ні шагу,
Жду або або.

З 13 /04 ,25 Одержала імунобактерінД почала давать по 1/4 частині чайної ложечки раз на сутки.
15 04 почала давать Ляліне молоко 100 грам вечором,
на вечір пустила козлика ,реакція ну дуже щемляча,і вуркали один до одного ,козлик ластився до неї наче просить не йди від мене, не залишай мене самого, не знаю що це але вона встала, материнська любов чи ще щось, сутки не підводилась
я не помічала щоб шось їла, нюхає по всіх кормушках заглядає і все марно.
16 ранок імунобакиерин розвела молоком у чайні ложечці і залила
сьогодні вже я дала свіже молоко стакан десь до150 мл.
пила з спринцовки,
будем все спочатку як з козенятами , випойка молоком а далі може щось почне засилять собі потрібне..
Боротьба за життя продовжується до останнього, кози вперті і я теж.

11 лайков

Очень трогательно! Пусть уже выздоровеет девочка скорее!

2 лайка

Наші справи стоять на місці і ні туди і ні сюди, за день я не помічала від слова взагалі щоб вона щось жувала, від вітру хилиться ,на вулицю виходим або стоїть голову до низу нахилила або лежить, вчора із копанки щось питалась пить воду але могла просто нюхать і лизькать, дома пила воду, ранком і вечором даю молоко з спринцовки, сіна у кожній кормушці повно вона тільки нюхає так само і гілки,козлик біля неї все їсть як ніби показує приклад що воно їстівне і смачне але в неї реакції ноль, якби стояв рубець то вже б пішла за хмаринками , опорожняється як новонароджені козенята.

3 лайка

Як шкода. Може спробувати ще антибіотик іншої групи? Я би спробувала з тетрациклінових щось.

1 лайк

Я вже приміняла два антибіотика а після них стан ще хуже ставав.
Сьогодні силою жмут сіна держала поки вона жувала, перша спроба чуть палець не прокусила тільки шкіру здерла двома зубами я не встигла зреагувать, вечором розвела чемеричну настойку 4 мл на
100 мл води і залила.
Вона боліє а в мене душа болить, важко спостерігать як вона тане на очах, температура держиться 37,5
пьє тільки воду.
Оставила біля неї одного козлика для підтримки,він од неї невідходить , біжить коли зву до Лялі попить молочка бо з бутилочками біганина то не для моїх нервів, Ляля не хоче його годувать даже від зерна відмовляється аби не годувать його, я попу йому закриваю полотенцем то вона мені руку кусає.
Хоть би ця ситуація якось розрішилась а то як щось пороблене,
мені кажуть що це перед паскою таке робиться.

Катюша, їй би щось колоти типу Стімулу. Підтримати, амінокислоти та вітаміни, та й підсилює обмін речовин. Дуже ослаблена тварина. Понижена температура - то дуже погано. А ще краще крапельниці ставити, я би застосувала препарат глюкоза баланс, там і вітаміни і глюкоза для парентерального живлення.

Чемерицю давали навіщо? Рубець стоїть?
Спробуйте ще запропонувати їй пиво. Найкраще - нефільтроване, гарно би й щоб натуральне.
Солома у вас є? Іноді буває, що обирають солому замість сіна.

Колю вітацел, а капельниці нікому робить да і визвать нікого ,ніхто не хоче з козами мать справу або може із за грошей, одним їздять і зашивали після того як собаки порвали овець.
Чомусь я їм не підхожу бо мабуть стара баба що з мене взять а з молодих навпаки.
Бодь як уже буде, може і вправду після паски щось зміниться.
Якби стояв рубець то уже б ушла а так живе значить щось там да працює.
Незнаю може я не права але я роблю що в моїх силах вище голови не пригну.

1 лайк

Чемерицю давала щоб може апетит проявивсь якимсь чином поспрявби краще працювать.
А пиво давала цілу неділю і змін не було , брала нефільтроване темне.

Є ісіно і солома і конюшина але тільки нюхає, завтра споьую соломи запхнуть до рота може пожує бо сіно частину прожувала частину викинула а молодий пирій то взагалі викидала як я не намагалась придержать ну чуть без пальця не осталась

Чемериця ні в якому разі не покращує апетит, вона тільки сприяє скороченню рубця, і це яд. Обережно з нею.
Молоду траву не давайте, взагалі.

3 лайка

Здається мені , що все ж у кози бабедіоз … бо я так і не побачила , щоб її пролікували від цієї зарази . Азидин не кололи , і схожі препарати також … ось і результат - печінка відмовляє і розвивається білокровіє .

1 лайк

У меня недавно была ситуация, я писала о ней, у моих снижалась температура до 35,5, был падеж, причина под вопросом (но предположения есть). Почти все говорили, ветеринары в том числе, что, если температура ниже 37,5, коза не выживает. Но мне удалось троих животных “вытащить” с того света с такой температурой. Если бы я к предыдущим применила ту же схему, вытянула бы и их, но…( Всё опытным путем, а он не всегда оптимистичный.

Потому что, скорее всего, не тот ряд антибиотиков. Доксициклин нужен. В зооветпостаче есть.
Я не знаю, есть ли смысл спустя столько дней после заражения колоть азидин, но я бы уколола.

Обязательно!
Катя, если решите таки побороться за нее и применить все рекомендации, что выше написали, то я бы посоветовала ещё активированный уголь (10 таб) залить. Дексаметазон тоже не помешает, если в комплексе.
Катя, пробуйте! Будем надеятся, что справитесь.

2 лайка

Добрий день Лада я вде десь писала що колола імідопіран 05 мл

Колола два рази з інтервалом у 5 днів

2 лайка

Катю, дуже співчуваю. Ти мнеі правильно казала - з самого початку час був згаяний, Але вже нічого не повернеш. Розумію - дуже боляче дивиться, як тварина згасає, а ти нічого не можеш зробити, але ти все ж таки памятай, що кози були і будуть, а себе берегти треба Пий заспокійливе - мені допомагають настоянки пустирника та валерьянка, а може ще щось міцнійшого прийняти. У мене за тебе душа болить, бажаю щоб як найшвидче все це закінчилося

4 лайка

Отже я пропустила пост про імідопіран . Тільки не зрозуміла , чому така дозировка мала , здається 1 ампула йде на 40 кг живої ваги .

Якщо імідопіран 120 мг/мл, то застосовують 1 мл на 100 кг в терапевтичних цілях.

1 лайк

То ж в інструкції написано на 100 кг ваги
1 мл а я брала на неї 0,5 і вона по вазі менше за 50 кг
Марина ти права що нада здоров’я своє поберегти бо не буде здоров’я нікому буде доглянуть і за здоровими козами.
Дякую всім хто долучався до моєї біди.
На вчора т.38,8.

5 лайков

Тепер розчин глюкози баланс мені дали 50 мл , у вєну нема спеців а сама незроблю під шкірно по скільки нада, у інструкції по 50 мл на 10 кг а в неї зараз 40 детотак є.
Попробую заказать доксициклін якщо буде в наявності.

Нема в наявності, моде у людські аптеці, такий підійде?

А замовити не можна? Доксицил, 10 мл купити в Україні ➤ Ветаптека Vet-Preparaty | Київ, Львів

2 лайка