Лайфхак на все случаи жизни (делимся своими изобретениями)

https://youtube.com/shorts/k-AKGVipI_g?feature=share

7 лайков

В мене чоловік придумав для свого дорослого баранчика ось таку “кепку” на голову,яка обмежує огляд вперед і дає можливість пастися і не кидатися на людей. Можливо комусь стане в пригоді.



34 лайка

Ещё один наш лайфхак
Чисти быстро толстолоба

https://youtube.com/shorts/YlypYJR-ZE8?feature=share

5 лайков

Легко чистится рыба если обдать ее кипятком. Потом просто ножом сняла не шкрябая, и вуаля! Все готово.

7 лайков

@mihajlovna Инна, это ж женский взгляд на ситуацию, а то мужской :wink:

3 лайка

Батько, коли великих толстолобів чистив, часом зрізав луску ножем. Виходить красивий малюнок на шкірі, немає карманів куди не можна щоб потрапляла вода, бо швидко псуватиметься, і + що шкіра великого товстолоба стає трішки тоншою і ніжнішою.

Вашому чоловіку респект! :+1: Це дійсно класна річ. Американці активно такі штуки використовують у вівчарстві, щоб барани не били загорожу, не билися ні між собою. Назва перекладається як “таранні щити”.

Судячи з відгуків тамтешніх вівчарів, якщо розмір підібраний правильно, то ця штука реально допомагає. А мені стало цікаво, чи працюватиме такий щиток на козлах :thinking:

3 лайка

Думаю і на козлах повинно працювати, але постійно покладатись на такий захист від агресивної тварини не варто, хіба тимчасово, коли гон.
Схожий за принципом метод є з давніх давен і в Україні. Для корів знаю точно. В моєму дитинстві, в “череді” корів на сусідній вулиці була корова яка нападала на людей, кололась. То пам’ятаю, вона завжди ходила із прив’язаною дощечкою на рогах, яка закривала огляд попереду. Нам, усім дітям завжди наказували щоб остерігатись і до неї близько не підходити. Але був потім випадок, що вона дощечку якось зірвала і сильно побила жінку -пастуха… То після цього тій корові окрім дошки, ще й одягнули ланцюг на шию до якого був прив’язаний товстий і довгий дерев’яний кілок. Коли вона йшла то він був одним кінцем припіднятий між передніми ногами, а другим кінцем кілок волочився між задніми ногами. Але якщо корова починала бігти в атаку, то кілок починав боляче бити по її по задніх ногах.
Але всі ці методи допомогли до якогось періоду часу.
Корова якимось чином навчилась переступати через кілок і бігти так щоб кілок був збоку. Так само боком вона дивилась вперед. І атакувала чужих людей. Не так прицільно, але… Потім її відмовились брати в череду. Господарі якийсь час пасли її самі (вона своїх не ображала), а тоді її все ж таки здали на м’ясо.
Я веду до того, що кози розумніші і хитріші від корів, у них добре розвинений інтелект. І якщо навіть корова знаходила способи, як можна “викрутитися” то козел точно знайде цей спосіб. І якщо тварина дійсно агресивна до людини, то не варто покладатись лише на нехитрі пристосування, увага і контроль обов’язкові.

5 лайков

Расскажу про интеллект козлов. У одной нашей форумчанки козел, выходец из КозаНостры, в фартуке гулял с козами.
Так вот, он научился сбоку фартук брать в зубы, поднимать перед садкой, и продуктивно покрывал всех коз в охоте. Вот так.

13 лайков

Увага і контроль завжди мають бути по відношенню до усіх тварин, які мають хоч крихту інтелекту. Імхо.

1 лайк

Чтоб молоко в бутылке быстро не остывало , в зимнее время. Я одеваю на нее два махровых носка. Получается как термос)

15 лайков