Варіант погано перемішали відсутній? Молоко яке було, свіжоздоєне?
Молоко доіла і віддразу ж на місці наливала у пляшечки. Везла в автобусі
Вище писала, що відправила малого Річарда жити в загін до дорослих козлів. Прийшлось його терміново від них відправити назад… Причина переселення не тому, що його дорослі козли ображали, а навпаки малявка, якому ще немає 4х місяців взявся активно покривати двох дорослих козлів. Так за ними ганявся а тікали від нього , заганяв їх що бігали від нього з висолопленими язиками… Прийшлось рятувати Федю та Єлісея від малого маньяка
Зоя, ну що ти скажеш, молодь є молодь, вони скрізь такі …
Ого! А я своего малька все боюсь ко взрослым кинуть, бегает с девками в фартуке, пристает ко всем и поливается. 4 месяца только! Правда, карлики, говорят, быстрее созревают
Мої дорослі спокійні хлопці, малого прийняли в свою компанію без проблем, але подивилась я на виходки малолодого та раннього і бююся, щоб терпець дорослим козлам не ураввся і вони не віддубасили малого за йоого негідну поведінку
Дівчата, а в мене з хлопцями армагедон. Пустила я якось свого Бсса 4міс. до Амона 1.4міс. Б’ються по страшному. Малий з рогами, як начне битися, потім і на мене нападає. Тому поки що Босс у бабському батальйоні, тільки прив’язаний, щоб дівчаток не насіловав.
И в мене проблема з малолітнім маньяком. Кеш -беку 6 місяців, після термокаутеру ростуть невеликі рожки , які постійно збиває, останній раз травмував один, досі ,як зачепе його - боляче. Так мій 3-х місячний маньяк з рогами вкурив тему і ганяє старшого по чорному - і від зерна і від сіна, а той не може дати гідний відсіч. Малеча тим самим вкорочує собі віку, піде раніше на шашлик
Колись у школі дуже-дуже давно був твір на тему " Як я провів (провела) літо"
У мене сьогодні схожа тематика " Як пройшов перший день моєї відпустки". Нормальні люди у відпустку їдуть відпочивати, але ж я не зовсім нормальна… я козовод і тому я купила…косу… електричну. Звичайну косу я вже освоїла на " ВІДМІННО" тож вирішила, що пора ставати на шлях прогресу. Думку про бензокосу відкинула відразу через її гучну роботу, її гуркіт мене дуже нервує. Тому вибір впав на електо, косити маю біля будинку та садочок… прикинула садочка десь соток 25.
Сьогодні було випробовування нової коси, мені сподабалось … косить не тільки бур’ян але й кущики бузини, які встигли повиростати до цього часу славні… Косила та насолоджувалась роботою…Відпустка перервалась через дві години… дзвінок з роботи … мушу йти…
Невстигла відпустити людей як телефонує чоловік
-Коли будеш,? Тут козли вільно гуляють… я їх розважаю… музику включив
Через півгодини приходжу і бачу картину - Федя та Єлісей стоять біля Олега,Висоцький кричить так що здаються ще мить і сам вискочить із плеєра. Чоловік чухає Феді лоба, той аж мліє від задоволення і тільки приплямкує… Єлісей не оцінив репертуар Висоцького , стоїть впершись лобом в поручень візка і… душить. Має таку звичку- впреться граючить і душить-душить-душить…Козлів загнала…
Далі в моїх планах було миття вікон та прання занавісок.думала поки машинка пратиме, я швиденько все вимию… Встигла тільки загрузити машинку… дзвінок - Везем солому…З соломою у нас в цьому році сутужно. Солома ніби і є а немає тюковальшика і погода така що дощів путніх немає , а моросить через день. Вся солома на покосах вже десь 2-3 тиждні “сохне”. Знайша в сусідніх селах великі тюки ячневої соломи . Привезли три , встигли розгрузити найшла хмара , вітер. Поки все накрили - хмари розвіяись…
Бачу пора йти кіз пасти.Заодно і відпочину…Знайшли сьогодні мої красуні зарослі репяшків і такі гарні всі вийшли…Найбільше дісталось Кармелітті, вона ще чомусь не вилиняла і стару шерсть репяшків начеплялось… Кармеліта у нас коза особлива, вона дуже не любить мух. комарів і різної нечисті , яка може сісти на неї. Коли на пасовищі поблизу літає овод то вона відразу починає кричати… ні навіть не кричати, а вити . її голос нагадує виття авіаційної сарени із старих фільмів про війну…точнісінько такеж виття по наростаючій. Я нераз кажу що тебе , Кармелітка, потрібно було назвати Сиреною. Але вже на кличку свою відкликається і мекече і біжить до станка…А тут не муха і не комар, а повно репяхів в шерсті… з лементом прибігла і бухнулась під ноги - РЯТУЙ!
Встигла один бік почистити, знову дзвінок і знову солома. Телефонує знайомий пропонує забрати солому, натюкував собі, оле забагато.Пропонує заплатити за послуги тюкувальщика і все…Привезли, розгрузили, поїхали. Перенесла і склала 82 тюки соломи.Подоїла кіз… стішилась , як добре що все молока піде котикам-собачкам свинці (вчора всіх глистогонила)
Прийшли вечеряти,руки-ноги аж гудуть, істи не хочеться…згадали що до сиру є вино… Так добре…
Такий насичений перший день моєї відпустики. Якщо і решта 44 будуть такими, то…
. Люди с отпуска приезжают загорелые, иногда, подзаплывшие от “все включено”, а Вы, Зоя, стройная, накачаная спортсменка со свежем изданием “заметок отпускника-козовода”!
Цей пунктик був би дуже доречним, а то всі продегустовані сирочки відразу ж на бочки відкладаються
Зоя, оце переробиш хатню роботу за тиждень, потім картоплю викопать, а там і буряки, капусти наквасить, город прибрать і все , можна відпочивати. … на роботі! Колись питали одну новоспечену пенсіонерку - як воно на пенсії? А вона каже - ой, дівчата, гребу-гребу все до ночі, а взавтра те саме. Так і з відпусткою.
Тааак, У Зої відпустка. Закопалася в роботу, що ніколи і відпочити. Зоя, печи на Маковія коржі з маком і нас пригощай.
Привіт, всім, я вже тут…
Маючи два постачальники інтернету на цілий тиждень була відрізана від благ цивілізації…
користувалась останнім часом послугами лайф. Антена прикріплена до вікна в будинку , а тут котяри мені “допомогли”… мають звичку - сидять в хаті і як тільки на вулиці загавкають собаки, біжать на підвуконня подивитись, що там діється… Бігали -бігали поки модем не скинули і не побили…Прийшлоль на інший перейти, там антена на вулиці з котами проблеми відпадуть, але швидкість паршивенька і часто взагалі пропадає…
шкода, що маку в домі немає… в магазин збиратись… ні непіду. Буде просто шарлотка з яблуками. У нас страшна спека не хочеться нічого готувати…
Сушиться люцерна, на завтра дощ… висохнути не встигне… і місця нема щоб скласти недосушену.
на картоплі гудина ще геть зелена, потрібно викопати тільки ранню, там кілька рядочків.Вчора зранку покопала дві години, сонечко почало прижарювати - кинула. Поховали кіз в загін, самі в хаті сиділи весь день, ховаючись від спеки.
Ввечері дві години пасемось. Трава на пасовищу вже стара, істи її ніхто не хоче. Поблизу двору скільки вистачає подовжувача викошую траву зранку, за день вона висихає і на ніч даю козам. Майже всю виїдають , так сіно економим. Пастись ходим у зарослі дичок, там і листочки і гілочки і яблучка і грушечки. І алича… є кілька девевин, ганяю кіз щоб не їли і ті сливи для них як наркотик.Деякі їдять то кісточки випльвують, а переважна більшість ковтають повністю. Вчора був випадок кумедний. Кози гризуть гілля, я лежу в холодочку, моя охорона Буся десь відійшла і біля мене на покривалі відразу примостилась полежати Кармеліта…Через деякий час помічаю на покривалі купку чистих кісточок від аличі, струсила, нерозуміючи звідки вони тут взялись. Потім дивлюсь, Кармелітка лежить, зригнула жуйку, жує, жує і кісточки чистенькі випльовує. Так прикольно…
І у нас жара. Картоплю копаємо з 6 до 9 з перервою на доїння, дві кози - це швидко. Казала бабка-сусідка - до Покрови викопаємо!
Мої спочатку біжать до слив,жменями їх там одна поперед одної загортають і ковтають.А потім за ніч запльовують кісточками всю отмостку біля хати ззаду,де лежать в холодку.І кісточки ще й облизують,як смаколики,залишаються чисті чистюсінькі.Одна нубійка зразу здачу викидає,кожну сливу з"іла і кісточку раз та й виплюнула.Цілий процес.Раніше було слив меньше,то вони шукали і випльовували зразу,а потім бачать,що багато,очі завидющі і гребуть,але на гною не піднімуть ні одної,хоч гній як перець сушений,ні запаху,ні вологи,а вони дворянського роду.З гною мені приходиться з"їдати хоч самі більші .
В загоні бачила багато чистих кісточок, все думала що вони разом з горохами повитрушувались. виявляється все зовсім не так … виявляється під час пережовування жуйки ще проходить процес сортування - що на переробку, а що в сміття, в утилізацію Цікаві вони тварини…
Якщо там є нубійське коріння - то це нормально.
А яблук-кабачків не ужирається?
А тут в звязку з зажиманням і козенятами картина може бути не обєктивна.
БарбенА - має 62% АН крові
Я б сказала, що Жданка скоріш недоїдає, після обезрожування стала дуже ляклива ганяють її всі і старші і молодші, стараюсь годувати її окремо, але не завжди вистачає часу , щоб простежити як вона їсть
Дякую. Олю, трохи заспокоїлась.Василина у нас дурнувата мамка, за дітими розривається, молоко зажимає, на випасі старається своїх дітей забрати із стада і привести тихенько додому , до годівниці. Козинят від неї потрібно забирати відразу після окоту. а я не можу цього робити . Тому з Васею прийдеться прощатись
Я знову у очікуванні окотів. Завершують рік Барбі (Барбінка) та Буся (Бусінка)
У Барбі сьогодні 147 день кітності, признаків майбутнього окоту - 0. вимя пусте, висить як тряпочка. Живіт чималенький, але козинят послухати не дається. Я вже думала, що помилилась в підрахунках, переглянула записи - все вірно, 147 день!