Доброї ночі,дякую ,звісно роботи ще багато ,але головне в ночі не відриваються та не бігають ,дуже переживала за лисицю ,будемо до верху обшивати ,потім дах рубероїд ,потім планується сітка ,щоб не вибігали зразу на город ,бо город теж без огорожі ,я 6 років сама жила з дітьми тому і роботи багато ,раніше жила в іншому селі с другим чоловіком (батьком дітей),потім переїхала ,звісно хата не нова та і сарай ,що згорів ,йому багато років було.Але потроху все зробиться ,головне рухатися ,але це все зараз гроші на матеріал всі уходять ,нічого головне живем.Дівчат ярок спарували ,будемо чекати малечу ,як завжди життя триває.Будемо надіятися все вийде з Божою поміччю.Зараз ще огороди полоти ,після граду ,дуже побило помідори ,можливо ,ще прийдеться саджати.Кози головне ,хоч трохи вночі поспали ,на пасовищі вже не спали ,як раніше ,мене це дуже тішить.
Помідори відійдуть. Їх би покропити після градобою. Якімось фунгіцидом системної дії, бо сиро зараз і хвороби можуть потрапити через рани.
Взагалі помідори добре відновлюються після усіляких травм. Трохи затягнеться плодоношення, а так урожай буде обов’язково.
Добрий вечір ,дякую , надіюся,в нас злива затягнулася,сьогодні знов ,за кіз переживаю більше ,ще дах не накрили .Переживемо ,потроху ,все налагодиться.
Доброго ранку всім,дощи нас заливають ,дах ще не накрили ,кози мокнуть,дошки на дах положили ,але все одно мокнуть ,коли вже погода налидится ,бур’ян росте по хвилинах ,надіємося погода нас ще порадує .Всім гарного настрою та продуктивного дня
І у нас таке саме, зливи кожного дня, майже цілодобово, рідко на годину-дві припиняється той дощ. Дарма, що сарай маю, у вигульному жахіття просто, та і в сараї наносять, звичайно. Мокрота кругом, кози чумазони, бо малі по ним плигають. Дуже важко. І воду намагаємося відводити, але ж багато сіна-соломи натрусилося, все утримує воду.
Напевно, всесвітній потоп почався. Пороги в сараї височезні, але ж скоро і в сараї заллється.
Надіємося по прогнозу до четверга дощ,потім сонце та жару передали.
Та, одне іншого не краще. Пекло буде більше 30. Да на нашу вологість.
Инна, а как вы воду отводите?
Копаю канавки до забора вольера, а за ним копаю ямки. И канавки поменьше до больших канавок. Получается такая сеть, как прожилки на листочке на конце с ямой.
Спасибо за информацию! Это у нас Лиза тоже копает канавки из левады, но в сад). Больше просто некуда. С другой стороны, в саду мы особо и не ходим, там вода не мешает. Да и уходит быстро.
Основная проблема с вольером - там натаскивают много остатков сена и соломы. Времени абсолютно не хватает все это убирать дочиста. А когда дождь, у нас просто тихий ужас. Еще и ливневка в сарае не сделана, вся вода с крыши течет как раз в выгульный дворик. А сейчас почти месяц ливни каждый день круглые сутки.
У людей и на огородах вода стоит, некуда уходить. Корову на выпас вывожу, забиваю колышек, то на полметра, примерно , грязь.
Такое вот у нас творится.
Ого, то у нас ще норм. Ранком вода трохи в ямочках на городі, але швидко і ввійшла в землю. Ввечері, десь о 17 годині, косила люценру, зрізала кукурудзу, збирала кабачки, курям нарвала гички, вірніше нарізала сікатором, бо вириваються буряки, то вже можна було ходити. Цілий день небуло дощу, а зараз знов полило хвилин 15. Вишні лопаються і гниють, так жалко. Нарвала відро, готую на сушку. Завтра гілку відріжемо і буде знову робота.
А нам добре - вишень нама, яблук нуль, сливи гілки відрощують, груші пусті стоять. Усе мороз у травні поморозив. Тепер нічого, не лопає, не водніє і головне - переробки не потребує.
А сьогодні диво трапилося : було сонячно і тепло, коли хмара суне, ще й грім і вітер здійнявся.
А у мене сіно трохи сирувате. Почала я його згрібати та під навіс носити. Бачу, не встигаю. А небо вже з землею зустрілося , так сизо. І цей весь " армагедон" на нас суне.
Глянула я на небо, та як закричу : " Коли вже ця моква закінчиться?".
А грім як гряне, але блискавки я не бачила, а може її і не було.
Потім хмара розділилася на дві частини, неначе обходячи нас двох боків. А коли обійшла, то знову злилася у одне ціле і загриміло.
Я досі не зрозуміла - що це було ?
Так у Вас Венеція ,в нас хоч втягує чорнозем,але багнюка у кіз страшна,бо капало всю ніч ,солому не стелю ,бо буде каша з соломою.
Для мене спека ,це ще хуже ,дихати важко ,коли гаряче повітря .Кізкам в спеку воду возимо на пасовище в день ,але мабудь вони краще переносять ,чим я.
О! Это у нас такая же проблема! Сейчас, правда, уже дня три нет дождей, так чуть подсохло. Но лошади сантиметров на 70 вгрузают в грязюку при каждом шаге. Думали там делать отвод воды по-серьезному, посчитали деньги и решили отложить на потом.
Доброго ранку ,робота потроху іде ,але звісно ще багато її,вирішили зробити два вікна ,будемо ще робити кормушки по загонах ,ще треба дверцята по загонах робити,знаружи звісно треба після дошок утеплювати ,світло ще не зробили ,бо дах не перекрит,ще курятник в планах поки що в проекті .Город росте ,трохи спололи ,дощи пройшли .Дякувати Богу сухо ,але пішла жара ,комарі ввечері гуляють,кіз обробляю ,бо кусаються дуже.Віжірвалася на пасовищі Ляля,цап у сараї звісно не пропустив ,можливо спарував ,так ,як у нього теж поки ,що немає дверцят ,весело ,малих козенят в кінці сарая закриваємо ,щоб не спарувалися.Всім гарного продуктивного дня ,гарного настрою
Робота іде повільно ,так ,як чоловік працює ,треба гроші на матеріали .Але надіємося все вийде і буде домівка у кіз.
Помаленьку добудуєте. Добре, що літо, то ж навіть, якщо потраплять під дощ, то це не так критично, якби осінь була, чи зима.
Доброго дня так ,літо не зима ,до холодів будемо утеплювати .Дах спочатку накрити треба .