Козий двор "Коза-юа"

У меня тоже от Рената как от чумы бегали пол месяца.

3 лайка

Так у вас в стаде хоть цветные есть. А тут негр в украинском селе :joy:

37 лайков

Оля, а який характер у вашого “негра”?
Мій у звязку з морозами зараз тимчасово живе в коридорі у кіз і уже почав проявляти свій “характер” як тільки бачить, що я уділяю козам більше уваги а ніж йому, особливо коли починаю їх доїти, то Єлісей старається мене укусити і так боляче… Старають незвертати уваги, думаю це пройде коли потеплішає і він знову повернеться в чоловічі апартаменти…

6 лайков

Рівнивий мужчинка росте! Він ще не розуміє, що господиню треба любити, а то в горем не пустить.

4 лайка

Настирний :grin: Але ми його не балуємо. Коли бачить, що козам уже дали їсти, а йому ще ні - трубить 1-2 рази і все. Любить стояти на задніх ногах, перекинувши передні через загородку на рівні мого вуха. Може колись і в вухо получу :grin: Але він там тимчасово.

19 лайков

Оля, от всей души благодарю за помощь и моральную поддержку. Мальчик родился с весом 4,200,но лобастый такой. Ох и натерпелась я страху. Спасибо вам от перепуганной хозяйки и благодарной Милки.:blush::bouquet:

20 лайков

Поздравляю! На сыр и на масло! :rose:

8 лайков

Дякую вам за поради підтримку і за те що вселили в мене віру в те що і я зможу --то я вам дзвонила в четвер з 8ої ранку бо з переляку як побачила що одне козеня вже є все забула що читала—але все обійшлось все добре ДЯКУЮ ВАМ ЗА ВАШУ РОБОТУ.

19 лайков

Олечка, спасибо большое за вчерашнюю помощь!
Козочка и её 2 сыночка, благодаря Вам живы и прекрасно себя чувствуют.
Ваше спокойствие и уверенность привели и меня в чувство и крещение лазаньем в козу прошло успешно. За что безмерно благодарна!!!

26 лайков

Ой Инна, я рада, что всё хорошо благодаря вам и Олечке! Очень важно когда есть человек который поддержит и подскажет в такой ситуации, пусть даже в телефонном режиме. Маме быстрейшего восстановления и деткам здоровья и хороших ручек!

9 лайков

Оль, у меня к тебе вопрос по козочке - нет молока совсем у неё, 600г за день, окот нормально прошёл, без проблем, вымя налила плохова-то 600г., хотя запустила за 2,5 месяца, ест хорошо не худая, но вот что-то никак с молоком не получается, отёка нет, вымя просто тряпочка не набирается. Хочу сегодня кальфосет уколоть и катазал, завтра интровит. Что скажешь? Чай ей думаю позаваривать, сахар даю. Рацион 50% овёс, 20% ячмень, 20% кукуруза, 5%/5% - шрот подсолнуха/шрот соевый. Даю сейчас 800г. + сено где-то 2кг. Вчера дала 100г. Тыквы.

1 лайк

Ой, и у меня такая же проблема с одной козой! Фактически пару капель сдаиваю три раза в день. Два козлика под ней, но они ещё совсем маленькие, много не едят (им 3 дня). И кальций колю, и сахар даю…

И здесь всё то же самое… Ответа не нахожу :frowning:

1 лайк

Спасибо, Люда.
А я то как рада! Как до дела дошло - вся выученная теория из головы испарилась. Если б не Оля…
ЧЕЛОВЕЧИЩЕ!

6 лайков

Давно окотилась? Как по мне - многовато даёшь.

2 лайка

Э, если бы не вы! :wink: Молодцы-храбрецы! :smiling_face: У нас тут некоторых коренных сельских жителей это не заставишь сделать под дулом автомата :grin:

8 лайков

:roll_eyes: 20,03… она не толстая… как раз вмеру

Це він просить щоб Ви його почухали.Мій мене кусае,коли я пою дві кози в клітці рядом і рука свободна,поки чекаю,так він зачіпає мою руку ,а я буває щось задумалась,та його не замічаю,то він мене кусає і дуже боляче.Починаю чухати поза вухами,то такий кайф і зразу мирова.Він в мене всю зиму живе з козами прив"язаний між двома клітками.Цілий день щось перебирае по соломинці,лежить такий спокійний.Але якщо роздаю їсти,так йому першому мушу дати,особливо зерно,хоч він його може один-єдиний їсти цілий день і не доїсти.Але не обминати,ревнивець ще той.Починає верещати,натягуватися,підскакувати.Характерок :joy::smiley:

7 лайков

І я Олю Вам дуже вдячна,що по дорозі в автобусі заставила Вас пояснювати,що би то було.А була шокована,що все з голови вилетіло.Чекала довгожданний окот від 75 % нубієчки,а вона на 140 день почала рожати.Один козлик 3 кг живий,один 2 кг мертвий.До вечора насилу доходила від тривоги і з козликом лягла спати.:joy:Це в мене перший випадок,так хотілося хоч щось живеньке зберегти від неї. :heart::heart::heart::rose::rose::rose:

6 лайков

Раз уже всі питають, то і я спитаю. Коза окотилася на 133 день, 11.03.18, козеня не вижило, ( народилося живе) зчистилась за 2,5 години. Зараз їсть дуже погано, всього по трошки - сіно-гіллячки зелені (сухі) ,вже 3 дні даю грам 150 моркви і 300 буряка кормового. Зернові давала і перед окотом, небагато, зараз добавила , даю 200 гр. кукурудзи і 100 ячменю + 500 гр. висівки пшеничної + 100 гр. розмоченої макухи соняшникової це за 2 рази, на цілий день Ще Катіні вітаміни 10 гр. на день. Сіль лизунець у вільному доступі… Горошки хороші, на вулиці гуляє. Глистогонила в вересні 17. Соду їла рідко, перед окотом не давала. Що козі ще придумать?

Мій Єлісей поверешати мастак, якщо чимось недогодила (істи дала йому не в першу чергу, чи вода уже захолола у відрі чи просто почув мій голос неподалік) то відразу включається сирена…
А ревнивий це так… На вулиці завджи страрається відіпхнути від мене козу яка стоїть поблизу і сам втиснутись чим поближче…
Вчора був випадок, зайшов до нас на подвір’я п’яний сусід. Всі кози саме гуляли і Єлісей з ними. Я почала його випроваджувати, Єлісей прибіг і почав (як зазвичай це робить з козами ) відпихати чоловіка і старатись стати біля мене як найближче. Ну п’яний як п’яний, почав до козла сюсюкати , старатись погладити… Тут Єлісей вирішив, що це вже наглість і став перед ним у позу за задні ноги, він стрибав на задніх ногах , передніми ногами і головую трусив перед здивованим чоловіком, той аж присів від несподіванки… Я сама розгубилась від такого повороту подій… думала що козел ще размахне ногами і сусід так і запливе у моєму болоті…:scream: Але я покликала козла, дала сухарик і він втратив цікавість до нашого гостя, який швиденько задом -задом і залишив наш двір.:joy:

26 лайков