Вот это неожиданно! Осенью не успела вскопать все грядки. Местами оставался коврик самосевок - кресс-салата и обычного салата. Думала - вымерзнет. А сегодня посмотрела - все салатики зеленеют и ждут тепла.
Можна поставити прутики та плівку накинути . Швидше буде
Я уже подумываю посадить в горшочки и в веранду забрать.
Не варто, в веранді темно, плівка краще
Когда я пытаюсь пересадить с огорода в горшок, все погибает. Возможно, конечно, это я такой огородник, но положительного опыта не было ни разу
В мене віранда засклена з трьох сторін, крім північної.
Не погибло, даже не привяло.
Вчера в обед танкер Барби, которой 27-го рожать, как-то вывалила свою калитку, и добавила к утренней норме мешанки (1,5 совка) то, что оставили козлятам до вечера (5 совков). И даже не обкакалась.
Це вчора такий день був.У мене також ввечерi Вicла (150день ) разом з дочкою Любкою вiдкрили защiпку i до основно i пайки добавили ще вiдро на двох зерновоi мiшанки.Всю нiч до них заглядала,
На.ранок навiть горохи не злиплися.
Сьогоднi пiд обiд народила двох козлiв
.
Це просто неймовірно. У мене залишились двое козенят, які призначались в одні руки. Мали садити на поїзд до Одеси 25-27 лютого, але… Так вони й сиділи собі вдома безнадійно. А сьогодні написала замовнику і питаю - може я їх на продаж виставлю? А він мені передзвонює і каже - зараз за ними приїдуть. Вже. Щасливої дороги! Слава Богу за все!
Роздуми на тему штучного запліднення.
Ще є 6 доз Фарго. Якщо ми будем живі, і будуть кози, і буде азот для дозаправки сосуда - то можна буде ще позапліднювати. Чи буде де і як купувати нові дози - зовсім незрозуміло.
А поки що маємо те що маємо.
В цьому сезоні ефективність запліднення 50%. Але якщо відкинути Династію, яку і козел не покрив би - то ефективність 66%.
Мілка - в цьому сезоні з першої дози (в минуломи сезоні три дози і не одного попадання).
Герда - з першої ( на три окота за три роки пішло 4 дози).
Династія - дві дози, жодного попадання.
Вайта - одна доза мимо. Дуже ледача до охот та розмноження коза, на відміну від сестри Герди.
Барбі - з першого разу (другий рік поспіль).
Марта, дочка Вайти - з першого разу.
Мірта, дочка Барбі - охоти з раннього віку, чекали 7 місяців, рівно в 7 не було вета, через три тижні - то була остання охота в цьому сезоні, спробували - здається мимо.
Дівчат вже маєте від штучного запліднення , що дояться? Цікаво які показники.
Так, маємо. Мілка, Дочка Герди від Крокуса. Вибирали Крокуса, щоб покращити вимя. І покращили.
На двохразовому доїнні 3,4-3,5 (перший окот). Дуже приємне вимя і повна життєвих сил коза. Взагалі ці француженки завжди в такому тонусі, як мисливський собака на полюванні.
И почему 27-го, если вообще-то в записях 29-го? ![]()
Ну ладно, 27-го, так 27-го
Мальчик комолый 3,8кг, девочка рогатая 4,5кг, Фалькошевичи, 87,5% заанены (в том числе 50% Франция). Такую девку мой муж точно не отпустит.
Последние два окота ждём через 4 недели (94% заанены и 100% нубы).
Вiтаю! Звичайно, що 4,5 кiлограмова дюймовочка 100% мае залишатись вдома. ![]()
Дякую! Ми дуже хотіли від Барбі рогату дівчинку, навіть якщо б вона була 3кг. В минулому році була безрога - наша Мірта. Залишили хоч таку
Не хочеться в майбутньому дози витрачати на народження безрогих козликів, які не всім підходять.
Вітаю з козенятами. Як мамка - коза носила таку вагу ? Дуже важко на ноги.
Та їй байдуже. Вона сама 90кг. Правда так звязки поросходились, що вже кілька днів тарабанить тазовими кістками як мішок з горіхами.
А вона одужає ? Звязки станут на своє місце ?