Кози "З Срібних Озер" / "Z Sribnyh Ozer". Тернопіль

Спасибо огромное. Возмужал богатырь!

3 лайка

Красивый мальчуган, сколько ему ?

Дякую щиро! Добринюшці якраз виповнюється 1 місяць :hugs:

1 лайк

Крупны красавец! У меня Корж ему почти 3 и наверно как Добрыня размером

11 лайков

Ваш Корж серйозний красавчик, ерокез вже
підняв - щоб усі боялися)
А мій Добриня без кози на задньому фоні сфотографований) Тому такий видається) Хоча він і справді величенький хлопець, відчутно коли на ручки піднімаю :heart:

3 лайка

Какой красавчик, да и козочка тоже красивая. Мама?

2 лайка

2 лайка

Мне уж его не поднять, Добрыня :100: наверно, поэтому такой большой , Корж то всего 87

2 лайка

Олено, я ось що по собаках скажу, думаю що і в кіз так само)
Якщо ви гарно годуєте і доглядаєте за твариною, не хвилюйтесь передчасно. В різний час і у різних тварин різні темпи росту. І вони змінюються “скачками”.
Хтось формується і росте пропорціонально, а хтось тягнеться то в довжину, то в висоту. І може формуватись дуже довго. І з мого досвіду ті тварини у яких повільніший і “пізній розвиток” часто виростають навіть кращими за інших. Але козлам, на відміну від собак люди не завжди виділять стільки часу на це, тому поступово йде відбір в сторону “скороспілості”. Це те що я спостерігаю читаючи різні сторіночки і історії на нашому форумі. Звичайно можу і помилятись, у цій сфері “козоводства” я лише вчусь))

Кількість процентів, звичайно, має значення, але в цьому випадку має значення як “карти лягли” (тобто гени).Адже навіть від пари з 99% все одно залишається маленька ймовірність того що проскочить той 1% небажаної крові і поєднається від обох батьків. Але це ж всього лише 1% зі 100% тому він може ніколи не проявитись, бо коза не народить 100 козенят)) Як і навпаки, від пари з невеликими процентами поєднаються “породні” гени і вийде малюк із виглядом на чистопородну особу))

Тому, любімо наших козюль такими як вони є, і вони нам віддячать за це :heart:

19 лайков

Понятно, генетика - лотерея или даже рулетка :relaxed:

2 лайка

Вчорашнє козяче щастя - вихід на природу і зелену травичку :green_heart::green_heart::green_heart:

Весна цього року холодна, трава на городі ніяк не може підрости щоб її було можливо косити… Тому вчора зранку обробила козочок каплями Цифлур від кліщів. А ближче до вечора пішли з кізочками трошки на випас перед лісом. Там за вітром і до сонечка вже виросла чудова трава.
Правда щастя було недовгим, бо я не ризикувала дати одразу їм наїдатись зелені досхочу. Але і за це вони були мені вдячні :wink:

Мої газонокосарки в роботі :grinning:

Весна - красна!

І тільки но я почала фотографувати весняні квіти, як образу перед об’єктивом з’явилась головна моя Квіточка )

Моя Квіточка - через місяць чекаємо на поповнення від неї вухастими нубійчиками :sparkling_heart:
А зараз вона готується до цього і вже потихенько відрощує вим’ячко. Дуже надіюсь що воно буде таке ж як у її мами Ласки і бабусі Зірки… Її дієчки мені подобаються!

29 лайков

Христос Воскрес!
Вітаю усіх з найбільшим, світлим святом Христового Воскресіння!
Нехай у житті буде лише радість, мир, щастя і любов! Веселих свят, друзі! Любімо один одного, як Бог полюбив нас!
І смачної пасочки, запашної ковбасочки , яєчка з хроном і сиру смачного!

:sparkling_heart::sparkling_heart::sparkling_heart:

27 лайков

Воистину воскрес! Доброй ночи Олечка,с светлым Христовым Воскресением !Всех благ и здоровья :revolving_hearts:

2 лайка

Великодня подвійна веселка сьогодні над цвинтарем! :rainbow::rainbow:
Я таке побачила вперше… Фото недосконале, зроблене на телефон, під час дощу. Але все ж таки, яке це величне видовище!

28 лайков

На жаль, так склались обставини, що Добринюшка повернувся додому… Будь щасливий, малюк… Бажаю усією душею :heart:

3 лайка

Коли у нас не склалася доля з першим купленим козликом, (йому потрібно було повернутись до рідного дому) я не могла і третій рік залишити своїх кіз без власного “господаря гарему”… І знову мої пошуки продовжились…

І тепер до нас приїхав цей красень!
Думала, думала яке ж ім’я йому дати?. Подивившись вдома на його врівноваженість, безстрашність і разом з тим ласкавість та орієнтованість на хазяїна. Потужну статуру і костяк - він нагадав мені одного кобеля німецької вівчарки (нащадка моїх собак, в типі 90х і двохтисячних років, яких зараз залишилось небагато) до якого ми колись їздили на вязку. Я тоді я сказала голосно це ім’я “Хуго”, а козлик відреагував, обернувся і побіг до мене. Ось так і “приклеялося” йому це ім’я (може і собаче, але для мене воно з дуже гарними асоціаціями :muscle: :+1:)

@Mika Наталія, дякую що довірили мені свого малюка! :gift_heart:
Я сподіваюсь, що Hugo, як плідник передасть усе те найкраще що є в його генах від чудових предків - своїм дітям і від нього буде народжуватись багато- багато кізочок з чудовим вим’ячком і молочністю!
Hugo
( батько HARVEY Mignaloux Biauvoir-France х мама АЙРІС )
(дата народження 17.03.2021р.,з вагою 3900,
88% альпієць х 12% зааненець)

І збережу собі тут на пам’ять текст заводчика Наталії (з оголошення про продаж Хуго) де розписані всі його предки.

“Козлик родился в разнополой двойне с козочкой (козочка остается в хозяйстве) .
Дата рождения 17.03.2021 года с весом 3900 г .
Процентность крови - 88% альпийской х 12% зааненской.
Генетически рогатый, обезрожен термокаутером.
Отец козлика – 100 % альпиец HARVEY Mignaloux Biauvoir-France (Франция) искусственное осеменение.
Мама козлика - Айрис (75% альпийка от Бинго х 25% альпинозааненка Ариэль) первый окот. Дала 1,5 литра молозива, находится на раздое, удой на сегодня 4200 г густого, сладкого, молока с приятным сливочно-пломбирным вкусом.
По линии мамы козлика:
Прабабушка - Анита (“Бабины козы”) - максимальный удой четвертым окотом 6 литров.
Прадедушка - искусственное осеменение Fizz Sersia France (Франция).
Бабушка Ариэль (50% зааненка х 50% х И.О. Fizz Sersia France)- максимальный удой третьим окотом 6,4 литра.
Дедушка по линии мамы (ОМ) Бинго, красавец козёл французко - австрийского происхождения, проверен по дочерям дающим первокотками в разных хозяйствах 4,5-5 литров молока в сутки.
Кровность и происхождение козлика подтверждаются документами”

30 лайков

Собачников сразу видно - у них даже козы стоят в стоечках :upside_down_face: :heart_eyes: Хюго красавчик - поздравляю!

8 лайков

Дякую) Це точно, Ірино) Це вже на автоматі, бігаєш за козами/козлом, ловиш момент і шукаєш правильний ракурс для фото, бажано в природній стойці) Господарі теж дресировані, як виявляється) :wink: :upside_down_face:

10 лайков

Вітаю сьогодні усіх жінок з міжнародним Днем Матері!
А в нашій сім’ї сьогодні це свято особливе :blush:
Адже, в цьому році, воно співпало із Днем Народження мого молодшого синочка Вадима! Йому сьогодні вже виповнюється 13 років! Щастя тобі синочку! Люблю тебе дуже!:heart::hugs::kissing_heart:

24 лайка

Вітаю Олю с подвійним сімейним святом!
Здоров’я і щасливої долі обом твоїм синам.А імениннику Господнє благословення і гарного дня народження. :revolving_hearts:

6 лайков