Коза-первистка не покрилася з першого разу, чи це критично?

Доброго дня,
така ситуація: вибрала собі нубійську козу 1.5 роки, домовилася з хазяйвами що буду брати після покриття цапом? Спочатку хазяйка подзвонила сказала, що козичка погуляла можна приїхати забрати. Зразу приїхати в нас не вийшло, попросили хазяйку почекати. А через дві неділі хазяйка сказала, що коза знову ввійшла в охоту і має перегулювати. Покрили знову, чи вийшло не знаю. Хазяйка просить забрати вже, так як їй потрібні кошти. Ми, в принципі не проти, але тепер є побоювання наскільки ця ситуація критична? Чи таке буває часто? Ми з таким не стикалися. До цього купували зааненку у знайомих після четвертого окоту, в неї всі процеси йшли "як по маслу":relaxed:

1 лайк

У мене в цьому роцi перший раз за всі роки 3 дійні кози, які були огуляні ще в кінці серпня почали приходити в охоту. Ну чесно. Якась фігня. Козли свої перевірені. Три первістки і одна дійна точно огуляні. По ним видно, і дійна запустилась. А чотири дами під великим питаннячком, одну я взагалі не покривала і вона не проситься до козла.
Тому у вашій ситуації аб зачекала і забралаб коли мені булоб зручно. Ато якось швиденько дуже хочуть господарі її продати.

1 лайк

Інтервалом між охотами який був? Два тижні - мало. Козі півтора року, може заголовна, може полікістоз, а може все норм і погуляла. Якщо по-людськи, то можна було б і забрати, домовившись, про те як діяти у випадку, якщо вона не погуляла цей раз, або взагалі не погуляє більше . Знов таки, те що більше не прийде в охоту, не значить, що не прохолостить, в нас було колись таке двічі, свою ж козу мали за кітну, а вона не приходила в охоту, але і не народжувала. Але обидва рази це були вікові кози, і перша коза в молоденького цапа. І то свій цап, свої кози.
Але як часто буває, якщо ви заплатите і заберете я так розумію, досить дорогу тварину, повернути кошти буде важко, у випадку форм мажору

4 лайка