Коза першокотка народила троє козенят.06.02. В 18годин.
Після родів є невеликий розрив.
Послід відійшов через 3 години. Коза облизала козинят.
Відразу ж коза погодувала приплід. Здоїла1.4 л. молозива. На ніч козинят забрала від кози.
Вранці здоїла 0.8 л.
ПРОБЛЕМА В ТОМУ що коза недопускає козенят і весь час КРИЧИТЬ… МОЖЛИВО якась проблема? Що робити в такому випадку? Воду пє.сіно трохи їсть.жуйку жує.
Я в козоводстві новачок! Буду вдячна ВСІМ за пораду! Дякую!
Вы козу отдельно от козлят держите? У нас была коза, которая козлят не подпускала, максимум один лень кормила, а потом от них бегала, приходилось забирать козлят и кормить их самим, но коза ща ними еще некоторое время кричала. Вообще смотрите по козе, как она ест пьет, как горохи, если все нормально, то не стоит беспокоиться, пару дней покричит и успокоится.
Коза першокотка для неi все вперше. Можливо це не фiзioлогiчнi проблеми, а психологiчнi.Особисто я мала першокотку, яка пicля окоту вирiшила що я ii дитина. Козенят не прийняла, а коли я зникала з полю ii зору, лементувала страшенно. Але доiлась без проблем i мене пiд час доiння облизувала з усiх бокiв
То Ви меньше ніж за добу після окоту вже встигли двічі подоїти її? І при цьому троє козенят має… може і не приймає козенят, бо немає чим годувати
Козинята зараз з загоні біля кози поруч через огорожу.лишити біля кози неможу…вона просто танцює…боюсь щоб козенятам вона не нашкодила
Окот був у 18.00.відразу ж здоїла 1.4 л.
Вранці в 6.00 0.8 літр
В 9.00 0.6 літр
Читала що потрібно роздоювати…можливо й не вірно щось роблю? Здоюю ,після того пускаю козенят…Мені дає доїти а от від козинят на “кришу лізе” такий надій вважається замалий? Можливо потрібно доїти рідше?
Сразу после окота не желательно выдаивать полностью. Коза теряет очень много кальция, вырабатывая моолзиво на смену тому, что вы сдоили, поэтому возможно резкое падение кальция в крови и у козы случится парез, как говорят в народе, она упадет на ноги.
Поэтому после окота, если вы козлят кормите самостоятельно, выдаиваем столько, чтоб козлят накормить, и столько же перед следующим кормлением.
Полностью козу я выдаиваю где-то через 12 часов после родов.
Коза не впала на ноги! Вона просто кричить. Не затихає. По козенятах скаче
В козочки думаю стрес після окоту. Та ще якщо розрив ,то точно рожала не легко. В моєї куми овечка важко окотилася,то коли підносили до неї ягня вона втрачала свідомість. Так і годували маленьку самі.
Розрив загоється сам чи шукати лікаря?
Краще проконсультуватися в ветлікарем і завжди під рукою майте мобільний телефон врача. Для діагнозу потрібно більше інформації і краще з фото.
А чим Ви обробили розрив ? Додайте фото - подивимося .
Наоборот нужно делать. Поэтому коза и не пускает, она вам молоко уже отдала.
После месяца ваш метод.
Зробила розрив не я! Перше козиня коли виходило.
Фото зробити невдається…коза не стоїть на місці і недає навіть торкнутися до хвоста
А де я сказала , що розрив - діло ваших рук ?
Питаю : чим обробили ?
Обробила слабким розчином марганцю і засипали стрептоцидом
Можливо є чиміспрей ? Я їм користуюся - дуже зручно , і тріщинки швидко гояться .
Цей препарат у ветаптеці?
Да этот спрей продаётся в ветаптеке.