Коротковухі кози, ламанчі -як вас не любити

4 лайка

DSC04959 Такий внучок був у кози-зааненки. Дід і батько - яскраво виражені ельфики. І його потомство, яке я бачив, від кози-ельфика, з такими ж вушками.

5 лайков

А Каштан ще живе у вас ? Покажить його ! А ще мого ( обмінного ) :stuck_out_tongue_winking_eye: Виріс вже мабудь невроку !

DSC05567 Так, виріс красавцем, але Каштан лишився ще на один рік, а от Еміра нема. Трагічно загинув. Як справжній козел. В боротьбі за козу. Досвід і сила перемогли молодість і ентузіазм. Жалко, звичайно, але природа грає по своїм правилам.

15 лайков

Співчуваю , але і ваш козлик в 6 міс . пішов на шашлик … у нього щось незрозуміле робилося з копитами , я такого ще не бачила , робила все можливе , щоб обезболіть його , але він і далі повзав на колінках … тож вирішили не продовжувати його муки .

А за Каштана я рада ! Він мені дуже подобається !

1 лайк

Така мордаха біленька, а він весь рижий?

1 лайк

Да , Зоя , він рудий як лис ! Такий гарний , капець … тільки довгошерсний …

2 лайка

А де живе це красень? Він приходиться родичем вашим кізкам?

Я тримаю 3-4 кози, на 2-4 окоті їх продаю, залишивши кізок від них на виріст. Козликами періодично міняюся. Цього року заміна не спрацювала, тож дочок Каштана довелося везти світ заочі, або спарувати з зааненцем. Зато від чужого цапика-ламанчика можна лишити козлика а від зааненця буде більш удойна козочка. А знаходимся ми за 75км від Києва на сумському напрямку.

2 лайка

Мои молодые красотки : Джимка , Шарлотта и Камила .

27 лайков

Красотки, как медвежата пушистые! :heart_eyes:

4 лайка

Поймала наконец в кадр Саманту - четвертую молодушку .

Вот она , темный шоколад

15 лайков

По кормушке шмыгают туда-сюда , на днях муж сделает крышку под наклоном , чтобы по зерну не топтались .

Ладуся, а как они в росте-весе? Мои апрельские сейчас примерно 40 кг, в прошлом году девчонки такого возраста побольше были…

Три сверху по 45 кг уже , а самая темная Саманта ( из тройни ) что-то чуть больше 40 кг … я не записала , когда сын взвешивал . Знаю только , что паровать их можно смело уже !

1 лайк

так мои ж младше на месяц-полтора да и росточком меньше чем взрослые козы, паровать подожду пока, постараюсь до марта потянуть, а если не захотят гулять - хай в девках до осени ходют

2 лайка

У родителей в селе на огороде паслась коза, папа выловил хозяйку и спросил это крысы у неё ухи пообкусювалы :joy:

4 лайка

Я коли привезла своїх козинят-коротковушок то позбігалась дітвора на оглядини то також прозвучало питання- Чого вони у вас бракові якісь, вух у них немає :hahaha:

4 лайка

А я коли вперше побачила ламанчу , то вирішила , що вуха їм купірують , як кавказським вівчаркам , наприклад ))) Я ж вже мала досвід купіровати цуценятам вушка при народженні .

4 лайка

Я вот уже два с лишним года наблюдаю за ламанчами, а никак не могу привыкнуть к необычности их внешнего вида. Мне легче воспринимаются длинные ушки нубиков, чем их отсутствие у ламанчей.

2 лайка