Королева в моїм саду

Доброго часу форумчани!
Маю іще одне захоплення, але не останнє. По осені в моїм саду різнобарвний килим стелиться з раннього вересня і до осіннього заморозку. Ці кольори, які змінюються від ніжно білого і до темно бордового. Висота від найменшого 25 см і до найвищих 150см. Кожна квіточка має свій унікальний запах від приємного ледь-ледь відчутного і до терпкого. В букеті збирається різнобарв’я…
Так це чудо квітка, королева осіннього балу, Хризантема.

24 лайка

32 лайка

30 лайков

27 лайков

29 лайков

Дуже гарні хризантеми.:heart:І Ви, як та квіточка, між ними.

3 лайка

Колись і в мене було багато хризантем , а з роками вони попропадали якось … Ну , дійсно , краса осіння !

2 лайка

А ви на зиму, які сорта викопуєте, чи все залишається в землі?

Ні я не викопують на зиму. Я хризантеми укриваю соломою

4 лайка

В мене теж було кілька сортів, а одної зими вимерзли всі до однієї.
А було це ще тоді коли інтернету у нас не було, і ніхто не підказав що вони бояться морозів.

2 лайка

Вони часто не морозу а випрівання бояться, але якщо сильний мороз на голу землю теж погано. А ще їх треба постійно перетряхувати. Якщо кущ довго на одному місці він боліє і випадає.

3 лайка

У мене, те саме було. Постійно викопувала. А то вирішила залишить і упс…залишилась без хризантем.

1 лайк

В який період це краще робити?

Навесні, хризантема легко вкорінюється навіть в воді. Її можна черенкувати, якщо звичайні дрібноквіткові, то ділити. Наростає і цвіте тоді краще. Головне сонце і вода.
Сьогодні бачила таке чудо

12 лайков

Ухти яка цікава, я ще не бачила таких .
Прості розмножувати не тяжко , а от великокввткові букетні треба щоб теплиця була , я у ФБ назамовляла ,незнаючи в жінки , черенків майже на тисячу , і тут побачила ще один пост - такі ж самі продавав чоловік : каже ,якщо у вас нема теплиці , я вам не продам - шкода моєї праці і ваших грошей , бо вони не встигнуть зацвісти ; як вчасно прочитала і відмовилась ,а то ж в основному ,аби продати .

3 лайка

Інна @Varvara , перенесіть, будь ласка, цю тему в Моя мрія , якщо ще не пізно.

Боже не знала что они такие капризули,я своим ничего не делаю,только от тли летом брызгаю и рассаживаю по мере разрастания. растут и здравствуют,наверное климат более подходящий.Тоже очень люблю их,особенно корейские,шарообразные,посадила между роз,осенью когда кусты роз уже спят,хризантемы радуют своим великолепием

1 лайк

Я ещё таких не видела,какая хрупкая нежность.Прелесть.
Грета извините,когда сердечко ставила,нечаянно на последний значок нажала,теперь светится синим

А чим від тлі бризкаєте , в мене донька захоплюється хризантема ми, а от від тлі нічого не допомагає, чим би не бризкала. Шкода праці, трудів вложених і такої краси.

Есть такой препарат называется " Для роз",выглядит как два пакетика соединённых между собой,типа обложки книги,в одном из них подкормка и от болезней,в другом интексецид от грызущих сосущих насекомых,не воняет,все смешивается и обрабатывается,подходит для всех цветов.Из минусов действует до следующего нашествия тли,хрущей,и т.п, но помогает хорошо,разбавляю водой на литр меньше чем по инструкции,обязательно проверяю сроки годности,чем свежее,тем лучше.

2 лайка