Как укротить козу

Здравствуйте очень нужен совет. Коза за вторым котом но доется. В запуск не ушла. Но чтобы ее подоить это целый час надо, она и прыгает и брыкается и бьёт задними ногами при этом она привязана и бегает вперёд и назад. Резать жалко в том году после первого окота в пик давала 2 литра молока. Помогите пожалуйста советом как усмирить ее? Буду очень благодарна за любые советы. Спасибо.

Раніше нормально доїлася?

Коза вам каже - відчипіться від мене. Їй треба відпочити. Багато кіз коли кітні десь 2,5 -3місяці своєю поведінкою показують що їх треба залишити в спокої, у кози має бути сухостойний період для відновлення сил, щоб було малятам молозиво і Вам молочко.

6 лайков

З такою кількістю молока коза легко йде в запуск…якщо господарі цього хочуть.

1 лайк

Она у нас и без котности не стояла на месте.

Молока у нее много боюсь как бы мастит не начался.

Нет. Такое у нас с первых дней дойки.

Який у неї строк вагітності?

Если честно то не знаю, но петля опухшая. Но сегодня дала около 2 литров молока.

За день чи за раз? Ви навіть приблизно не знаєте в якому місяці вона покрилася?

За раз. Не знаю. Покрылась своим козлом но когда я не знаю. Предположительно ноябрь. И то не точно.

Вже б окотилася :thinking:. Скільки разів на день доїться? Хто її доїть? Може вона відчуває дискомфорт під час доїння.
У мене теж першокотка довгенько звикала до доїння тому що під нею залишала козенят ми її і прив’язували і ноги тримали з часом звикла стоїть нормально.

Я дою 2 раза в день утром больше вечером меньше молока. Вторая коза стоит как пень. Это у нас по идее уже 2 окот. Я одной рукой держу ногу второй пытаюсь доить. Сегодня я получила в лоб ногой.

1 лайк

Виходь у неї за день 4 л. молока, гарна козочка просто з крутим характером.

4 не знаю а до 3 точно есть. Меня мои уже уговаривают ее убрать. Не очень им верится что покрыта. И такая дойка это само мучение.

А якщо дати їсти смачненького? Поставити під стінкув куток підперти плечем. Доїти обережно, може їй боляче. Обстригти шерсть, яка може скубатися при дойці, якщо є штанці

2 лайка

Значить кітна, почекайте окоту у вагітних настрій псується, шкода якщо заріжете, а там малюки. Мої деякі кітні взагалі до вим’я не дають торкатися. Можна ще пощупати козенят вони вже повинні рухатися. Можна перевести на одноразову дойку. Ще можна продати, часто з зміною господині козочки і корови змінюють свій настрій і не дригаються.

фото сверху.

Зверху наче не кітна, або одненьке. А ззаду?