Кабачки-ананасы

Дівчата, кабачки наспіли! Пропоную чудовий рецепт Кабачки-ананаси. Кабачки середньої спілості, знять шкурку і серцевину. Вимірюємо висоту кабачка по банці, по плечики. Нарізаємо кабачки повщиною 1,5 - 2 см, висотою - на банку. На дно банки кладемо зелень петрушки, 3-4 зубчики часнику різаного, 1 лавровій листок, 3-4 шт. духмяного перцю і кусочок гострого перцю. ( я кладу кружечок 0,5 см. а хто любить гостріше - більше) Або без духмяного і гіркого перцю , тоді 1 чайну ложку з горкою приправи до моркви -корейки гострої. Кабачки ставимо в банку, як палички, плотно, стараїмось, щоб стояли як пальці на руці. Верх закладаємо кусочками-залишками. В
1 л. банку кладемо 2 чайні ложки солі, 2 столові ложки цукру і 2 стол.л. 9% уксусу, доливаємо кип"ятком по плечики і стерелізуємо 10 хв. Ставити у киплячу воду і витягувати всі разом, не ждать, що одну банку закатуємо, а друга ще жде… Перевернуть, Укутать. Можна в банку додати 2 стол.л. домашнього кетчупу. Кабачки беру білі, тоді вони зовсім схожі на мариновані ананаси, але і зелені, і жовті -смачнючі. Спробуйте.

17 лайков

Повідло. як колись біло магазинне. 1 відро очищених віж шкурки і серцевини яблук перемолоть, 4 кг цукру, змішать, варить у товстій кострюлі на великому вогні на розсікатєлі 1 годину, помішувать, прикривати кришкою - ляпаїться. Потім додати 100 горам 9% уксусу або 2 чайні ложечки лимонної кислоти і варити ще годину. Розлити в сухі банки, закатать, не перекидать, охолодить. Вихід - 6 літрів. На любителя можна додати ваніль. я не кладу, яблука дають свій аромат.

14 лайков

Класс! Вот это рецептики! С кабачками попробую обязательно, яблок пока нет…

1 лайк