Сообщение было перенесено в новую тему: Как обезопасить пенсию в прифронтовых и временно оккупированных территортях
Дуже сильно бажаю пошвидше повернуться в Україну . Знаю , як важко нашим хлопцям прогоняти рашистську навалу … але ніхто не планує здаватися і тільки чекають ще більше зброї від дружніх країн . Не уявляю , що відчувають люди в окупації , по собі знаю - не змогла б притворятися та пристосовуватися … мабуть все ж таки уїхала . Душа рветься за українців
![]()
Спойлер
Не поїхали ,бо козки,а діти виїхали,дякувати Богові! Більш за все разочаровують люди у кого є ті хто воює,а вони тут чекають коли вже зубна паста буде тільки аквафреш.
живемо держачі рота затуленим,молимось і радіємо коли роздають ім одяг з бавовни
Спойлер
Этот текст будет скрыт
Зараз зборів багато, але все одно не вистачає. Ми намагаємося постачати машинами, але теж уже грошей не вистачає сильно. Прорвемося. Зараз є хлопці на СТО в Києві, які за нормальною ціною нам допомагають часто. Так що світ, як то кажуть, не без добрих людей. Загалом будемо допомагати далі.
Ви праві.Маємо усі підтримувати військових хоч крихітними донатами, але не одно- десятиразово,а так часто як дозволяють фінанси.Допомога потрібна і тим хто зараз після поранень.
Читаю і плачу . Пекло …і триває .
Буквально недавно дізналася , що друг мого дитинства згорів в танку . Ідентифікували по зубах .
Іван був трактористом . Невисокий , смаглявий, з веселою вдачею , як його тато .
Коли нам було по 12 , його мама народила сина . Вся вулиця обурено шепотіла, для чого "так пізно “? І лише одна сусідка сказала " народила того , хто догляне”.
Тоді лише посміялися .
Так і вийшло , менший син забрав матір до себе …
Навесні ховали мого іншого друга дитинства . В мирному житті він був кухарем в дуже хорошому ресторані Києва , а до цього футболістом . Нас було семеро нп вулиці , шестеро хлопців і я. Наразі лишилося троє .
І саме страшне, що цьому нема кінця.
Нас знищують, бо ми не віддаємо свого.
Сьогодні я думала про те, що якщо рашисти перейдуть ( не дай Бог) Дніпро, то і я піду захищати землю моїх пращурів. Як можна говорити, що це їхнє, якщо те місце де я живу - це земля моїх пра-пра-пра дідів, яких я знаю поіменно.
Чесно, я не розумію людей із сходу, тих які тікають від війни на захід. Це ж іхнє, вони повинні не ховатися в захищати своє. Так, як захищали бучанці з ірпінцями свої міста у березні 22. Як зуміли майже голими руками зупинити вісімдесят кілометрову колону танків, яка йшла на Київ.
Я не піду звідси нікуди. Не тікала у 22 -му, і зараз не піду. Нехай краще вб’ють і запишуть ще один гріх на душу свого рабського народу.
В березні 2022 року русня зайшла в м. Сватове, Луганської обл. Це моя Батьківщина.
Трішки пізніше мені повідомили подруги, що мій знайомий зі своїми друзями, які жили в Сватове, і які на початку повномасштабного вторгнення помчали самовільно захищати в бік Сєвєродонецька, Старобільська, просто щезли з лиця землі, їх просто рознесло вщент авіаударом, нічого не залишилося. У них була козацька спільнота. Я сподіваюся, що в них получилося зробити вклад в захист своєї землі хоч на декілька десятків злочинців-окупантів. Це я вам про людей зі Сходу, яких знаю особисто. Усюди хватає різних людей і на сході, і в центрі, і на заході і так далі, це не залежить від напрямку світу.
Я не кажу про всіх. Не в якому разі.
Я знаю багатьох достойних Людей.
Але я бачу, як люди ховаються. ( Я їх теж не засуджую - хто я така?).
Але констатую факти, які бачу скрізь - людям не дорогі місця де їх коріння. І я саме про це. Чи це я така дурна, що готова віддати все за місце Моєї Сили.
А може люди які залишають свої домівки не знають, що таке Батьківщина.
Колись, у 14 році, коли все починалося, мені подзвонив товариш з Берліну. І дуже кричав на мене, за Майдан, за те, що ми повинні підкоритися мега імперії. На що я йому відповіла : " Що може знати людина , яка має матір польку, а батька удмурта. Народилася у Казахстані, а живе у Берліні ? Ти хоч знаєш, що таке Батьківщина ? І, де твоя ?“.
Після того він мені питань не задає.
Можливо ті, що тікають, теж не знають де їх Домівка, де їх Душа.
Бо у мене тут " пуп закопаний” ( як казала моя бабця). І я за це місце усіх “закопаю”, або закопають мене.
Це дуже важка тема .
Багато людей приростають до землі на якій живуть, а в декого інакше .
З багатьох причин .
Щодо захисту ,потрібно мати чим захищатися . Інколи піти , щоб вернутися - мудріше, ніж скласти голови їм на потіху, як це було в парку , в Херсоні .
Якщо серйозно думаєте про захист , маєте вже мати зброю і добре вміти стріляти . А ще знати про надання першої медичної допомоги .
І ще , пройдіться місцевістю, де Ви живете і прикиньте і шляхи відступу , і місця , де можливі засідки. Безпечний маршрут відходу дуже важливий . Більшість міст і містечок України незахищені і мало безпечні під час війни .
Захист … І тут дуже важка тема , бо важливо мати захищений тил .
В точку . Саме тому .
Чим більше відстань від лінії фронту, тим легше розмірковувати над тим, щоб я зробив коли б… Мабуть у 2014 у мене теж були такі думки стосовно тих, хто приїхав у Харків з Донецька. А зараз я їх розумію значно краще.
Кожного дня я маю іхати на роботу і назад майже через все місто. Практично кожного дня по Харкову прильоти. Повірте дуже неприємне відчуття, коли свистить над головою. Ніколи не знаєш, як закінчиться цей день. В мене дуже сильна прив’язка до дому, до мого рідного міста. Мабуть тому я ще і тут. Але я точно знаю, що коли продвинуться ще ближче, зберу своє все нічого, що поміститься в автівку і буду тікати. Бо насамперед я мати двох малих дітей. І війна зараз вже зовсім не така як у 2022. Міста і містечка просто зносять артилерією і авіацією і лише потім заходять. Це просто не має сенсу залишатися.
Те, що коїться з тими, хто не по своїй волі став заручниками цієї війни, чиї домівки опинилися ближче до ворога - це трагедія. Трагедія кожної окремої родини. І тут не можна засуджувати, не можна казати, що самі винні, що не так розмовляли чи не так думали. Ніхто нікого не питав.
А саме смішне, що ті хто кричав, що у нього «русская душа» вже зібрали речі, переїхали через кордон і біженцями в Канаді чекають «русский мир».
Я взагалі не знаю як можна жити в таких умовах? Ми виїхали і я рада,що так сталося. Ми ризикнули. Не знаючи куди їхати. Спочатку вирішили поїхати там де були в перший рік війни,в Чернівецьку обл,до тих же людей. Попросила декілька днів щоб зробити паспорт малому,бо в Харкові була велика черга на два місяці,а сирена за сиреною не давала продвинутися. А там ми на слідуючий день відразу змогли без черги подати документи. Зробили за 7 днів загранку,і попросили ж цього чоловіка відвести в Румунію через кордон. Але куди не знали. А Бог провів,через іншого знайомого знайшли місце,пожили три місяці,а за цей час друг подзвонив і визвав нас сюди,в Америку,ставши спонсором. Але я знаю це нам допомагав Бог. Я бачила як Він все чудово зробив.
Але я також розумію тих хто не виїжджає,бо напевно теж не знають куди,як,де зупинитися і почати жити. Нажаль так сумно за це все. Але заради дітей я все це зробила. Не дивлячись на те що теж не знала куди і як. В мене нікого немає в Румунії. Я дуже сподобалася що зможе допомогти той у кого ми жили в Чернівцях. Але він теж не міг допомогти. Знайшовся інший,на якого я не розраховувала,бо знала його майже тільки пару днів.
Ми і в перший день війни не знали куди їхати,і с цими людьми познайомилися,вже коли туди приїхали. Але так як ми віруючі люди,я знала ,що інші віруючі допоможуть,незалежно якой номінації,баптист,чи п’ятидесятник,чи ще якой. Але реально ті люди допомагали всім хто приїздив і невіруючім теж.)
Легко казати, що треба захищати своє, коли віриш людям навколо і знаєш, що за спиною твоя країна. І неможливо, коли навкруги рашисти, які ще вчора наче були за Україну. Боронити своє в оточенні, де найрідніші можуть тобі списа в спину встромити, а діти і ти зникнути в лісочку? Ні, дякую. Я краще буду ніким і без нічого, але живою і з сім’єю, чим своїм гордим “ні” підпишу смертний вирок всій своїй родині. На жаль, тому і повертатись не плануємо. Хоча так, можна було закрити рота, лишитись в своєму домі і не скиглити з-за бугра, як сумно на чужині
Не всі знають про такі нюанси .
Щиро Вам співчуваю .
Гібридна війна цим і відрізняється , що все заплутане і людям майстерно промивають мізки .
Щодо за спиною “своя країна”, то це теж все відносне . Бо і тут мізки промивають і в таких масштабах, що за голову хапаєшся.
І виходу явного —нема .
Нема єдності .
Нема єдиної ідеї України і вороги цим користуються.
На ідеологічному фронті українці програють війну .
Ідея українства могла б об’єднати всіх , бо що ще ?
Але і тут відбулася підміна понять .
Всі люблять Україну , але не українство .
Кожен любить "свою Україну " (розділяй і володарюй).
в этом и есть сила,- каждый продолжает делать что делал раньше, продолжает делать то, что может делать в данных условиях.
Байку "Лебідь, рак і щука "—читали ? Приблизно те саме .
Яка сила ? В чому сила ? В тому ,що за 70 років окупації сссром з українців зробили манкуртів?
За мовою - народ . Кожен народ має СВОЮ МОВУ . СВОЮ .
І в тій мові закладено спадок народу ,його багатство , коріння , думки пращурів .
Думку продовжити ?
Чи самі зрозумієте , з натяків ?
Заодне пошукаєте значення таких слів як асиміляція і протонації.
и шо? что лично вы тектонически можете поменять сами и прямо сейчас? а ничего, и остаться в добром здравии и с холодной головой-уже подвиг.