Информация из первых рук от форумчан

Ввечері вдалося поспілкуватися , трохи падають духом … бо навкруги орки та вже рублі … Після спілкування у Тані настрій покращився … люди повинні знати , що за них б’ються і вдень , і вночі … Інформ-вакуум знижає настрій . Тому , дівчатушки , дуже важливо підтримувати максимально всіх знайомих , що попали у майже полон … СЛАВА УКРАЇНІ !

40 лайков

Уррраааа ! Анічка Ч. у безпеці . Вона з дітьми у Львові вже , виїзджали без зеленого коридору двумя машинами , 14 чоловік ( з них 8 діточок ) . Чотирі доби були у дорозі … Анін чоловік залишився вдома з тваринами та її мама у Херсоні . .

49 лайков

ураааааа! :pray: :pray: :pray: слава Богу!

8 лайков

Гарні новини :pray:. А тіхто лишився - хай буде все добре у них :yellow_heart::blue_heart:

20 лайков

Девочки, Анечка Черноморка в своем телефоне удалила все номера телефонов наших форумчанок и все свои фотографии. Вообщем Все.
Это нужно было сделать, что бы не пострадать при выезде из оккупации .

Очень просит звонить ей и писать в Вайбер. Интернета нет в том месте, где она живет. Но есть возможность иногда ловить вайфай в других местах.
Она всех обнимает и всем передает привет. У нее все хорошо.

59 лайков

Доброго вечора.Можливо хтось впізнає своїх кіз.Знайдені під Гостомелем

34 лайка

В мене питання. Хто глибше знається в аграрній сфері. Чи мають агропідприємства якісь окремі канали забезпечення дизельним паливом? Бо в роздріб у нас в радіусі 50км дизеля немає вже близько двох тижнів. Мене цікавить просто - так чи ні, без ніяких подробиць. Переживаю, чи вистачає агропідприємствам палива для проведення польових робіт.

4 лайка

У нас нет, Одесская область. Каждый сам за себя.

1 лайк

Тогда перспективы с урожаем могут быть очень печальные…

2 лайка

У нас у регіоні всі поля засіяні, навіть між Бородянкою і Макаровом. Постійно проходять трактори по полях, проводять якісь агроприйоми. Трактористи дуже ризикують своїм життям, уже двоє підірвалися на мінах, але всерівно виходять у поля. Паливо у аграріїв є, бо саме вони допомагають людям заправити машину, якщо є термінова потреба.
Я думаю, що без урожаю не залишимося.

23 лайка

У наших були запаси і купували дизель у посівну без проблем тільки не цистернами, як раніше, а меншими об’ємами. Посівна вже завершена, все засіяно.

10 лайков

А у нас не все засіяно, біля нас здоровезне поле гуляє, і на протилежній частині села, там , взагалі, снаряди з землі стирчать.

8 лайков

Любов Бурак

10 год ·

Іноді я отримую дивні повідомлення…

Три роки тому людина заблокувала мене на ФБ, бо на її думку не все було так однозначно тоді . Вона написала мені гнівний комент про те, що росія: " нє желаєт нам зла, ми одіннарод, потому шо: общая історія, совмєсноє чєго то там і потому что руская культура - міровоє наслєдіє і благородство руского солдата, і потому, что…гладіолус, трясця…

Сьогодні вона написала мені з Познані.

Далі без коментарів…

"Наш дім вцілів, тільки вікна на веранді потріскали. Вони заїхали в село і одразу кинулися по дворах. Стріляли. По вікнах. Шибки сипались, ніби дзвони падали. Ми були в підвалі з мамою. Ой, як добре, що я вивезла доньку і внучку ! Коли вони вломилися в хату, я закричала, що ми рускіє. І ще…що ми чекали їх, що ми віруючі МП, а мама в церковній десятці. Що її знає батюшка… Маму застрелили зразу… Просто відчинили підвал і просунули дуло…і вбили її… Коли я піднімалась по сходах, мене потягли за волосся…щоб швидше…

Вони хотіли пити, їсти і сексу…

хххххххххххххххх

Це тривало 5 днів… Я хотіла померти, але не могла, бо була зв’язана. Я, дві сусідки і ще одна дівчина з Білорусі. Вони возили її з собою. Колись красива білявка… Тепер - одна відкрита рана і гематоми. Але їх це не турбувало. Ні, не буряти. Я - медик, я знаю: типово московські риси, вони й пишались тим, що з Москви. Майор, два лейтенанти і троє солдат…

Та дівчина благала про смерть. Мовчала, але тільки очима просила. Вона не могла говорити. І вона померла вночі. А я не змогла…

А смерть була поряд. Вночі вона говорила зі мною. Смерть. І казала, що не моя…

А вони казали, що я не руская, а єб@на бандєра. На камінній полиці було фото доньки і внучки. Допитували, де вони. Де чоловік, зять? Я не сказала, що зять в ЗСУ. Але, сусідка сказала і пообіцяла показати де живуть багаті люди та ті, в кого є воєнні… Показала. І її застрелили…

ххххххх

Я віддала їм картку Приватбанку. Хтось в Києві зняв з неї кошти… Дім пограбували і розстріляли все, що не винесли. Сусідку одну вбили. Нас заляпали фекаліями і лишили згвалтованих і зв’язаних…

Я вижила. Але, я не жива. В мені все вмерло. Я почуваюся грязною. Бо так воно є. В мені померла я сама. Та людина, яка вірила в добро і все, про що я вам писала. Простіть! Вони - не люди. Це грязь.

хххххххххх

Я не розумію: я віруюча. Чому? Де був Бог, в якого я вірувала? Чи його нема в МП? За що? Навіщо?

Мені щоночі сниться, що я йду вулицею. Поміж мертвими тілами. Ось сусіди, тут - кум, там - донька нашої поштарки…

Я не можу чути російську. Мене нудить. Мій батько з Твері, мама з Тобольська. Вони в 60-х приїхали вчителями в Україну. Мама - вчитель російської. Її вбив російський офіцер…

Він фотографував у моєму домі мої речі і радився з жінкою: що брати. Він спакував у мій чемодан мої сукні, косметику, піжаму і білизну. Мамині обручку, персні, сережки. Доньки одяг і ляльки внучки…

Все. Простіть! Росія - зло. Нелюдь. Дегенерати. Уроди.

Простіть!

Скажіть, що все брехня. Все брехня: церква, політика, мова, культура, нема в росії культури… Вони прийшли нас вбивати, ви правду казали…

Мій зять загинув під Харковом…Його мама з Жуковского, батько з Криму, а дід з бабушкою з Уралу… Він вважав себе росіянином, але був українським офіцером. Його вбили росіяни.

Скажіть людям, що вони смертоносці".

14 лайков

Це жах і біль :disappointed_relieved:… як після цього продовжувати жить

7 лайков

Свідчення цієї жінки будуть неспростовним доказом у суді в Гаазі.

8 лайков

Жахи… Як це пережити? Мабуть,це каяття прийшло страшною ціною. Мої співчуття.
В нас недалеко поселились переселенці з Донбасу. Приходять до сусідки по молоко , плачуть, розказують, як гарно вони жили ,що все в них було. І аж тепер признають,що вони самі винні,що покликали “руський мир”.

21 лайк

Дівчата, хтось володіє інформацією про Людмилу @EcoKozA ? У них там саме пекло тепер

1 лайк

А що переважно посіяно на полях навколо вас?

У нас в окрузi- рiпак, соя, кукурудза.Бiльше нiяких культур не бачила. Все як i минулi роки.Цiкаво де тi збiльшенi площi пiд пшеницею, ячменем, горохом та гречкою?

2 лайка

Я вже чула про два цукрові заводи, що сказали в цьому році відкриватися не будуть - не заплановано буряка.