Хроники карантина

Я в нашоi форумчанки замовила 3 лiтри меду на зиму,i в вереснi захворiла,легенько але за перiод хвороби лiтр меду зник.Так менi стало страшнувато що осiнь,зима попереду а медку мало,замовила ще 3,тепер стоiть п’ять лiтрiв,слава Богу тримаюся я i родина.Бажаю i вам швидкого одужання i гарного iмунiтету.

12 лайков

Люди, після ковіду цукор скаче, не налягайте на солодке, без фанатизму

9 лайков

Так а что не так с привитыми то?
При очень низкой вакцинированности Украина на 16-м месте по заболеваемости в Европе и на 26-м в мире. Да и по смертности мы тоже кто знает на каком месте.

13 лайков

Так это ещё среди этого процента привитых, половина на бумаге. Стоит задуматься, нужна ли та прививка.

6 лайков

Тут ще є ймовірність того що більш просунуті європейські країни подають справжні дані. А в нас… В Україні половина не тестується якщо усе добре проходить, ще частина робить тест тоді коли немає сенсу, і лише частинка потрапить у статистику…
В нашій амбулаторії в ці дні людей валом… При тому що раніше працювали до 17.00 то у ці дні сестричок відпускають додому швидше аніж інших , аж о 20.00… А сімейний приймав до 23.00, потім ще додому до Тернополя. А зранку прийом з 9.00, але ще є одне “АЛЕ”. Перед роботою він має вичекати з 6.00 год чергу в Тернополі щоб здати мазки на аналіз (які зробив попередній день) і тоді встигнути приїхати на роботу.
В нас медицина елементарно не справляється і тому здається, що хворих менше… Правильних даних ми не можемо знати…

12 лайков

Роблять все для того, щоб підвищити смертність серед лікарів. Це нелюдські умови.

9 лайков

І по цій причині багато людей з більш менш легким перебігом хвороби не звертаються в амбулаторію (якщо не потрібний лікарняний на роботу) Щоб не було ще більшого скупчення… І часто звертаються тоді коли вже погано… І дні виявлення вірусу пройшли…
І навіть амбулаторія почала приймати людей лише по запису, бо по іншому кажуть нереально. Щоб не сиділо по 30 чоловік в черзі, бо всі вирішили приїхати, наприклад на 10.00

2 лайка

Совершенно верно, условия нечеловеческие, и находишься постоянно в группе повышенного риска. Кто платит врачам также, как в той Европе? Да фигу. Скажу честно, при таких условиях работы, я бы уволилась. И скоро врачи так и начнут поступать. Дореформировались.

7 лайков

У Європі теж дефіцит кадрів у медицині. У піки ніхто не справляється, бо “економічно не вигідно” утримувати від спалаху до спалаху таку армію лікарів. При високому проценті вакцинованих на тести йдуть ті, кому дійсно треба. У нас на тести йде багато невакцинованих здорових (заради довідки) та хворих (в надії отримати відвід від вакцинації на якийсь час).

2 лайка

Поделитесь, пожалуйста, чем горло можно полоскать.

Хлорофилиптом неплохо.

2 лайка

По моему лучше соды ещё ничего не придумали.

8 лайков

Кстати, да! Сода - чудодейственное средство при многих осложнениях.

Есть одно интересное средство, которое немного облегчает состояние. Шипучка из лимонной кислоты и пищевой соды.
На стакан воды 1/2-1/3 чайной ложечки лимонной кислоты, дождаться растворения, и добавить 1/2-2/3 чайной ложечки соды. Получается вкусненькая газировочка. Носоглотка от неё на время притихает. В результате реакции образуется цитрат натрия. Можете погуглить его полезные свойства. Одно из них - препятствует сгущению крови. За рубежом скармливают цитрат натрия жвачным при маститах. Употребление цитрата натрия улучшает показатели у спортсменов. И другие свойства. Но - не злоупотребляйте. Пару-тройку стаканчиков в день достаточно.

12 лайков

Ольга, а соком лимона можно заменить? Или не сработает тут?

1 лайк

Думаю должно сработать. Будет настоящий лимонад.

2 лайка

Ще я поділюсь теж рецептами, але я не медик і не знаю чи такий метод підходить усім. Хто знається в медицині, якщо щось не так, то можете мене виправити.

Моїм родичам лікар при таких самих симптомах болю в горлі як у мене, сказала полоскати розчинами чергуючи:

1. На 100 мл теплої води 1 ч.л. солі, 2 краплі йоду полоскати 3 рази на день

2. На 100 мл.теплої води 1ст.ложку хлоргексидину полоскати 3рази в день.
    Я так і роблю.

Раніше колись, моїм дітям були призначення при ангіні змащувати горло Розчином Люголя, тож я подумала що йод непоганий варіант.

Пізніше планую підключити вже старий добрий фурацилін. Це вже буде моя ініціатива.

7 лайков

Колись у мене був невгамовний насморк. А ще і капати носа ні-ні, зразу рвотний рефлекс (горло теж не полоскаю). І підказала мені жіночка - в миску налити гарячої води, додати ложку солі, ложку соди і 2-3 краплі йоду . Не більше. І дихати над парою не накриваючись. Мені допомогло.

3 лайка

и то если бы не травили антибиотиком всех кто чихнул у нас,то летальных было бы гораздо ниже.
с 1 дней антибиотики назначают

4 лайка

А вот с йодом аккуратнее. Он раздражает ткани. Они и так воспалены и раздражены на грани аллергической реакции, йод это всё усиливает.

4 лайка