Я в нашоi форумчанки замовила 3 лiтри меду на зиму,i в вереснi захворiла,легенько але за перiод хвороби лiтр меду зник.Так менi стало страшнувато що осiнь,зима попереду а медку мало,замовила ще 3,тепер стоiть п’ять лiтрiв,слава Богу тримаюся я i родина.Бажаю i вам швидкого одужання i гарного iмунiтету.
Люди, після ковіду цукор скаче, не налягайте на солодке, без фанатизму
Так а что не так с привитыми то?
При очень низкой вакцинированности Украина на 16-м месте по заболеваемости в Европе и на 26-м в мире. Да и по смертности мы тоже кто знает на каком месте.
Так это ещё среди этого процента привитых, половина на бумаге. Стоит задуматься, нужна ли та прививка.
Тут ще є ймовірність того що більш просунуті європейські країни подають справжні дані. А в нас… В Україні половина не тестується якщо усе добре проходить, ще частина робить тест тоді коли немає сенсу, і лише частинка потрапить у статистику…
В нашій амбулаторії в ці дні людей валом… При тому що раніше працювали до 17.00 то у ці дні сестричок відпускають додому швидше аніж інших , аж о 20.00… А сімейний приймав до 23.00, потім ще додому до Тернополя. А зранку прийом з 9.00, але ще є одне “АЛЕ”. Перед роботою він має вичекати з 6.00 год чергу в Тернополі щоб здати мазки на аналіз (які зробив попередній день) і тоді встигнути приїхати на роботу.
В нас медицина елементарно не справляється і тому здається, що хворих менше… Правильних даних ми не можемо знати…
Роблять все для того, щоб підвищити смертність серед лікарів. Це нелюдські умови.
І по цій причині багато людей з більш менш легким перебігом хвороби не звертаються в амбулаторію (якщо не потрібний лікарняний на роботу) Щоб не було ще більшого скупчення… І часто звертаються тоді коли вже погано… І дні виявлення вірусу пройшли…
І навіть амбулаторія почала приймати людей лише по запису, бо по іншому кажуть нереально. Щоб не сиділо по 30 чоловік в черзі, бо всі вирішили приїхати, наприклад на 10.00
Совершенно верно, условия нечеловеческие, и находишься постоянно в группе повышенного риска. Кто платит врачам также, как в той Европе? Да фигу. Скажу честно, при таких условиях работы, я бы уволилась. И скоро врачи так и начнут поступать. Дореформировались.
У Європі теж дефіцит кадрів у медицині. У піки ніхто не справляється, бо “економічно не вигідно” утримувати від спалаху до спалаху таку армію лікарів. При високому проценті вакцинованих на тести йдуть ті, кому дійсно треба. У нас на тести йде багато невакцинованих здорових (заради довідки) та хворих (в надії отримати відвід від вакцинації на якийсь час).
Поделитесь, пожалуйста, чем горло можно полоскать.
Хлорофилиптом неплохо.
По моему лучше соды ещё ничего не придумали.
Кстати, да! Сода - чудодейственное средство при многих осложнениях.
Есть одно интересное средство, которое немного облегчает состояние. Шипучка из лимонной кислоты и пищевой соды.
На стакан воды 1/2-1/3 чайной ложечки лимонной кислоты, дождаться растворения, и добавить 1/2-2/3 чайной ложечки соды. Получается вкусненькая газировочка. Носоглотка от неё на время притихает. В результате реакции образуется цитрат натрия. Можете погуглить его полезные свойства. Одно из них - препятствует сгущению крови. За рубежом скармливают цитрат натрия жвачным при маститах. Употребление цитрата натрия улучшает показатели у спортсменов. И другие свойства. Но - не злоупотребляйте. Пару-тройку стаканчиков в день достаточно.
Ольга, а соком лимона можно заменить? Или не сработает тут?
Думаю должно сработать. Будет настоящий лимонад.
Ще я поділюсь теж рецептами, але я не медик і не знаю чи такий метод підходить усім. Хто знається в медицині, якщо щось не так, то можете мене виправити.
Моїм родичам лікар при таких самих симптомах болю в горлі як у мене, сказала полоскати розчинами чергуючи:
-
На 100 мл теплої води 1 ч.л. солі, 2 краплі йоду полоскати 3 рази на день
-
На 100 мл.теплої води 1ст.ложку хлоргексидину полоскати 3рази в день.
Я так і роблю.
Раніше колись, моїм дітям були призначення при ангіні змащувати горло Розчином Люголя, тож я подумала що йод непоганий варіант.
Пізніше планую підключити вже старий добрий фурацилін. Це вже буде моя ініціатива.
Колись у мене був невгамовний насморк. А ще і капати носа ні-ні, зразу рвотний рефлекс (горло теж не полоскаю). І підказала мені жіночка - в миску налити гарячої води, додати ложку солі, ложку соди і 2-3 краплі йоду . Не більше. І дихати над парою не накриваючись. Мені допомогло.
и то если бы не травили антибиотиком всех кто чихнул у нас,то летальных было бы гораздо ниже.
с 1 дней антибиотики назначают
А вот с йодом аккуратнее. Он раздражает ткани. Они и так воспалены и раздражены на грани аллергической реакции, йод это всё усиливает.