Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

Сніжанко дякую тобі за відповідь.
Буду дивиться солодкий перчик в таких упаковках, гіркий перець не сажу бо нема охочих його споживать, а солодкий я сама полюбляю і сирим і в маринаді і лечо.
Дякую за пропозицію.
Дай Боже щоб було здоров’я а решта все виросте і будете з врожаєм.

3 лайка

Сьогодні та завтра буду сіяти перець та баклажани.
Вирішила у цьому році сіяти у малі касети, а потім перевалити до стаканів по 0,5л.
Замовлень на розсаду дуже багато, а місця під лампами на всі стакани може не вистачити. Та й грунту треба багато. Вирішила, що так трохи з економлю. Для висадки розсади у стакани візьму землі з під акації та трохи торфу з магазину.
Рослини які висіла - гарно зійшли. Вже й цибулька в горщиках стоїть рядами - петельками. Бачу, що подобається їм під лампами - світла вистачає, не тягнуться, гарного зеленого кольору. Петунії намітили справжній листочок.
Цілодобово не досвічую, годин на шість вимикаю світло. І температура вночі нижча ніж у день, бо на ніч вимикаємо опалення. То ж виходить, як і треба ( але це скоріше випадково). То ж чекаємо тепла, та будемо готувати теплицю до переїзду підрощеної розсади.
Поки триває “молочна відпустка”, можна трохи помріяти та відпочити, пошити нового вбрання на літній сезон, та навести лад у квітнику та садку. Бо через дві неділі будемо ловити козодіток, а потім не буде коли у гору глянути.
Але вже так хочеться весни і тепла. А більш за все спокою та миру.

17 лайков

Відпустка - то круто) Я вже також хочу у відпустку) А ще тільки почалося.

4 лайка

Да, дійсно дуже допомагає трохи відпочити, хоч і без молока.
Думала, що буду злучати кіз так, щоб бути з молоком всю зиму. Але відпочинок переміг. Краще без молока два місяці, але руки відпочинуть, та й можна довше поспати, коли на дворі сніг та мороз.
Молока нема, зате повно сиру, масла, Та й кисломолочний сир є в морозильній камері. Так що масляна з млинцями.
Доречі - з Масляною всіх.
Нехай Господь береже ваші домівки і Вас усіх. Нехай запанує МИР на нашій стражденній Землі. Нехай усі наші захисники повернуться до своїх сімей живими та здоровими.

14 лайков

Так козине молоко без проблем витримує заморозку. Наморозити можна на весь цей час, хоча би до кави) Ну і на млинці.
Я би залюбки відпочила, але з коровою не виходить.

6 лайков

Для того, щоб заморозити треба мати де поставити морозильну камеру, а у мене немає де. Вже дванадцятий рік будую дім після пожежі і не як не доведу до ладу.
Треба побудувати для кіз сарай, а то вони у мене пів будинку займають, тоді буде місця вдоволь для всього. А так тільки мрії в голові.
Так, що треба сарай. І цю фразу я бачу майже у кожному віртуальному будиночку, тут на форумі. Та і у тебе Інно теж така мрія, я ж не помилилася ?

4 лайка

:rofl: я теж надихнулася, вчора посіяла перці. Вже який рік зарікаюся не гратися у гру “розсада на підвіконні” але перебираючи насіння знаходжу пару пакетиків, які ТРЕБА посіяти.
Не граюся тому, що перець сходить дуже гарно але у фазі 4 листочків ріст припиняється. Думаю що мало світла. Я не дуже чемний аграрій. Не люблю гратися з тим, що не виходить. Але наступаю кожен рік на одні й ті ж граблі. :rofl:

8 лайков

Скоріше за все проблеми не в освітленні.
Причини може бути дві.
Перша. Чи обробляєте ви грунт після висіву насінням проти грибкових захворювань ?
Можна пролити рожевим розчином марганцівки, а після присипати зверху тонким шаром попелу.
А можна без заморочок - просто двічи полити Магнікур Енерджі по інструкції.
Друга причина полягає у недостатньому живленні . У фазі двух справжніх листків, коли вони повністю сформовані і з точки росту починають виходити друга пара, треба підживити комплексним добривом. Вважається, що до цього часу грунтосуміш збідніла, особливо на мікроелементи і молоді рослини потребують підживлення. Особливо вимогливими є перці. На бідних грунтах будуть погані урожаї. А от на добре збагачених, особливо перегноєм, результати просто вражаючі.

20 лайков

Тільки що з сараю. Веґа , донька Кльопи, онука Красуні, народила трьох козликів.
Вже третій рік від неї одні хлопці.
Перший раз було дві кізоньки, а потім, як я зрозуміла, що Веґа - це Красуня і Снєжка в одному лиці, - народжує одних козлів. Спочатку був один, третій окіт - два, а сьогодні троє видала. Бачу, що дівку треба було від неї собі залишати з першої партії, бо хто знає коли вона ще їх “підкине”.
Але мій чоловік каже, що Веґа гарна коза. Бо забезпечує, і молоком, і м’ясом стабільно.
Так, що чекаємо продовження днів через два.

22 лайка

Вітаю з поповненням ,дівчат ще Вам народять ,головне всі здорові ,хай Вас радують Ваші красуні ,в нас теж цей рік козлів повно ,але нічого ,ще два окоти чекаємо .

5 лайков

Надія помирає останньою.
У мене теж, ще двух чекаю.
Але думаю, що чотири козички не вийде. Саме стільки замовили дівчаток. А по козликах ми вже план перевиконали, навіть на м’ясо залишилося.

7 лайков

В нас є вже три кізоньки ,6 козликів.

5 лайков

Вітаю з поповненням, з 8 березня тебе хлопці привітали)

6 лайков

Вітаю з поповненням!!

4 лайка

Сьогодні знову “нежданчик”, хоча скоріше очікуваний сюрприз - Забава привела ще трьох козликів.
І того 6-0, хлопці рулять .

16 лайков

Вітаю здоров’я всім ,хай радують Вас дівчата :rose:

4 лайка

Вітаю! То, щоб не було соблазну когось залишити собі)

10 лайков

І так, сезон окотів в моєму господарстві закритий ( я маю на увазі у цьому році). Тільки що народила первістка Мальва - три козлики.
І того 9-0 на рахунок хлопців. Дівчат у цьому році немає. ( Хоча було замовлення на чотирьох).
Козлов ніхто не замовляв, а вони приперлися. Не думала, що буде три трійні і всі однополі.
От скажіть, чому не 9 дівчат ? Так не буває, а от козлив - на тобі.
М’ясо вже є, маю надію на молоко, бо зараз тільки в залишку - все малеча випиває.

18 лайков

Вітаю з поповненням, результати шокуючі, чесно кажучи. Хоч би вже одну дівчинку хто народив(

6 лайков

ух. видимо в следующей зимой мясо нужнее (ну мы так себе объясняем, когда много козлов “на шашлыки” получается)

3 лайка