Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

Оо молодці гарно придумали.
У нас на лугах мурашники не дають крсить один на одному, Колись не знала і накосила і перевезли сховали але коли ложила сіно козам то весь час чухалась і коли поьачила то оторопіла під піддонами у сховищі гори мурашок розмножились, тепер не кошу а купую.

2 лайка

Давно я не розповідала про своїх кіз.
Їх у мене зараз аж… троє.
Не писала тому, що дуже тяжко відпускала свою Кольопу. Вона, разом із цьогорічною кізкою, поїхала до нового дому, до людей які втратили дім, але мають велике добре серце.
Ці люди зі сходу. Вони чудом залишилися живі і виїхали , коли у їх дім зруйнували асвабадітєлі.
У них тяжко хвора бабуся, якій козине молоко пішло на користь. І у людей з’явилася надія на краще.
Це останнє фото Клеопатри з її донями - Вегою, вона у мене рекордсменка, як її бабуся Красуня. Та Мією - яку я разом із мамою Кльопою, подарувала переселенцям.

Крім Вегі, є ще дві красуні

Забава, дочка Джасмін та Квазара.
Та її донечка Мальва.

Кіз зменшила, бо знизився попит на продукцію. А, як зменшила то попит відразу зріс , як завжди.
Але це дало можливість підняти ціну на молочку. Тепер мої кози заробляють собі на зерно самі.
Ще б і я навчилась заробляти на себе, але не виходить. Добре хоч за харчами до магазину не ходжу. Спасибі Богу і за це.

23 лайка

Доброго дня дуже гарні у Вас красуні ,бажаю Вам здійснення всіх планів ,зараз важкі часи у всіх ,але з Вашим натхненням все буде добре і все вийде у Вас🌹

8 лайков

Глянула на календар, а сьогодні 31 грудня. Кляті кацапи забрали радість, яка з дитинства дарувала мрію та щастя, перетворюючи все у сіру буденність.
Але головне, що пам’ять не забуває, а надія живе.
Тож з наступаючим Новим роком тебе , Україно, моя рідна Земле! Бажаю усім сил, віри та міцного здоров’я.
Від себе обіцяю виростити багато краси та уквітчати твої рани. Щоб подарував Господь надію тим, хто її втратив.

Завтра підемо засіємо батьків.
Цього року нас буде мало за столом. Бо зник безвісти під Покровськом брат чоловіка. Але 25 грудня, Господь подарував надію, що солдат перебуває у полоні. То ж віримо, що наступного разу нас буде більше. Це дійсно так, бо після зникнення брата у нього народився онук, якому він обіцяв повернутися, щоб бачити, як він росте.

23 лайка

А на лузі , поблизу , є якась водойма ?
Цікавить якими препаратами і як Ви ганяєте глисти ?

Це “Серце Ашгабаду”? Які красивенні!

А смугасті, то у Вас сорт чи гібрид ? І як Вам смак ?

У нас водойма скрізь де ми гуляємо. Бо через все село протікає невелика річка, яка перегороджена греблею і утворює по своєму руслу три ставки. От між двома ставками , біля річки, ми й гуляємо з козами кожного дня.
Глистоганяю своїх різними препаратами, в залежності від пори року та стану моїх кіз. Приблизно кожні чотири місяці.
Зараз за півтора місяці до окоту колола Івермектин, коли дояться глистогоню Оксиклозанідом 600, перед злучкою Ролінол або Клозаверм. Козенятам даю емульсію Комбітрем.
Чому глистогоню кожні чотири місяці ?
Це приблизно, бує три, буває до п’яти.
Взагалі ганяю глисти коли помічаю, що хтось починає їсти без охоти, "ковиряє " зерносуміші вишукуючи чогось чарівного. І, якщо це система декількох днів то усі кози, собаки, коти, та двічи на рік люди, отримають протипаразитні засоби .

4 лайка

Ви маєте на увазі смугасті баклажани ?
Якщо вони, то баклажани та перець тільки гібриди.
А Серце Ашхабаду дійсно красиві, смачні та дуже врожайні. Вони у мене більше двадцяти років.

8 лайков

Красно дякую за відповідь . Уточнюю, бо сіно в нас теж продають лугове і на річку ходили , хоча і не часто . Тому було цікаво , чим Ви ганяєте . Я теж спинилася на цих препаратах. І дякую за підказку "про щось чарівне в зерні ". Теж буде маяком .
А таке уточнючуюче питання , а собі чим і якого виробника ?

1 лайк

Чула про цей сорт багато схвальних відгуків . Саме про той , що років 20 тому був .
А які ще старі сорти маєте ?
Мене останнім часом чомусь чіпають старі сорти .

Собі особисто я використовую препарати які мені призначає мій лікар по імунногоаммі. У мене аутоімунне захворювання і саме воно не дозволяє призначати будь що. Мої ж рідні користуються тим, що рекомендують у аптеці.
Якось так.

2 лайка

У старих запасах є насіння десятирічної давності. Якщо щось цікавить можемо зідзвонитися. Пишіть номер у приват.

2 лайка

Сьогоднішній день запам’ятаю на все життя. Це, як день початку війни, як день смерті рідної людини, як день вікової втрати.
Я напевно якась дурна, сьогодні цілий день плачу за Деревом.
Це не просте дерево - це віковий Дуб, який бачив заснування селища в якому я живу, бачив усіх моїх предків. Бачив,як палало село , а німці вели людей на розстріл.
Колись, ще малою, дивлячись на могутнє дерево у центрі села ,я запитала свою бабусю:" Яким був Дуб коли вона була дитиною?". Вона мені відповіла, що дерево завжди було велетнем, бо під ним ще її дід залицявся до бабці.
Але прийшов чужак, і покалічив його. Бо він росте на його території.
Цей Дуб завжди ріс на роздоріжжі і завжди був сам по собі. Але знайшлась людина, яка біля нього побудувала будинок. Але дуба не займав той чоловік, а навіть обгородив його. Але той хазяїн помер і ту садибу продали чужинцю. А той окупант загородив дуба парканом, с сьогодні хотів зрізати. І, краще б зрізав би. А то видалив майже все, а злякався людей і залишив з трьох верхівок одного “чубчика”.
І стоїть зараз той колишній велетень, як символ нашої України. В якої одним махом відрізали Схід, познущались і відрізали Центральну частину залишивши тільки підстрижену і обсмоктану Західну гілку. Яка, ще тримається і прийде весна - розів’ється. Але майбутнього та Верхівка не має, бо загине самотня, бо не нема надій залічити ті рани, дуже великі втрати.
І так мені страшно від усього, що бачу і що відчуваю.
Господи, спаси нас ! Дай мені надію, бо я втрачаю віру.

15 лайков

Все, у мене почалась весна.
Вчора посіяла квіти та селеру. На черзі цибулька. А там перці і баклажани “підключаться”.
У цьому році буду експериментувати зі щепленням баклажанів. Бачила ці куща 170 зростом. І собі такі хочу, щоб “ховатися”. Так, що вже руки чешуться і дуже кортить.

16 лайков

Сніжаночко, коли плануєте перці сіяти? Я з Вами хочу :blush:

3 лайка

Сніжана ти молодчина.
Які сорти солодкого перцю врожайні і невибагливі садиш?
Так щаманчиво а на лворі мороз а в душі уже вирує весна.
Я вже поглядую на клубні батату вінницький рожевий, він у мене є і лишила самі кпупні плоди для розсади,
підскажи будь ласка коли почать пророщувать щоб коріння непереростало, ти наш надійний агроном.

2 лайка

Я в цьому році буду сіяти пізніше, в кінці лютого, числа 24. Або навіть 4 березня.
У мене ж є стілаж з освітленням. А такі умови сприяють розвитку рослин.
Якби не мала цього, то сіяла б 19 лютого, не пізніше.
Баклажани буду сіяти у два прийоми, бо хочу трохи щепити, та спробувати новий спосіб отримання рекордних врожаї з мінімальною трудозатратою. У мріях садити трохи - збирать багато. Такий я лінтяй.

Сію тільки гібриди з професійної упаковки. Вони всі дуже врожайні і смачні. Є на кожний розмір та смак.
Із сортових маю тільки гіркий, власного збору. Колись, років двадцять тому привезла із Джанкою. Дуже ранній, врожайний, гіркий.
Якщо хтось хоче, можу поділитися перчинкою. Усі визрівші, мають гарну схожість. Пишіть у приват адресу Нової пошти.
Для вас Катю, особисто, ще й огірочка Фенікс додам.
На рахунок батату, ще не вирішила коли буду садити.
Начиталась козумників , що кажуть : треба садити черенками. А я ж розсадою садила. То не знаю. Теж експеримент - висаджу клубні в той день, коли сіятиму перці. А потім - трохи розсади, трохи черенками. Бо у тому році з черенків був урожай не дуже, з розсади кручені клубні, але гарні. Якось так. Будуть питання - пишіть.

А тепер трохи вчорашньої роботи.
Не думала - не гадала, а вчора посіяла цибулюку на розсаду. Якось вранці встала, та відчула, що захворію. А поскільки сіяти з температурою не зручно - посіяла вчора.
А сьогодні прокинулася все Ок. Мабуть Господь вирішив, що вчора був сприятливий день та направив мої дії у потрібне русло.
Так, що цибулька буде, бо висіяна.

Така вона була у тому році, дасть Господь не гіршу.

Усім натхнення та гарних врожаїв.

19 лайков

Добре, що спитала :smiley:
Буду садити 19го.
Бо в мене якось так виходить, що ніби рано-рано, а потім трошки відволікся - а вже середина березня.
Помідори ж в березні?

2 лайка

Так, про помідори напишу обов’язково.

4 лайка

Ще раз підтвердилася теорія, що “тугодумне” насіння гарно зійде, якщо його посіяти коли місяць у знаку Діва.
Саме 14 лютого був такий день. І за п’ять днів з’явилися перші сходи петунії та селери, без додаткового підігріву, але з додатковим освітленням. Ніякі стимулюючі операції з насінням не проводились, навіть замочування. Все сіяла сухим насінням. І сходи на п’яту добу. При тому було посіяно насіння різних виробників та сортів. Результат однаковий скрізь.
Одне “НО”- насіння все було свіжим, продавці не всі перевірені, але мені повезло і насіння свіже. Дійсно повезло.
Всім везіння , здоров’я та миру.

12 лайков