Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

У мене не було роблених гнізд , а були хованки : десь перевернуті ночви на кирпичах стояли , десь до стіни сарая був приставлен кусок шифера … качки самі робили собі гнізда , сіна збирали та пух рвали . … просто на землі ! Вони дійсно полюбляють заховатися під “дах” .

У мене основне стадо було з індокачок різних кольорів , але коли я прочитала як виводять мулардів , то купила у знайомого п’ять качок-пекінок , висиджували вони завжди рябих ( біло-блакитних , або біло-чорних ) і жодного разу не було такого , як продають на ринку ( білих з чорною плямкою на голові ) . Але по вазі та скороспілості ці гібриди були на висоті - ми їх всіх з’їдали , бо продавала я тільки чистих мулардів .

ось таким був мій досвід . Коли наїлися всі качиного м’яса та почали відмовлятися , це я про свою родину , так я й убрала пекінок зі стада . От і вся історія .

3 лайка

Можливо Леггорни? У нас є таких 5 штук, вже по 3роки, але ще несуться.

2 лайка

Я на початку війни купила 40 голів таких маленьких біленьких несушок, незнаю чому їх розпродували але їм було півтора року, можливо за планом вони вже винеслись і їх списали
Вони в мене одаптувались перейшли на домашні харчі , я з усіх теж зробила вибраковку і лишилось 27 курочок , бувають дні коли 15 штук яєць а бувають і по 2-4.
Для них нада місця критого щоб було сухо а коли грязь і сиро то й нестись не хочуть, я думаю що до трьох років не доживуть

2 лайка

Во ! Точнісінько так.
Не маю я пам’яті, якщо почую. Треба побачити, потім пам’ятаю усе життя.

2 лайка

А от нащот качок то я перевернула прикроватні тумбочки з переду прикрутила досточку щоб сіно не розтовкували і не вивалились яйця, положила сіна тільки руки щоб були у рукавицях.
Самі облюбували собі місце і наклали яєць, та коли порахувала їх було 30 шт. я лишила 20 і качка стала їх розложувать перевертать і скубать пух,а решту поклала у інше чисте гніздо то вони і туда нанесли також що прийшлось їх ділить і остальні дві качки робили все те що робила перша.
Не бійся нароби їм кубел а вони самі виберуть, от тільки по кількості нада услідить коли піде їсти і порахувать щоб вона не бачила бо якщо багато вона всі не обігріє і не всигатиме перевертать а так у їх інстинг відмінний все у них получаєть на 5.

6 лайков

Дякую всім за поради.
Ваш досвід, в усьому, безцінний.

1 лайк

Виявилося, що у яйцях, які дуже великих розмірів, по два жовтка.
Сьогодні робила вареники. То одного яєчка вистачило, і в тісто, і в сир.
Смакота.

9 лайков

От тільки для закладки такі яйця не годяться, смакуй на здоров,я.
Ти молодчина за що берешся все получається, у мене не вистачає терпіння, мені нада для птиці все окремо від коз і багато місця і щоб крите, непереношу грязюку.

1 лайк

весілля відбути простіше а коли підуть окоти… то весело буде хозяйці :grinning:з усіма разом

1 лайк

Важко з однією, а коли конвеєром, то все в’яжеться. Люблю, щоб усі разом. Тоді однакові раціони годування, та й козенят легше відлучати від самок. Всі організовані, всі виконують однакові завдання.
Одна проблема таки є - паковий “потік” молока. Сама винна, хотіла, щоб багато, а тепер не знаю куди його дівати.
Хочу продати Джасмін, коза дуже хороша, та й молода, зараз готується до четвертого окоту. Дає дуже хороших дівчат, перевірено часом. Молоко дуже смачне і його у неї багато. Якщо когось цікавить - звертайтеся. Але вимагаю добрі умови утримання та любов.
З продажем не кваплюсь, якщо доля залишитись у господарстві, то на весні віддячить козенятами і повністю окупить своє утримання. Бо приводить по четверо прекрасних діток.

12 лайков

в мене також пока лишне молоко і часу трошки більш вільного то пробую готувати тверді сири потрошки. Добре що закваски е

2 лайка

Я сири роблю постійно, але їх уже немає куди класти. Маслом теж запаслася, ще зварю пару літрів згущеного молока, і можу зимувати до окотів.

6 лайков

Снвжана а творог для довгого тримання можна якось зробить щоб не морозить?
Лихо з цим світлом а зберегти хочеться надовше.

1 лайк

Свіжий відігрітий сир (творог) щільно натоптуєте в півлітрову чи літрові скляні банки, щоб не лишалося повітря і закриваєте щільною капроновою кришкою. В холоді стоїть і місяць, і два. Але сир не відпресовувати сильно. Має сироватки трішки бути

4 лайка

А чи можна сировакою зверху прилить і тоді кришкою бо у мене творог получається як масло, чи краще творог робить із обрата після сепаратора?

1 лайк

Відігрівати треба нормально, недогріте не стоятиме

3 лайка

Колись я була студенткою, а бабуся мені передавала творог. Добре одціжений, з цільного молока, трохи підсолений, вимішаний, затрамбований у емаліровану каструльку, зверху залитий розтопленим вершковим маслом. Зберігалось дуже довно.

12 лайков

О, муларди - це тема мого дитинства. Я отримувала в домашніх умовах. Качка звичайна біла (може й пекінка, яйця брала у місцевих), качур мускусний. Але поряд інших варіантів не повинно бути. Тоді паруються. Каченята дуже сподобались! Тоді на базарі такого чуда ще не продавали.

У мене були каченята-муларди дикого забарвлення, рябі (біло-чорні), і білі з плямкою на голові (як виростали - то теж ставали дикого забарвлення). Мабуть це залежить від того, якого кольору самець відреагував на пекінку.

Згодна на 200%.
А ще кумедно вели себе самці. Вони залицялися до усіх моїх товстих курок. Доганяли і кожен раз втоптували у калюжу, як усілякі водоплавні. А самки, наскільки я памятаю, чи то не мали яєчників, чи то мали недорозвинені яєчники - я вже не памятаю.

4 лайка

Моя бабуся теж так зберігала, але розкладала сир у глечиках зверху залитий топленим вершковим маслом. Потім те масло розтоплювала і обтріпувада їм готові вареники.

9 лайков

Хочу поздоровити усіх гостей мого будиночка з Різдвом на наступаючим Новим роком.
Нехай свята пройдуть спокійно для усіх добрих людей світу. Нехай мир, злагода та добро запанує у наших змучених серцях, домівках та країнах. Нехай у наступному році повернуться усі дорогі нам люди і розділять з нами нашу ПЕРЕМОГУ, а ті хто назавжди пішов у кращі світи - будуть жити у нашій пам’яті, як янголи-охорлнці усе наше життя.
Господи, прости нас та дай нам сили.

23 лайка