Хозяйство " Феникс", ФИЛА "СтреКоза"

Я коли рахувала ціну заложила 300грн.за кг.
Зазвичай, продаю по такій ціні покупцям, які приходять за товаром додому.
А це думаю, що потрібно 10 грн, на кіло накинути за те, що корзину на базар ношу.

17 лайков

Ще один сирочок. З весняного молочка.
Дуже смачний та гарний.

34 лайка

Все забуваю собі зробити Портер або Дербі. Гарно виглядає, а от прес, напевно, потрібен трошки більшої ваги. Уявляю, як це смачно! А запах?

4 лайка

Відгуляли “козині весілля”.
У цьому році крила дівчат пізно, по моїх мірках. Не розумію, яка буде зима, що буде з кормами. Через це змістила окоти на більш теплий період.
Кавалер так сподобався дівчатам, що в охоту приходили одна за одною. За тиждень всі покрилися.

Козлика звати Ерон, він з Катіного господарства. У тому році був кавалером моїм первісткам. Від нього народилося троє козенят - дві кізки та козлик-красень. Це його перші дітки.

В наступному році Ерон буде батьком усіх козенят у моєму господарстві.

26 лайков

Прошу допомоги залу.
Купила я влітку пекінських каченят.
Виросли дуже гарні, майже гуси. Качки почали нести яйця.
Тепер я думаю. Не знаю, що буде весною, то може залишити пару на плем’я. Дві качки та одного селезня.
Як гадаєте ? Тільки інкубатора у мене немає. Та й із світлом не ясно, що буде.
Висидить качка каченят ?
І як її привчити до гнізда, бо весь час яйця з підлоги збираю.

4 лайка

Промисловий крос важкий , може душити яйця і з пригніченим інстинктом насиджування, зате яйця як з кулемета. Я б лишила, а навесні видно буде, може курку- квочку матимете, можна на одного качура до 4 качок. А інкубатори, якщо таке зі світлом буде просто не знадобляться.
Якщо батьки на зелені і воді, каченята лупляться майже зі 100 % яєць

7 лайков

Привіт . Спробуй качура замінити на мускусного = будуть супер гибріди = муларди .

1 лайк

Качки чудово висиджують малят , скільки тримала качок - жодного разу не закладувала інкубатори … каченята добре виводилися .

2 лайка

Ладусь, як качку до гнізда привчити ?
Поки що яйця збираю де прийдеться.

Снєжана, привіт. У мене мускусні, то яйця іноді де попало несуть, а потім, як заквохче, то все складають у гнізда. З індоутками проблеми з насиджуванням немає зовсім, у мене до цих пір одна на яйця всілася, не побачила, а одна вивела у жовтні, та я за ними дуже і не слідкую.
А от на яйця навесні дуже нас вони виручили, бо кури майже не неслися під обстрілами.
А з приводу інкубатора, то треба щоб працював від аккумулятора. Я в тому році аккумулятором не запаслася, то одна закладка пропала(

5 лайков

Именно так и есть.
Можно уткам заранее приготовить гнезда. Мои например любят места где верх закрытый (крыша есть).

А ещё у меня есть утки индийский бегунок, так они на яйца не садятся, но любят их закапывать :upside_down_face: . Было смешно в самом начале, когда мы не знали об этом, думали что яиц нет, а потом нашли в углу закопанные в опилках целые залежи яиц.

8 лайков

Лада, а Ви пробували самі отримавати? Бо промислових отримують штучним заплідненням. В сусідки гібриди колись виходили, але там здається був тато простий качур, а мама індо. А навпаки були чисті яйця

Пекинская утка это одна из старых пород уток, прекрасно размножаются без сочинений. На ее основе выводят кроссы.
Главное быть уверенным что это пекинка, а не стар-53 или другая белая утка.

Мускусы порода уток тоже относится к тяжеловесам, и тоже прекрасно размножаются.

Пробовать ни кто не запрещает.
При скрещивании мускусных селезней с утками пекинской породы получают гибридов – мулардов.

5 лайков

Судячи з того, що написано, виросли дуже великі, тому скоріше крос, хоча що там насправді хто зна.

А Ви дома пробували їх отримувати? Цікаво почути про особистий досвід ,а не теорію

1 лайк

Це щось цікавиньке виростили Сніжана , а можна фотку уточку і утака і цікаво які тушки?

Знаете хотелось провести такой эксперимент, но жизнь вносит коррективы. В более мирное время, обязательно.

1 лайк

Мы скрещивали простого утака с индоутками. Особой разницы не увидели, вот только на практике убедились, что такие кросы бесплодные в последующем поколении. Простого утака убрали, а молодняк, полученный таким скрещиванием, яиц нанесли, сидели чуть ли не 2 месяца и ни одного утенка не вылупилось.

2 лайка

Колись давно,років 20 тому, купили ми біленьких каченят. Виросли дуже гарні,качечки ±3 кг чистої тушки,а качурці ще більші. Лишили 3 качки і качура. Неслися щодня, квочок збирала по всьому селу. Вивід був прекрасний. росли гарно,не хворіли,але були менші. Залишила молодих на яйця. Неслися добре, а вивід майже 0.

1 лайк

Фото треба зробити, але з цім світлом горе - постійно немає. Як вийде то виставою.
По масі : качка - 3кг, але це без нутрощів, голови та лап, просто тушка готова до приготування. А качура ось зловлю, заріжу і зважу. Але він більше 4 кг. повинен бути. Бо на дуже багато більший.

Купувала мені їх Катя, коли у червні приїздила до дому. У своїх постійних пташників. Коли вона у них запитала про породу вони сказали, що чиста пекінка. Тоді ж Катя сказала, що вони гарно несуться та насижують. До цього я думала тільки про м’ясо, а тут яйця повалили. От і вирішила спробувати.
Взагалі я тоді ще півників брала, точно півні, не однієї курки нема. Та несушки, для свекрухи. То несушки дуже добрі. Білі такі, маленькі, забула як порода зветься. Так вони несуться, як з пулемета досі, хоч і світла немає. Гарні продавці, совісні. Якщо надалі буду купувати птицю, то буду шукати ціх людей.

У мене таке чудо є. Зараз дуже допомагає. Світла немає по шістнадцять годин на добу.
Дорого тільки. Працюємо на паливо.

3 лайка