Дівчатка, допоможіть визначитись з ціною. Я постійно у селі, цін не знаю, а у місцевих усе задарма.
Скільки коштує чорна смородина, огірки, капуста молода ? Якось з молочком зрозуміло, а овочі люди хочуть, та чекають ціну від мене. Регіон Київ та область.
Подруга написала, район Нивки-Святошино…
Ціни у Києві:
Огірки -35
Картопля - 25
Капуста - 50
Помідор - 40
Абрикос - 50
Черешня 40 - 55
А ягоди - смородина, малина ? Нічого не писала ?
У нас в селе 40гр л банка черной смородини. Черниговская
Одесская обл. Смородина из дому сейчас 100грн 1кг, но она уже проходит, неделю назад была 160грн.
В магазине огурцы 29, помидоры микадо 90, обычные красные 80. Домашних еще нет.
Ні,все що знала,написала. Перепитаю,щоб зауважила коли буде на ринку
Броварський район. Порічка -40 грн, чорна смородина 40-60, малина 80-100 грн. Капуста -40
Дівчатка, величезне ДЯКУЮ.
А то без вас, діла не буде. Але все, як завжди.
Відкрила для себе чарівний смак сиру Чедер з імбирем. Для сиру зі часом дозрівання два місяця - дуже смачно і ароматно.
Ось тільки є запитання по структурі. Інна @Varvara , може допоможеш ? Він у мене трохи крихкій вийшов. Коли тоненько різати, то може ламатися, а брусочком тримається . Я к гадаєш, я десь напартачила?
Визрівав у бандажі без масла.
Під пухнастою шубою ховалося прекрасне тіло сиру.
Дуже хвилювалась, коли різала сир навпіл. Але всі надії справдились. Родина у захваті від смаку. А запах досі відчувається у повітрі, хоча все порізано на порції та завакуумовано.
Я тепер навіть не знаю, який із Чедерів мені смакує більше. Треба повторити ще, а потім порівняти. От добре, тепер я точно знаю, який сир варитиму.
Сніжанка, ну бандажик же потрібен. Це вже твій авторський чедеризований) а ми на Канталь підсіли) Повен холодильник Канталю визріває. І додатково тільки два Драй Джека.
Наробила моцарелли. Не розумію й досі, чому за нею так дуріють. Раніше вважала, тому що не вмію як слід робити, але ні, сказали знаючі, все так і треба, дуже смачно. А мені цей сир так собі. Халлумі більше подобається. І любий твердий/напівтвердий смачніше.
Бандаж обов’язково. Він на першому фото.
Бандаж був без масла, такий як рекомендує Каманіна. Сподобалось, немає додаткового запаху від жиру, який з часом гіркне.
А я його смак не зрозуміла, але вирішила повторити. Зараз на визріванні, температурний та вологовой режим тримаю у нормі ( випадково допоміг старий, ще бабусін холодильник, якій не використовувався більше десяти років). Якщо вподобаємо, то є де доводити до розуму.
Правду кажуть :" На вкус и цвет - товарищей нет".
Ой, я сьогодні ще й Канталь відкрила.
Тепер я тебе розумію. Просто молоко і закваска, без усіляких добавок, а смааак - УХ!
Торік, перший трохі не дотримала, а може молоко осіннє жирне було. Але сир не був таким яскравим. А це - бомба.
На даний час відкриті , для порівняння, усі три сира з каманінського курсу твердих сирів. Одна закваска - сири всі різні і дуже смачні. Мої рідні навіть не можуть вибрати, якій краще.
Дякую, що з твоєї подачі відвідувала курси. До такого рівня без них я б не дійшла.
Тепер тільки вдосконалюватися) Я з тобою згодна. У мене сироваріння також розділилося - до школи, та після школи.
Наче б то кардинально нічого і не змінилося, окрім того, що тепер кожен вид сиру - це індивідуальність. Раніше і закваски наче різні, і технологія, а все одно всі були схожі за смаком один на другий,чомусь.
Ось і серпень за вікном.
Моя улюблена пора.
Хотіла щось написати хороше, але постійна напруга не дає насолодитися літом, бо душа зосталася у лютому, який не як не закінчується.
Нехай хоч фото радують та надихають.
Ось так і живемо - в душі зима, а в серці надія.
Давненько мене не було.
Дуже багатий до роботи час. Іде заготівля дров, сіна, копаємо картоплю, консервую та роблю сири.
В ніч з 1 на 2 вересня у нас був перший заморозок на грунті. А я така захлопотана, що навіть перець і томати з городу не зібрала. Але, слава Богу, минулося - постраждав лише батат, все інше тримається.
Буду шукати нову хазяйку своїй одній козі, думаю Джасмін. Чому ? Бо дуже багато молока для моїх потреб. Бо на наступний рік дві первістки ще добавлять і буде у мене, як у мультфільмі " Простоквашино", про молоко яке усі ємкості займає.
Коза дуже молочна, після третього окоту, народжує без проблем, доїться легко, але дуже любить поїсти.
Може кого зацікавить - пишіть.
Пізніше зроблю об’яву про продаж .Дуже хочу своїй дівчинці гарну господиню, бо коза дуже хороша, але молока мені забагато.
Господи, як це тяжко - шукати нове місце своїй годувальниці. Я зараз це пишу, а душа кров’ю обливається, неначе зраджую.
Все, тікаю. Бо ще передумаю.
Сніжана ти у своїх думках не єдина така, я теж задумалась що ж це таке ?
Дбаємо ростимо а молока переробка уже утомлює що робиш все без відпочинку і також постає питання про скорочення.
А ти то взагалі як та бджілка з весни до самої зими все жужиш заготовляєш , дай Боже сил і здоров’я.
Ми перці накрили агроволокном, помідори - ні , бо велика площа і високі.
Одні перці і вижили - загинуло все, навіть кукуруза, за одну ніч навіть фермерське поле із кукурузою пожовтіло вщент…
І навіть гарбузи попортило, … одні цибуля порей та капусти вижили, та перці, що були накриті.
Так, у мене новини і я хочу поділитися з колективом.
Сьогодні я перший раз продавала свій сир на нашому місцевому базарі.
І що ви думаєте?
Прийшла з порожніми кошиком.
Хоча у нашому селі коз не поважають, але добряча половина дворів тримає ціх тварин, сир козиний їдять більшість.
Носила свою Фету. Я на ній, за сім років, так руку набила, що приготую смакату з закритими очима. Ось і вирішила, що якщо зробити маленькі шматочки, вартістю до 100 грн., то продати зможу. Так і вийшло - сума не велика, повну вартість за кг. ніхто не питав.
І хоча була Фета фермерська на прилавку за 180 грн., мою брали охоче. Бо маленька голівка коштувала 80-95 грн. , але її ніхто не важив. От так буває.
Вітаю з почином! Бажаю гарних продажів.
Ну … молодчинка ! А за 1 кг все ж скільки грошей вийшло ?