Гретині гуси

Читала про цапка і про “арочки”.

Чому так важливо ,щоб ноги в кози, були , як в кавалериста?

Питаю, бо в мого козеня ти - стрункі , як в балерини.

ПС дякую . Відповідь вже знайшла .

2 лайка

Доброго здоров’я ,
Питання щодо гусей .
Підкажіть , будь ласка , якщо гусак криє гусочок, то як скоро чекати яєць ?

Гусям вже місяців 5. Гусак білий , породи невідомої, а гусочки сірі , якісь гіганти (мама не запам’ятала ).

1 лайк

Це дитяча гра поки. Яєць поки не буде. Якщо світитимете, то занесуться згрудня січня, дрібними яйцями. Але інкубувати гумя в січні дивно, бо нема трави

2 лайка

Дякую за відповідь . Цікавлять яйця .

В нормі починають нестися з лютого- березня

1 лайк

Дякую. Сердечки закінчилися …:blush:

Оля, добрый вечер. Осенью прошлого года я брала у вас 2 саженца инжира. Высадила их в ведра и оставила на веранде. Весной один из них пошел в рост, а второй вроде как засох, не проснулся. как только потеплело я вынесла их во двор. первый пошел в рост и на нем появились в пазухах листьев плодики. Почти в каждой пазухе плодик! Постепенно они стали увеличиваться и, о чудо! Один пожелтел, поспел! Я откусывала его малюсенькими кусочками и все равно не заметила как быстро он закончился ;(. Но остальные зеленоватые.
Вопрос; их оборвать или пусть остаются? Уже прохладно и я опять занесу его на веранду. неотапливаемую.
И еще вопрос, когда пересаживать, сейчас или весной?
и еще радость, вдруг второй саженец ожил и выпустил веточку.
Спасибо вам, вашему мужу, который выкапывал саженцы, его легкой руке.

3 лайка

Тамара, доброго вам дня. А на веранді у вас яка температура? Якщо надворі добрий мінус, то потрібно заносити в будинок?

Не обривайте. Можуть перезимувати. Або доспіти зараз якщо буде тепло, і світло, ще якийсь час. Навесні його треба обрізати. Інжир як виноград- родить на цьогорічних пагонах. Навесні будуть перші плодики , так звані бреби, а потім другий врожай. Потужне дерево їх витягує. На слабких іноді радять обірвати бреби. Я не рву. Щось може і опасти якщо сухо, а так доспівають перші в червні, а другі серпень- жовтень. Цього року зірвали мабуть біля відра восени. Це при тому, що на початку літа був урожай. Але в нас він в теплиці. Взимку в ній різниця х вулицею вночі пару градусів, а вдень в сонячну погоду може бути гарний плюс. Але якось він це витримує. Як я не розумію. І дуже любить вологу і не любить кліщиків, які насідають коли сухо. Перші роки зимував в підвалі. Корінь пророслає через горщик в землю. На другий рік треба було такий горщик викопувати з корінням, яке проросло. То я його тирсою засипала і так те коріння перезимувало, з ним потужніша рослина і кращий врожай. А з 2018 він росте в грунті теплиці без горщика, товстий стовбур як яблунька. Різати треба не шкодувати

6 лайков

До -4 в горщику точно витримує, бо на лоджії пережив таке. Він протягів і вітрів більше боїться, схоже.

3 лайка

Оля, спасибо за ответ. Сегодня еще один доспел. Этот был немного большего размера и с дырочкой.

Добрій вечір, Інна. даже в холодні зими температура нижче -5 не падала

1 лайк

Рослина ще мала, тому зріють повільно. Забирайте в веранду до похолодання, то може доспіє решта

Оля, а якщо забрати до будинку, де значно тепліше, дозріють плоди?

Якщо там не сильно сухо(парове) і світло, то повинні. Зараз іду Вам відправляти

2 лайка

дівчата в мене ріс інжир на вулиці в землі але в листопаді я його викопувала з хорошим комом землі корінь замотувала в плівку і опускала в підвал Листя до того часу не було а от зелені плоди були і так зберігала до весни Весною висажувала в землю плоди починали активно рости і на початку червня вже достигали а ті плони які весною завязались достигали в серпні Тільки потрібно гарно обмотати корінь щоб не пересох за зиму

3 лайка

За 5 років я так і не побачила плодів на інжирі , віддали на алтарь для озеленення для краси бо дуже красивий.
Оля а чи є саджанці з бребами щоб хоть бачить що воно таке то я б з задоволенням купила.

Треба подивитися буде. Якщо ні, є однорічки. Візьмете тоді наступного року її як буде дворічкою. А плоди в нашій зоні від сорту залежать , це єдиний сорт з 5 провірених, який у нас родить, інші повикидали. Правда є ще маленький саджанець зі Словаччини, торік мені подарували, на тому теж є плоди. А все інше, нам не годиться

1 лайк

Зрозуміла, я заказувала черенки то вони в мене із 12 жоден не пішов в корінець просто почорніли і брала різні сорти, дякую до наступного року щось проясниться і наросте коренева система то краще буде, може і бреба вийде хоть одна.Ждем.

Оля, добрый вечер. Где то я читала ( могу ошибиться), что вы выращиваете батат. Если так, то можете рассказать как храните.