Ми сиру сироватку не даємо, а варимо кашу густу на ній, туди мукуху потім і зелень, виходить мішанка. Качатам я б з двох тижнів давала потрохи, але і кк не прибирала. Гусятам мішанки даємо з місяця, якщо нема де і коли пасти.
Так, так, звичайно! Я в минулому році кк давала чистий до місяця, потім почала підмішувати зерно мелене, а потім вже перейшли на чисте зерно. Виросли ![]()
![]()
Дякую ![]()
Гусенята шикарные. Видела их вживую, не сравнить с моими (у меня такие мелкие). На 9 мая буду лупится малявки от ваших гусей)
Грето, підкажіть, будь ласка, якщо гусенята лупляться і у деяких у яйці така в’язка маса, мабуть білок, то щось з яйцями чи з інкубатором, яка Ваша думка? Хотілося б врахувати при наступній закладці яєць.
В гусят плівок оболонок більше ніж в інших пташенят, бо яйце велике, то може вам і здалося, що багато лишається, воно як желейка. Якщо вони полупилися на 29 добу, останні 30, нормальні, не захлиналися, то все ок. Якщо там дійсно залишки білка в результаті недогріву, чи завеликої вологості, лупитимуться пізніше, при прокльові з яйця тече рідина, захлинатимуться, молодняк кволий, липкий, животи величезні. Ще варіант залишків білка може бути при малому перевороту, коли погано обростає судинами білок, це в теорії.
Парувала індичок. Потім 2 тижні не було змоги парувати через карантин, яйця заклали, з 32 відкинули 5 незапліднених, і то схоже, що від однієї. Висновок в принципі все нормально. Якщо нормальна паровка, то в кризовій ситуації підійде і раз на 2 тижні. Фабричне яйце для цього індика 90% заплідненість норма, тут трішки менше. Подивимося після свіжої паровки.
Наскільки я знаю, одного парування вистачає на сезон. Був випадок, коли поміняла індюка, а яйця увесь сезон були заплідненні першим. Почала читати - підтвердилося…
А як у гусей - не знаю…
Вторік в кінці сезону, в липні, вже місяць не парувала індичок, то для прикола кинули в інкуб були чисті. А гуси часто паруються, та й не кожна паровка успішна, особливо в важких, часом звалиться, з дамочки, часом вона крутиться, часом третя дамочка зверху, а іноді і хлопчик. Така собі Камасутра.
А у мене теж диво( був гусак і три гуски, а виявилося, що дві гуски і 2 гусака. Сьогодні ‘гуска’ топтала гуску(((
А я думала просто погано несуться( через день по 2 яйця
Ні гуска справді може “топтати” гуску. Вони так гусаків " розігрівають" . Перевірте по клоаці, тоді стане все ясно.
Дякую за інфу) уточню! Але ж і збоченки ті гуски😀
Всі сплять, а я тут сміюся, підняли настрій:grin:. Гуси чуділки ще ті ![]()
Це точно. Молоді восени тренуються в топталки, граються, закохуються
Царівна! Тут і тепло і їсти наготовано - живи!
Я їй і пательню стару з водичкою лишила ![]()
А й не знала, що жаби слимаків їдять. У нас їх тьма. А я тільки недавно жабку віником в квітник виганяла, бо хотіла в хату запригнути.
Ну в хаті ж нема слимаків ![]()
Мабуть на світло жаба пригала. У кого дерев’яна стара підлога, то бувають і в хаті. У нас на бетон не заповзають.