Гретині гуси

Мама випустила козенят пострибати по сараю і двору. Поки віднесла молоко: один сидів в бочці з дертю, другий балансував на рядні сіна на січкарні, третя скакала між гусей а четвертий скидав все з бочок. “Все! Я їх більше не випущу!” :rofl: :joy:

16 лайков

Грета извините что на вашей страничке, Алла я не имела ввиду эти инкубаторы, почитайте тему, может что полезного для себя найдете.

2 лайка

Так хочется еще и зимой любоваться индюшками) обожаю эту птичку

1 лайк

Грета расскажите как кормите своих гусиков, во время сбора яиц на инкубацию меняете рацион?

1 лайк

А можете розказати про перворот гусиних, автоматичний.
наскільки я знаю то водоплаваюча птиця інкубується ліжма. Переворот в інкубаторах створений наклоном лотків на 90град.
то не підійде напевне звичайний переворот для інкубації гусей- качок. або перевертати в ручну.
Чи могли би показати ваш інкубатор як він зроблений?
Дякую!

В нас інкубатор з електроники має тільки термореле. Переворот ручний, вологість: обприскування ручне і ванночки. Перегрів знімається ручним охолодженням, оприскуванням і відкриванням вентиляції. Інерційно, трохи марудно, але працює в умовах нестабільного електропостачання. Качелі для гусячих не рекомендують, можна зменшити загрузку яйцем, зробити направляючі і важіль до них: коли тягнеш за важіль яйця, в направляючих перекочуються на вільне місце, потім назад.

1 лайк

Інжир перезимував прямо в неопалюваній теплиці без жодного укриття. Правда і зими не було, але він вже два роки зимує. Росте третій сезон. По грошах вигідніше за помідори :grin: На задньому плані ківі з бутонами.

35 лайков

А какой у вас сорт?

Інжир купляла як білий адріатичний, але є сумніви, що це дійсно він. Чотири інших сорти в теплиці і на вулиці в не думають родити. А цей регулярно, на черенках і саджанцях з нього плодаві утворення формуються одразу.

1 лайк

Ох. Класс. Я себе такой тоже хочу. :yum: люблю инжир, покупала дерево давно, ещё как жили в Донецке, на выставке, говорили морозостойкий, но хоть мы его и укрывали на зиму, он вымерзал и весной от корня пускал побеги, ну плодов так и не дал ни разу.

Может в горшке сделать комнатный вариант?

2 лайка

Цей сорт дає плоди одразу при висоті більше 30 см, ми перші 2 роки його тримали як кадочне дерево. І зараз дві резервні рослини в відрах

3 лайка

Он у нас выростает за лето метра два ) куст красивый, но не плодоносит. Сейчас просто как декоративный растет и все, если в кадке я не представляю честно какая она должна быть … очень высокий за лето отрастает

Цей плоди дає, тому так не пре в ріст

А если обрезать, не пробовали? Вдруг заплодоносит?

1 лайк

Там щось інше. В нас решта сортів хоч ріж, хоч в горшки, хоч в грунт, глухо. А цей сам родить.

Интересно. А у инжира бывают чисто женские и чисто мужские растения?

Так. Але сорти які в нашій зоні родять тільки партенокарпічні, бо нормальні запилюються осами бластофагами, які живуть усередині чоловічих суплідь. В нас вони вимерзають

1 лайк

Спросила это потому, что предположила, вдруг там какие-то мужские растения, или женские без опылителя.

1 лайк

Так плодові утворення по любому повинно бути видно, а тут лише гичка.

2 лайка