Господарство "Щасливі кози" /"HAPPY GOATS"

Вітаю, на молочко, да на масличко.
Весна йде до сердець українців, ось і радіємо усьому живому, як діти.
Дасть Бог, війна закінчиться і дійде до кінця страшний 22 рік, зима якого затяглася у наших душах.
Господи, допоможи !

13 лайков

Вітаю і я , з маленькою радістю!

2 лайка

Шановні форумчани, знову звертаюся до вас за допомогою.

ЗБІР КОШТІВ НА АВТО ДЛЯ ЗСУ

Для підрозділу де служить мій син, 118 окрема Механізована бригада 1 механізований батальйон 1 механізована рота 2 взвод потрібен повнопривідний автомобіль для виконання покладених завдань.

Ціль 250 тис.грн. Хлопцям складно самим зібрати дану суму.
Прошу допомогти нашим ЗСУ.

4149 4991 5800 6286 - гривня
4149 4993 7665 6714 - USD
5375411425164956 - карта Монобанку

Козлов Денис Владленович.

Будь який донат вітається, Хлопці вдячні кожному за допомогу.

8 лайков

+300 грн … нехай Господь береже та захищає всіх наших рідних від ворога лютого .

1 лайк

Дякую Ладушка. Як то кажуть “З миру по нитці…” :smiling_face_with_three_hearts:

1 лайк

Доброго всім дня. Давненько не була у себе на сторіночці, хоча на форум заглядаю регулярно. Та й у ФБ людям пишу де треба шукати інформацію щодо утримання кіз, щоб йшли до нас на форум, бо у ФБ така “помийна яма” із радників годувати кіз пійлом, а козенят випоювати меленою вівсянкою, що я вже там перестала відповідати. Даю посилання на форум і все. Іноді враження, що боти пишуть, бо потім у обговореннях автор питання взагалі відсутній. Ну то таке.

У нас 10.04 ще окотилася одна козочка, Хлоя. Але чесно, у моїй практиці такий випадок вперше. Народила сама, дуже швидко, народилася козочка, одна, крупненька, 3,5 кг. Кажу, що крупненька бо мамашка сама невеличка. Але від дитини мамка відмовилася, б’є її, до вимені не підпускає. Це жах. Тепер процедура вигодовування у нас така: вранці ставлю мамку на станок, насипаю зерносуміш і поки вона їсть я дитя підсовую під цицьку і ввечері так само, а вдень прошу невісточку прибігти та напоїти із пляшечки. Якось так. Важкувато але вже звикли.
Ще чекаю на один окіт і все. На козенят попиту зараз теж немає, але нічого козлика до осені потримаю і піде у морозилку, а дівчат таки думаю що пристрою. Вони 75% англонубійки і мамочки та бабки у них гарні, молочні то ж я не засмучуюся.

На Пасху сина відпустили на пару днів, то толком і не бачилися, він більше із своєю родиною, дуже за донечкою сумує. Донечка, Поліна моя, зараз дома, як то кажуть лікуємо ментальне здоров’я. За зятя дуже хвилюємося, він у гарячій точці. Але вірю у Перемогу і наближаємо її як можемо.

26 лайков

Так, важко, в мене два брати двоюродні теж там воюють, молимося та чекаємо на всіх захисників додому і на перемогу. Дуже хочеться щоб це сталося скоріше.
А про кормления коз та козлят пишуть не боти, то просто старушки або ті хто прислухався і робив як кажуть старці, але їх можна зрозуміти вони тримали кіз щоб самим було їсти, і кормили кіз чим було. Дуже важко коли війна а раніше напевно ще важче було.

6 лайков

Пишуть люди різні і різне. От сьогодні телефонує мені жінка з сусідньої вулиці Вся в сльозах. Кізка первістка, 152 кітності і ще не народила! Вона і лікаря якогось призивала, 200 гривень віддала за приїзд, а він сказав - може і не кітна! ( наш ветлікар воює). Вим"я налила, петля готова, а 152 дні - караул! І ця людина тримає кіз давно, а що коза може окотитися і на 158 день - це чує вперше. Під іншою козою двоє козенят, більше місяця, а ще ніразу не доєна - козенята ссуть. А потім кажуть - коза скаче, молоко не віддає. Скільки людей - скільки й дива.

16 лайков

Бережі його , Господі ! Нехай всі Святі охороняють життя наших українців , які встали стіною проти ворога - загарбника … нехай вдача та щасливий випадок врятує кожного Українського Воїна ! Молимося щохвилини за Перемогу ЗСУ над рашистами .

і у нашій родині є два хоробрих Воїна - нехай кожен повернеться додому живим-здоровим та з Перемогою !

20 лайков

Зранку та ж картина. Я ще пораюсь, виходить чоловік і каже - телефонувала сусідка, а час 6.20, голосить, нічого не розібрав. Кидаю всі свої справи і біжу, бо мабуть же ж біда, раз голосить в таку рань. Прихожу, сусідка годує курей, не плаче, все добре. Питаю за кіз. - Та ще не окотилась, але їсть і п"є. Пішла я дивитися ту козу . Маленька коза, буде первістка, і вим"я кругленьке, але не налите, і хвостик не обхвачується, перебирає на полу люцерку. Горохи норма. Я хотіла послухати, чи ворушаться козенятка, але та коза така дика, що на стіни лізе, як там щось почути в такому стресі. І я, як той ветлікар, що приходив, питаю, коли козу парували. Каже - точно записано строк 5 днів назад. Значить чекаємо і не голосимо, і не турбуємо нашого золотого ветлікаря , бо він на службі, далеко.
Чекаємо. Мені вже цікаво, як то воно все закінчиться.

6 лайков

Імені цікаво але щось похоже що число записано правильно а місяць ні так що чекаймо разом

1 лайк

На ФБ читала схожу ситуацію. Жінка пише, що парували козу точно не пам’ятає коли, але записала місяць “вересень” і питає коли її козі котитися треба. Але спокійна. І нічого, що козенята повинні були б бути ще у лютому. :rofl: :upside_down_face: так що чекайте. Розкотиться в свій термін.

4 лайка

Окотилася сьогодні ввечері сусідкина коза! Двоє козенят. Все в порядку, всі задоволені.

15 лайков

Слава Господу! Хай дає багато молочка. :pray::heartpulse:

7 лайков

Всім миру. У мене з однією козочкою проблема. Ну не те, щоб велика, але мене турбує і хотілося б зрозуміти у чому справа. Козочка окотилася 12.05.2023. Все добре, все природньо, але

Хотілося б узнати причину.

Отримала нагороду із річницею. 7 років на форумі. Цілих 7 років. Скільки дізналася нового, стілки навчилася, а головне- познайомилася із чудовими, цікавими та добрими людьми. :smiling_face_with_three_hearts: :heart_eyes:

19 лайков

Вітаю з річницею !

6 лайков

Вітаю, так час летить швидко, я теж оглянулась і 8 рочків і я тут проживаю своє життя , і не уявляю як то люди живуть по старим бабським порадам адже тут так цікаво і всі поради і рекомендації на все .
Дякувати форуму і їхньому засновнику.

13 лайков

Вчора загинув чоловік моєї донечки. Іллі був 21 рік, з першого дня війни був військовим медиком. Рухнув цілий всесвіт. Він був єдиним сином у батьків.

2 лайка

Вічна пам’ять Герою :pray: і подяка.
Вашій родині і донечці щирі співчуття,і сил пережити таке горе.
І слів замало

4 лайка