Городские в село. Миссия не выполнима?!

Здравствуйте, Катерина, позвоните мне по тел. 098 332 84 92.,у меня есть для вас варианты.

2 лайка

Всім доброго дня! Пройшло дуже багато часу з моменту мого останнього повідомлення тут. Тоді переїзд так і не стався. Після початку війни ми виїхали на Західну Україну на три місяці, а при поверненні додому я зрозуміла що більше в місті жити я не можу, виїжджати за кордон теж. Тож в жовтні 2022 ми купили будинок, за 100 км від міста і переїхали. Вже три роки я займаюсь благоустроєм будинку і ділянки, землі в нас 80 соток майже. За цей час з одної собаки стало чотири та чотири коти, всіх підібрала. Кури, курчата, гуси та індокачки. Придбала інкубатори та займаюсь інкубацією. Але моя мрія про кіз весь час була жива і ось, нарешті, два тижні тому я привезла додому трьохмісячну Аврору та двох з половиною місячну Адель. Тепер це не тільки моя радість, а і постійний привід для паніки. Форум читаю повністю спочатку, але залишається все одно купа питань. В наступному пості спробую описати найважливіші для мене. А ось такі вони мої кізоньки)

2 лайка

А тепер те що зараз мене найбільше турбує.В минулої хазяйки кози утримувалися в вольєрі, в мене є де пасти, але кози не хочуть пастися на ціпках. Коли я з ними хожу вони гуляють і пасуться, але як тільки прив’язую, зразу гвалт. Зараз у нас дощі, тому сидять в сараї, але вони зовсім не хочуть їсти ні підсушену траву, ні сіно, гвалт стоїть, вимагають гілки. Це я їх вже розбалувала? Як їх змусити їсти сіно та підсушену траву? Іноді я бачу що горохи трохи злипаются і в мене зразу паніка. Зерно суміш даю по 300 грам на добу, ділю на два рази. Ячмінь, овес та кукурудза. Чи потрібно зараз додати макуху соняшникову та Живину? Моркву взагалі істи не хочуть, давала на пробу, понюхали і все.

1 лайк

Приветствую, Катя! Конечно, козам интереснее, когда хозяйка с ними. Первое время пробуйте гулять вместе. Лучше и последующее время. Цепь для свободолюбивых коз это принуждение и ограничение. Да ещё и запутаться могут.

Ну, может и разбаловали). Ветки они любят больше. Но сено есть должны обязательно. Научиться. Так же как и морковь, и яблочки… Они же ещё малышки.
Живину давать им нет смысла, она рекомендуется для дойных коз. Да и вообще она пустышка. Макуху немножко можете предлагать.